Hírek

Anthrax – Új albumuk majdnem kész, új szám online!

Az ötszörös Grammy-jelölt, platinumlemezes, és The Big Four tag ANTHRAX vadonatúj albumát jövő havi turnéjával egy időben mutatja be.

A ‘Soror Irrumator (Lords of The Rock),’ az ANTHRAX hozzájárulása az HBO „Trónok Harca” sorozatának mixtape-jéhez már március 17. óta hallható a hard rock radio-n. BelloBenante és Ian tagok a sorozat nagy rajongói, így a felkérés sokat jelentett számukra. A ‘Soror Irrumator (Lords of The Rock)’ (és a teljes mixtape) ingyen meghallgatható ezeken a médiumokon: Soundcloud és iTunes.

Az ANTHRAX új albuma a banda 2011-es, Grammy-re jelölt és kritikusok által is elismert »Worship Music« nyomdokait követi, mely a „klasszikus korszak” énekesének, Joey Belladonna visszatértével látott napvilágot, és a média dicséretét is élvezte. Az új album egyben az első lemez, melyen a vadonatúj gitáros, Jon Donais szerepel.  „Jon szuper volt,” mondta Scott Ian. „Eddig legalább hét vagy nyolc számon játszotta a gitárszólót, és mindegyik nagyszerűen hangzik.”

Az új album megírása 2013 végén kezdődött, amikor Benante elkezdett riffeket és más zenei ötleteket cserélgetni Bello és Ian tagokkal.  Jay Ruston producerrel (aki egyben a „banda hatodik tagja”) a hivatalos dalszerzési folyamat múlt ősszel kezdődött, melynek végeredménye körülbelül 20 eredeti szám, ami majdnem a duplája a banda eddig stúdióba vitt dalainak.

Az ANTHRAX – Joey Belladonna/ének, Frank Bello/basszus, Charlie Benante/dob, Jon Donais/gitár és Scott Ian/ritmusgitár – tavaly novemberben kezdte el az új album felvételeit. Benante szerint „A »Worship Music« új fejezetet nyitott a karrierünkben, és inspirációként szolgált új albumunkhoz. A »Worship…« sokféle különböző számból lett összerakva, volt köztük thrash, pár nagyon 90-es évek közepéről való ANTHRAX hangzású, de ez az új igazán thrashes.”

Bello szerint „Az ANTHRAX… van ez a súlyos, thrashes zenénk és Joey erőteljes és dallamos éneke. Szeretem a súlyos zenét, de egyúttal a dallamokat is, szóval a kihívás a kettő összeegyeztetése volt úgy, hogy megmaradjon az ANTHRAX hangzás, és szerintem ezt nagyon eltaláltuk, különösképp ezen az új albumon.”

„Az általam írt dalszövegek általában követik a zene hangulatát, ez az új hangzás pedig nagyon dühödt,” tette hozzá Ian„Sok ember szerint a »Worship Music« volt a banda gyökereihez való visszatérés…hát, ez a lemez még inkább az. A »Worship Music«-kal ellentétben ezt az új albumot stabil felállás mellett írtuk, Joey-val a bandában, és ez rengeteget jelentett. Az, hogy Joey újra a banda része már öt éve, igazi egységgé kovácsolja a csapatot. Minden, ami király volt benne a ‘Worship’-en most még inkább kiérződik.”

„Tudom, hogy ennek az albumnak rengeteg elvárásnak kell megfelelnie,” vallotta be Bello„de ez nem igazán van hatással ránk, mivel azt írjuk amit írunk. Mindannyian new yorkiak vagyunk, szóval szeretjük a kihívásokat, és bár örömmel hallom az emberektől, hogy az ANTHRAX visszatért, és hogy a ‘Worship Music’ karrierünk eddigi legjobb albuma, de új albumunk számára magasra tettük a mércét, és büszkén mondhatom, hogy minden jót beletettünk ezekbe az új számokba. A végén úgyis csak annyit tehetsz, ami a szívedből jön, a tőled telhető legjobbat, és aztán reméled, hogy az embereknek tetszeni fog. Ezt tettük a ‘Worship Music’ esetében is, és nézd mi lett belőle.”

Az ANTHRAX új, eddig névtelen albuma valószínűleg ez évben fog megjelenni.

www.anthrax.com | www.facebook.com/anthrax | www.nuclearblast.de/anthrax

Kapcsolódó cikkek

Thrash Metal extravaganza: Jön a Kreator, az Anthrax és a Testament!

KMZ

Slayer, Anthrax – Koncertbeszámoló

Mountain

Slayer, Lamb Of God, Anthrax, Obituary – Koncertbeszámoló

Gyrsee

Júniusban ismét Anthrax: szabadtéren dupláz a thrash brigád

KMZ

Anthrax: márciusban érkezik a New York-i thrash brigád

KMZ

Márciusban érkezik Budapestre az Anthrax turnéja

KMZ

KME videók: Vinterbris, Allegaeon, Fake Idols, Anthrax, Frozen Ocean, Hanging Garden, Nothgard, Gloryful

KMZ

Anthrax a FEZEN-en!

KMZ

Slayer, Anthrax, Kvelertak – Koncertbeszámoló

Cryonus

Anthrax – Új stúdió videó a weben

KMZ

Anthrax – Stúdiófelvételek kezdése

KMZ

Anthrax „A Skeleton In The Closet” élő klip bemutató

KMZ

Anthrax „Chile On Hell” DVD + 2 CD kiadása szeptember 16-án

KMZ

Iron Maiden, Anthrax – Koncertbeszámoló

Darkjedi

Hot News: Anthrax – announce tour replacement for drummer Charlie Benante

KMZ

Hot News: Anthrax – Scott Ian to Conduct UK Spoken Word Tour!

KMZ

Hot News: Anthrax – „Worship Music“ Special Edition / „Anthems“ EP Out Now, Snippet + Comment Video Online!

KMZ

Hot News: Anthrax – viral video for Thin Lizzy cover „Jailbreak“ online!

KMZ

Hot News: Anthrax – Viral Video For AC/DC Cover „TNT“ Online!

KMZ

Hot News: Anthrax – To Release „Anthems” EP, Announce Stand In Guitarist!

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek