Hírek

Alcohol: A káosz birodalma – friss klip, új kislemez, ősszel album

2016. január 24-én, vasárnap 19 órakor lát majd napvilágot az ősszel megjelenő új Alcohol CD előfutáraként szolgáló friss klip, melyet a frontember, Tóth SándorCsövi” születésnapi koncertjén bemutatásra került “A káosz birodalma” című tételhez forgattak. A mindennapjainkat átható problémákat boncolgató nóta súlyos, de nyomdafestéket tűrő szövegvilága mellé olyan erőszakosabb képi világot kapott, mely miatt a klip nagy eséllyel “18+” korhatár-besorolást kaphat, már megjelenésekor.

www.facebook.com/events/1559154844407984

Az új klip kapcsán Csövi, az Alcohol zenekar basszusgitáros-énekese a következőket árulta el:

”A káosz birodalma” a készülő lemez egyik legsúlyosabb dala mind zeneileg, mind szövegileg. Harapós gitárriff, dallamos refrén és egy kis zúzda is van a dalban. Szövegileg talán a „Semmilyen rendszer” dalunkra hajaz kicsit, de teljesen más köntösben. A mindennapok, az ország a világ helyzete a saját szemszögünkből, amit szerintem jó néhányan magukénak fognak érezni. Aki többre kíváncsi, nézze és hallgassa meg! A klipet a dal mondanivalójára, hangulatára formáltuk, tehát elég „erőszakos” lett, na de pont ilyen napokat élünk.”

“Hogyan képes egy – viszonylag fiatal – együttes aktív kezdés után éveken át fennmaradni új dalok, kiadványok nélkül?” Számtalanszor szegezhették eme kérdést az Alcohol zenekarnak az elmúlt pár esztendő folyamán. Különösen mostanság, mióta felröppent az új album híre. A gyakran felvetődött kérdés nyilván nem véletlen, hiszen 2009, a “Házam egy kocsma” CD óta nem készített nagylemezt az időközben – felállását tekintetében – jelentősen átalakult formáció.

Túlzás lenne azt mondani, hogy teljes csend honolt a zenekar háza táján, színpadi aktivitásuk mellett a háttérben számos ötlet felmerült, s ezen időszakban készült el előbb a “Semmilyen rendszer”, majd ezt követte a csapat pályafutásának eddigi legnagyobb, minden várakozást felülmúló sikere, a “Rockhimnusz”. A hazai rock-metal élet színe javából álló neves vendégek közreműködésével készült, töretlen népszerűségnek örvendő dal tavaly december elején lépte túl az egymilliós nézettséget.

A többek között Nagy Feró (Beatrice, Bikini, stb.), Vikidál Gyula (P. Mobil, P. Box, MHV, stb.)Rudán Joe (Coda, Dinamit, Rudán Joe Band, stb.) és Gidófalvy Attila (Fáraó, Karthago, Lord, stb.) közreműködésével készült klip sikere azóta is töretlen. Január közepére újabb százezezerrel növekedett a “Rockhimnusz” látogatottsága a legnépszerűbb videómegosztón.

Az Alcohol jelenlegi felállása:

Juhász Gábor “Juro”
– gitár
Szentpéteri Viktor
– dob
Tóth Sándor “Csövi”
basszusgitár, ének

A Rockhimnusz megtalálható az összes fontosabb digitális terjesztőnél:

iTunes: itunes.apple.com/album/rockhimnusz-single/id669852451
Deezer: www.deezer.com/hu/album/6742185
GooglePlay: play.google.com/store/music/album/Alcohol_Rockhimnusz?id=Bgjsn3flsyw2j2uuhdiwzihcrlu
Spotify: player.spotify.com/album/0AzR2U0HCeORJqhKbRGJ5S

további Alcohol info:

zenekari Youtube csatorna: www.youtube.com/user/AlcoholOfficial
zenekari facebook oldal: www.facebook.com/Alcoholzenekar
kiadói facebook oldal: www.facebook.com/EdgeRecordsHungary

Kapcsolódó cikkek

Alcohol – Halál a májra – Klippremier a 20 év kocsMArock album felvezetéseként, a Tankcsapda az előzenekar a jubileumi bulin

KMZ

Alcohol klippremier: a baljós üzenetű Vegyszer című dalhoz készítettek videót

KMZ

Alcohol és Stula Rock a szombathelyi Végállomásban – Vendég: Bad Ferro

KMZ

Alcohol és Stula Rock – Március 8-án a debreceni Kaptárban

KMZ

Alcohol – 9 év várakozás után megjelent a ‘Remélem zavarok’ lemez

KMZ

Mr. Fotel-Rocker – új Alcohol videoklip érkezett Ambrus Zoltánnal és KITT-tel, a beszélő autóval, szeptemberben lemezmegjelenés

KMZ

Alcohol: Rockhimnusz – túl az egymilliós látogatottságon, jövőre új album

KMZ

Pokolgép, Irigy Hónaljmirigy, Crossholder, Alcohol – MetalWar Tour – előzenekar kerestetik!

KMZ

Dobost keres az Alcohol – légy Te a zenekar „hátulütője”

KMZ

Nagy Feró és Vikidál Gyula is énekel az Alcohol zenekar Rockhimnuszában

KMZ

ALCOHOL – Ezen A Szinten

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek