Hírek

Angerseed: The Proclamation – megjelent a bemutatkozó album

2016. január 25-án jelent meg a NAIL Records / Hammer Music gondozásában a debreceni Angerseed “The Proclamation” című albuma.

A Peter D. Maniak (ex-Carbon Cage, ex-Neochrome) vezette death metal zenekar első nagylemeze két EP után készült el, melyek közül az egyik, a 2012-es Dawn Of A New Kingdom”bónuszként teljes egészében szerepel is a digipak csomagolású CD-n.

2014 nyarán az Angerseed megosztott első helyen végzett a Rockmaraton Fesztivál és a HammerWorld magazin közös tehetségkutatóján, melyen többek között lemezfelvételi lehetőséget nyertek a debreceni MMP Stúdióban. A “The Proclamation” felvételei ott zajlottak.

Az énekes, Peter D. Maniak a következő gondolatokat osztotta meg a kiadvánnyal kapcsolatban:

“Az anyag egy hároméves alkotói folyamat eredménye. Minden szinten minden benne van, amiről ma a zenekar szól. Ez az
Angerseed 2015 végén, 2016 elején, ez valóban egy egyenes “kinyilatkoztatása” és összefoglalása mindennek, amit eddig csináltunk. A zenei rész a két gitárostól származik, a szövegek pedig tőlem erednek. Úgy érezzük, hogy semmilyen téren nem lett standard a végeredmény, ugyan death metal, de véleményünk szerint nem egy “tizenkettő egy tucat” produkció, reméljük, hogy sokan fognak egyetérteni velünk!

A lemez egy laza koncepció mentén halad végig. Laza, mert külön-külön is lehet értelmezni a dalokat, de van egy szál, amin végigfut a sztori és melyet javarészt egy, a világban nyitott elmével és szemmel járó egyén belső vívódásain, gondolatain keresztül követhetünk. A koncepció értelmezhető az egyén életének külön szakaszait és érzelmi periódusait végigkövető folyamatként, de akár egy globális ciklust leíró történetként is: az értelem újbóli felemelkedésétől (The Rise of Meaning) indul és egy újabb szellemi sötét korral (Age of Blackening) zárul, tehát többféle értelmezés is lehetséges. Az egyénre hatással vannak a múlt értékei, a jelen történései és a jövő nem túl fényes ”perspektívái” is. Ezek elegye adja a gondolatait, melyek alapból tiszták és eredendőek, a szabadságért és az elmét uralni akaró folyamatoktól elszakadni akaróak. Szeretne mindentől függetlenül élni, és habár alapból optimista a látásmódja, egyre élesebben látja a sötét jövőt. A szövegek több síkon is értelmezhetőek, egyénenként más jöhet le belőlük. Azért az alagút végén mindig megcsillan a fény, de a vég egyértelműen elkerülhetetlen, bárhogyan is próbálják a mindenkori hatalmak ezt beállítani. Szövegeinkben nem politizálunk, de kivehetőek belőlük a minket körülvevő világ által keltett ingerek és reakciók.”

A “The Proclamation” albumhoz tartozó első koncertklip az “Unjustified Presence” című dalra készül. Utána pedig a “Victims of Appearance” következik a tervek szerint. Természetesen az első Angerseed nagylemez szöveges videók formájában is feldolgozásra kerül majd a közeljövőben.

A banda folyamatosan frissülő facebook oldalán és egyéb netes oldalain minden aktualitás megtalálható a zenekarral kapcsolatban, meghallgathatóak dalok az eddigi anyagokról, megtekinthetőek az Angerseed hivatalos videóklipjei, illetve koncertvideói. Valamint többféle változatban megrendelhető az új CD is. A különböző boxok limitált példányszámban lettek legyártva, így érdemes időben rendelni a pólóval, poszterrel, pass-tartóval, kitűzőkkel felturbózott“The Proclamation” csomagokat!

A debreceni lemezbemutató koncert 2016. április 23-án, szombaton a Kaptár Music Clubban, a“Full Of Anger ‘Rebirth Of Power’ Fesztivál” keretén belül lesz, az osztrák VxPxOxAxAxWxAxMxC, és a szintén új lemezét bemutató Christian Epidemic társaságában.

Az Angerseed album már elérhető az összes fontosabb digitális terjesztőnél:

iTunes: itunes.apple.com/hu/album/the-proclamation/id1076366840?l=hu
Google Play: play.google.com/store/music/album/Angerseed_The_Proclamation?id=Bnm6r3ptgyqzay3piblbhuwztsq
Deezer: www.deezer.com/album/12208394
Spotify: player.spotify.com/album/7fuvaS1buShCu1CMEKdRlC

további info:

zenekari Youtube csatorna: www.youtube.com/user/ANGERSEEDofficial
zenekari facebook oldal: www.facebook.com/Angerseed
kiadói facebook oldal: www.facebook.com/NailRecordsHungary

Kapcsolódó cikkek

Angerseed – nyári hadjárat

KMZ

XIV. Full of Anger Underground Metal Fesztivál – Koncertbeszámoló

Azagtoth

Battles in the East vol. II. – Koncertbeszámoló

Gyrsee

Angerseed – jubileumi évvége és 2024-es tervek

KMZ

Angerseed – az új nagylemez anyagán dolgoznak és jön néhány koncert is

KMZ

Angerseed – ‘Created for Failure’ videóklip

KMZ

XIII. Full of Anger Underground Metal Fesztivál – még rengeteg sikeres FOA-t kívánunk

KMZ

Angerseed – őszi pörgés, Full of Anger fesztivál és egyebek

KMZ

Lowland Fest 2022 – Koncertbeszámoló

Gyrsee

Angerseed – Lowland Warm-Up a Dürerben + a Pungent Stench után itthon + a Candlemass előtt a cseheknél

KMZ

Undead Fesztivál 2022 – Koncertbeszámoló

Steve

Angerseed – új kezdet a zenekar számára

KMZ

Koncertjánló: Anti-Xmas Party MMXXI – Szeged, Városi Rock Klub

KMZ

XII. Full Of Anger Underground Metal Fesztivál – underground mindörökké

Gyrsee

The Eastern Carnage Party: Angerseed / Heartkiller / Nygmalion – ízig-vérig underground buli

KMZ

Angerseed – koncertdátumok és tervek, célok

KMZ

Angerseed Live az M2 Petőfi TV-n

KMZ

Angerseed – Forever Touring Hatred MMXX

KMZ

Angerseed interjú

KMZ

Angerseed – Lemezmegjelenés, XI. Full Of Anger Fesztivál és egyebek

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek