Hírek

Alfahanne megkezdi új albumának munkálatait

Svédország alfapokalyptikus rockere, az ALFAHANNE, kinek debüt nagylemeze idén jelent meg a Dark Essence Records-on át, visszatért a stúdióba új albumának előkészületeire. Debüt „Alfapokalyps” lemezükön olyan vendégvokálokkal, mint Hoest (TAAKE), Niklas Kvarforth (SHINING) és V’Gandr (HELHEIM) – nevek, melyeket a metál szerelmesei nem hagynak figyelmen kívül – sokan azon töprengenek, vajon mit fog elsütni most a banda, így gitáros Fredrik Sööberg kicsit szünetelteti új albumon való munkálatait, hogy elmondja mire is várhatunk…

„ALFAHANNE soha nem az a banda volt, aki úgy csinálja a dolgokat ahogy mások. Így mikor a felvételi folyamatok megkezdődtek az „Alfapokalyps” folytatásához, mindent a mi módszerünk szerint csinálunk függetlenül attól ki mit vár. Nem veszünk fel demókat, nincs elő-produkció. Simán szénné jammeljük a cuccokat amíg nem érezzük hogy a dalt tisztességgel le tudjuk játszani az albumon. Aztán felvesszük. Ahogy az „Alfapokalyps” esetén is, az anyagot élőben vesszük fel, és általában az első kerül fel az albumra. Úgy hisszük, hogy ha nem tudjuk elsőre jól megcsinálni, kik vagyunk mi hogy zenésznek nevezzük magunkat?”

„ALFAHANNE nem a tökéletességről és rendről szól. Épp az ellenkezője. Az érzelmekről és a káoszról írunk. Az új anyag írása mindig könnyű nekünk. Az előző album kiadása után annyi ihlet maradt bennünk, hogy csináltuk tovább. Mindig inspiráló az emberiség mélyén rejtőző sötétség és társadalmunk rohadt illúziója. A dalok csak kipattannak, mint egy hatalmas középső ujj a világ pofájába.”

„Ahogy ezt írom, vége augusztusnak, mi pedig félig megvagyunk a felvételekkel amit, ahogy az „Alfapokalyps” esetében, saját magunk csinálunk saját Dödskult stúdiónkban, a felvételek pedig folytatódni fognak ősszel/télen, amikor épp nem koncertezünk. Azt is elmondhatom, hogy lesznek vendégvokalisták, akiket megfelelőnek tartunk zenestílusunkhoz, amit alfapokalyptikus rocknak nevezünk. Ami a hangzást illeti, csak egy valamit mondhatunk: ALFAHANNE mindig ALFAHANNE lesz, saját egyedi hangzásunkkal. Amit viszont biztosra mondhatunk, hogy ez az album lesz a legjobb album amit az „Alfapokalyps” óta kiadtak.”

ALFAHANNE olyan zenészeket tudhat magáénak, akik a black metál színtérben forognak a kilencvenes évek óta olyan bandákban, mint a VINTERLAND és korai MAZE OF TORMENT, Pehr Skioldhammer vokálja és gitárjátéka, Fredrig Söödberg gitározása, Niklas Aström dobolása és Jimmy Wiberg basszusa pedig bebizonyította, hogy bárhol képes elnyerni a közönség tetszését, amibe beletartozik egy sor 2014-es fesztiválfellépés is.

A 2010-es alapítású ALFAHANNE a black metál, klasszikus rock és punk energetikus keveréke, kinek hangzása volt olyan érdekes, hogy SHINING csatlakozott a bandához a 2013-as 7’’ „Grym” splithez, ami után ALFAHANNE tagja lett az elismert Dark Essence Records-nak.

ALFAHANNE koncertek:

12 Sept, John Dee, Oslo (supporting VULTURE INDUSTRIES)
27 Sept, Morkaste Smaland Festival, Metropol, Hultsfred, Sweden
07 Nov, On the Rocks, Helsinki, Finland
08 Nov, Dog’s Home, Tampere, Finland
19-21 Feb, Blastfest, Bergen, Norway (exact running order TBA)
09 May, Incineration Festival, London, England

https://www.facebook.com/alfahanneofficial

Kapcsolódó cikkek

Az Alfahanne felfedi a közelgő album mind a négy vendégzenészét

KMZ

Hot News: Dark Essence Records Debuts Track From Upcoming Alfahanne Album

KMZ

Hot News: Dark Essence Records Reveals Track Listing and Artwork For Upcoming Album From Alfahanne

KMZ

Hot News: Sweden’s Alfahanne Joins Dark Essence Records Roster

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek