Hírek

At Night I Fly – dalpremier a pénteken érkező Mirror Maze nagylemezről!

Uriel című dal után ismét új nótával jelentkezett az AT NIGHT I FLY. A progresszív metal zenekar december 6-án érkező Mirror Maze című nagylemezéről most meghallgatható a Gethsemane című tétel.

At Night I Fly – Gethsemane 
youtu.be/ALz8Cm5AMy0

A zenekar így mesélt az album és a dal koncepciójáról:
A Mirror Maze dalait közös koncepció fogja össze. Amikor valaki megszületik és elindul az életben, még „tiszta”, és a céljai is egyértelműek, aztán belekerül a sokmilliárd ember közé, ahol a közösségi média és a telekommunikáció miatt olyanná válik az útja, mintha egy vidámpark tükörlabirintusában járna. Megannyi egyéb választási lehetőséget, kísértést, útelgazást lát maga előtt, és talán csak évekkel, évtizedekkel később döbben rá, hogy ezek letérítették az eredeti útjáról. A lemez dalai ebből a tükörlabirintusból mutatnak képeket és példákat – olyan életeket, elképzelteket és valósakat, lehetségeseket és furcsákat, amelyek valamilyen szinten érintettek ebben a kérdéskörben: elindulnak, eltévednek, és ki tudja, lesz-e számukra kiút a labirintusból.

A már bemutatott Uriel és a most debütáló Gethsemane két különálló példán keresztül mesél el ilyen helyzeteket, olyan életeket, amelyek valahol elkanyarodtak az egyenestől saját tükörlabirintusukban.”

2012-ben hallhattunk róla először, hogy ismert magyar zenészek fogtak össze egy új progresszív metal zenekarban, mely AT NIGHT I FLY néven kezdte meg működését és a September Kills EP 4 dalával mutatkozott be a közönségnek. A Mirror Maze című bemutatkozó nagylemez 2019. december 6-án jelenik meg a Nail Records kiadásában CD-n és digitális platformokon. A zene mélységének és komplexitásának legjobb átadása érdekében a lemezanyag 96kHz / 24bit nagyfelbontású formátumban is elérhető lesz, és már előrendelhető az At Night I Fly Bandcamp oldaláról, valamint iTunes-on. A kiadást követően a zenekar koncertezni indul, hogy újabb és újabb termeket fedezzen fel saját tükörlabirintusában.

At Night I Fly – Mirror Maze előrendelés az Bandcamp-en:
atnightifly.bandcamp.com/album/mirror-maze

At Night I Fly – Mirror Maze előrendelés az iTunes felületén:
music.apple.com/hu/album/mirror-maze/1486899630?l=hu

At Night I Fly – Uriel (Hivatalos szöveges videó / Official lyric video)
youtu.be/QvIHktUxN6Q

At Night I Fly: Mirror Maze
2019. 12. 06 // Nail Records // NAILCD308
01. Silent…
02. Gethsemane
03. The Pit
04. Afterlife
05. Shattered Mirror Bay
06. Uriel
07. Towards the Black Light
08. …Prayer
09. Wanted to Be

A ‘Mirror Maze’ BZ és András által írt dalai egy fontos és aktuális témát járnak körül, hogy megannyi szemszögből érzékeltessék azt. Minden tétel egy-egy kiragadott példa olyan emberekről, életekről és sorsokról, ahol az egyén a lehetőségek és döntések között bolyong, mintha a vidámparkok torz tükörlabirintusába tévedne. Megtévesztő zsákutcák, eldönthetetlen útelágazások, csalogató veszélyek között bárki könnyen téveszti el az egyetlen célt, amellyel eredetileg elindult az életben: hogy önmaga maradjon. 

A zenekar tagságát vendégek is segítették a lemezen: Kővágó Zsolt (Dreyelands, Honeybeast) billentyűs mellett egy vonósnégyes is szerepet kapott. A keverésért és masteringért András produceri vezényletével a HL-Studio elismert szakembere, Hidasi Barnabás felelt, aki többek között olyan zenekarok lemezein dolgozott, mint a Tankcsapda, a Depresszió, a Magma Rise, de András és BZ több más zenekarának lemezén is az ő neve olvasható. A lemez borítóját Rajkai Péter fotója díszíti: felvételei többször helyet kaptak a National Geographic hasábjain, valamint az ő képei szerepelnek a Dream Theater billentyűsének, Jordan Rudessnek legutóbbi, ‘Wired for Madness’ című albumának lapjain is. A Mirror Maze borítóját és bookletjét Nagy Olívia képzőművész öntötte végleges formába, aki már régóta dolgozik együtt a csapat tagjaival.

A csapat új lendülettel tökéletesítette az EP óta megszületett dalötleteket, és időközben arra is ráébredtek, hogy bár az At Night I Fly kezdetben egyfajta projectként indult, a tagok stílusának, karakterének egyedi kohéziója, a dalok markáns egyénisége és a jól működő közös munka alapján már teljes értékű zenekarrá változott. A dalok végül 2019-ben jutottak el abba az állapotba, hogy részben önmagukon is túlmutatva egy közös téma köré felépített konceptalbum formájában készüljenek el, amelyben a zenei komplexitás találkozik a közérthetőséggel és a mély szövegekkel.

Az AT NIGHT I FLY egy magyar modern, progresszív metal zenekar, melynek minden tagja a zenei színtér elismert szereplője, előző és egyéb zenekaraikban, projektjeikben hazai és nemzetközi elismeréseket egyaránt szereztek. Bátky ‘BZ’ Zoltán neve többek között olyan zenekarokból lehet ismerős, mint a Stonehenge, a Fonogram-díjas Wendigo, az eMeRTon-díjas After Crying. 2012-ben kezdett el azon gondolkozni, hogyan vihetné tovább korábbi zenei tapasztalatait és markáns világát: végül Horváth András Ádámmal, aki többek között a Dreyelands és az After Crying gitárosa, zeneszerző és keresett session zenész, elhatározták egy új zenekar alapítását. A csapat két további tag belépésével vált teljessé: Nagygyörgy Gábor, a K3 és a Cry Free soraiban ismertséget szerzett dobos, valamint basszusgitáron Hegyaljai-Boros Zoltán, a Reason és sok egyéb projekt multihangszerese érkezett az At Night I Fly nevet választó formációba. 2012-ben egy négyszámos EP-vel mutatkoztak be: a ‘September Kills‘ agyas és érzésekkel teli zenéjével, a címadó dalhoz készült intenzív videóval egyöntetű kritikai sikert aratott. Néhány év után Hegyaljai-Boros Zoltán elhagyta a zenekart, a helyére pedig tökéletes megoldásként a Dreyelands basszusgitárosa, Springer Gergely érkezett. 

A zenekar tagjai:
Bátky „BZ” Zoltán – ének
Horváth András Ádám – gitár
Springer Gergely – basszusgitár
Nagygyörgy Gábor – dobok

At Night I Fly online:
www.atnightifly.hu/
www.facebook.com/atnightiflyband/

A kiadó Facebook oldala:
www.facebook.com/HammerMusicHungary/

Kapcsolódó cikkek

At Night I Fly – megjelent a progresszív metalosok Mirror Maze című első nagylemeze!

KMZ

At Night I Fly – hallgasd meg az első dalt a progresszív metalosok decemberben érkező albumáról

KMZ

AT NIGHT I FLY – September Kills EP

Black

At Night I Fly Interjú

KMZ

At Night I Fly – beharangozó

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek