Hírek

Alkonyattól Seputura, Korpiklaani – pirkadatig FEZEN Elektro

A német thrashfejedelem Kreator nem csak legutóbbi albumát mutatta be a FEZEN közönségének, hanem magyar nyelvtudását is: a csapat tagjai a koncert előtt magyar nyelvleckét vettek. A Kreator és az EDDA Művek fellépésén megtöltötték a FEZENesek a nagyszínpad előtti teret. A Bloodies a koncert csúcspontján azzal lepte meg a közönséget, hogy pengető helyett nyers májat szórt a színpadról, az Anna & the Barbies pedig hamisítatlan „ereszdelahajam” showt prezentált a FEZEN Klubban. A Tito & Tarantula már úton van Fehérvár felé. Mellette ma a Korpiklaani, a Sepultura, a PASO, a Brains bulik mellett debütál a FEZEN Elektro élén a Chicane, Nick Warren, Quivver (John Graham) DJ triumvirátussal. A FEZENre a bérletek már elfogytak, a helyszínen váltott napijegyek mellé szombaton is jár a korsó sör. A ma éjszakát nem kell tovább tervezni: éjféltől 3500 forint a Party jegy a FEZENre.

A Kreatort a fesztiválozók kérésére hozták el Fehérvárra a szervezők. A 30 éve aktív thrash csapat itt mutatta be Phantom Antichrist című új lemezét, de mással is készült a FEZENre: tökéletesen megtanulták kiejteni Székesfehérvár nevét, így nem csak koncerten, de a FEZENesek köszöntésében is minden hang a helyén volt. Ahogy minden fellépő, úgy Mille Petroza-ék is kaptak a nevükkel ellátott, egyedileg címkézett bort vendéglátóiktól.

Az EDDA Művek hatalmas koncertet adott, rengeteg ember előtt. A FEZEN főszervező Kovács Tóni bulizenekara, a Paradicsom megtöltötte a FEZEN Klub kerthelyiségét, a Cabriot, míg bent, a FEZEN Klub Csarnokban szintén teltház volt a Kowalsky Meg a Vega fellépésén. Ugyanitt Kowáék után az Anna & the Barbies lépett fel – Pásztor Anna és zenekara nem egyszerűen koncertet adott, hanem közösségi perfomanszot adott elő. Az énekesnő bement a közönségbe, megénekeltette, sőt vetkőztette is rajongóit. De nem csak ő szerzett meglepetést: a Bloodiest koncertjén a közönség friss májat kapott a zenekartól.

Ma az Alkonyattól Pirkadatig című film legendás zenéjét szerző, USA-beli Tito & Tarantula már úton van Fehérvár felé. Érkezik a tavaly megjelent, Kairos korongot a magyar közönségnek most bemutató Sepultura, a finn Korpiklaani, a The Carbonfools, a PASO, a Brains, a szlovák Konflikt, a friss allstar banda, a We Are Rockstars, a Picsa, Ganxta Zolee-ék és még sokan mások is fellépnek Székesfehérváron. A FEZEN Elektro felhozatalba a számos elektro-himnuszt jegyző brit Chicane, az elektrocsászár Nick Warren mellé John Graham, azaz Quivver is beszállt, hogy egész éjszakán át pörgesse a fehérvári közönséget.

A koncertek előtt és között a Gabi Trial extrémsport csapata szórakoztatja a fesztiválozókat, akik a nagyszínpad kivetítőjén pedig az olimpiai közvetítést kísérhetik figyelemmel. Ma például az ökölvívó Káté Gyuláért, az evezős fiúkért, és a vízilabdacsapatért is lehet szorítani, a fesztiválon is.

Kapcsolódó cikkek

Boldog Zárás A FEZENen

KMZ

Machine Head FEZEN hanggal – ma Kreator, Edda Székesfehérváron

KMZ

Ma a Machine Head Zúz Fehérváron

KMZ

FEZEN – Szerdán indul a fesztiválgépezet

KMZ

FEZEN – A dedikálás és a meet & greet Fehérváron hagyomány

KMZ

Villámkezű gitárossal olimpiáznak a FEZENesek

KMZ

Négy naposra duzzadtak a Fehérvári Zenei Napok

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek