Anthrax – Új albumuk majdnem kész, új szám online!

Print Friendly, PDF & Email

2015. ápr 3, 12:47 :

Az ötszörös Grammy-jelölt, platinumlemezes, és The Big Four tag ANTHRAX vadonatúj albumát jövő havi turnéjával egy időben mutatja be.

A ‘Soror Irrumator (Lords of The Rock),’ az ANTHRAX hozzájárulása az HBO „Trónok Harca” sorozatának mixtape-jéhez már március 17. óta hallható a hard rock radio-n. BelloBenante és Ian tagok a sorozat nagy rajongói, így a felkérés sokat jelentett számukra. A ‘Soror Irrumator (Lords of The Rock)’ (és a teljes mixtape) ingyen meghallgatható ezeken a médiumokon: Soundcloud és iTunes.

Az ANTHRAX új albuma a banda 2011-es, Grammy-re jelölt és kritikusok által is elismert »Worship Music« nyomdokait követi, mely a „klasszikus korszak” énekesének, Joey Belladonna visszatértével látott napvilágot, és a média dicséretét is élvezte. Az új album egyben az első lemez, melyen a vadonatúj gitáros, Jon Donais szerepel.  “Jon szuper volt,” mondta Scott Ian. “Eddig legalább hét vagy nyolc számon játszotta a gitárszólót, és mindegyik nagyszerűen hangzik.”

Az új album megírása 2013 végén kezdődött, amikor Benante elkezdett riffeket és más zenei ötleteket cserélgetni Bello és Ian tagokkal.  Jay Ruston producerrel (aki egyben a „banda hatodik tagja”) a hivatalos dalszerzési folyamat múlt ősszel kezdődött, melynek végeredménye körülbelül 20 eredeti szám, ami majdnem a duplája a banda eddig stúdióba vitt dalainak.

Az ANTHRAX – Joey Belladonna/ének, Frank Bello/basszus, Charlie Benante/dob, Jon Donais/gitár és Scott Ian/ritmusgitár – tavaly novemberben kezdte el az új album felvételeit. Benante szerint „A »Worship Music« új fejezetet nyitott a karrierünkben, és inspirációként szolgált új albumunkhoz. A »Worship…« sokféle különböző számból lett összerakva, volt köztük thrash, pár nagyon 90-es évek közepéről való ANTHRAX hangzású, de ez az új igazán thrashes.”

Bello szerint “Az ANTHRAX… van ez a súlyos, thrashes zenénk és Joey erőteljes és dallamos éneke. Szeretem a súlyos zenét, de egyúttal a dallamokat is, szóval a kihívás a kettő összeegyeztetése volt úgy, hogy megmaradjon az ANTHRAX hangzás, és szerintem ezt nagyon eltaláltuk, különösképp ezen az új albumon.”

“Az általam írt dalszövegek általában követik a zene hangulatát, ez az új hangzás pedig nagyon dühödt,” tette hozzá Ian“Sok ember szerint a »Worship Music« volt a banda gyökereihez való visszatérés…hát, ez a lemez még inkább az. A »Worship Music«-kal ellentétben ezt az új albumot stabil felállás mellett írtuk, Joey-val a bandában, és ez rengeteget jelentett. Az, hogy Joey újra a banda része már öt éve, igazi egységgé kovácsolja a csapatot. Minden, ami király volt benne a ‘Worship’-en most még inkább kiérződik.”

“Tudom, hogy ennek az albumnak rengeteg elvárásnak kell megfelelnie,” vallotta be Bello“de ez nem igazán van hatással ránk, mivel azt írjuk amit írunk. Mindannyian new yorkiak vagyunk, szóval szeretjük a kihívásokat, és bár örömmel hallom az emberektől, hogy az ANTHRAX visszatért, és hogy a ‘Worship Music’ karrierünk eddigi legjobb albuma, de új albumunk számára magasra tettük a mércét, és büszkén mondhatom, hogy minden jót beletettünk ezekbe az új számokba. A végén úgyis csak annyit tehetsz, ami a szívedből jön, a tőled telhető legjobbat, és aztán reméled, hogy az embereknek tetszeni fog. Ezt tettük a ‘Worship Music’ esetében is, és nézd mi lett belőle.”

Az ANTHRAX új, eddig névtelen albuma valószínűleg ez évben fog megjelenni.

www.anthrax.com | www.facebook.com/anthrax | www.nuclearblast.de/anthrax

Ezt a cikket eddig 143 alkalommal tekintették meg.

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..