Hírek

Atila – Itt az új anyag, bemutatja az előzetes klipet

Négy digitálisan kiadott EP után ATILA szeptember 18-án kiadja V névre keresztelt anyagát a SIGNAL REX gondozásában limitált kiadású digipack CD-n. Az anyag először februárban jelent meg korlátozott példányszámú kazettán a Bisnaga Records által.

Az ATILA egy újabb zenei álnév a 22 éves csodagyerek, Miguel Béco számára, aki ÖRÖK nevű black metal/noise projektjével szerzi hírhedtségét. Az ATILA név alatt Béco elsöprően sötét elektronikába merül. Bár az elnyomó hangulat mutat hasonlóságot az ÖRÖK hangzásával, a V 42 perce alatt Bécónak sikerült megteremtenie az ATILA saját egyéniségét. Mechanikus ütemek, terülő basszus, jéghideg szintetizátor, és mindent átható ritualisztikus pulzálás, komoran és búsan, mégis intenzíven: az V saját zenei világát teremti meg.

Túl erőszakos és klausztrofóbiás hogy techno lehessen, mégis túl ritmikus és dinamikus hogy hagyományos power elektronikának hívjuk – az ATILA a black metál árnyéka. Nehéz elsőre megragadni, megigéző varázsa viszont beleszövi magát fizikai rostjainkba. A régmúlt telekbe merülő elme hangja, a leigázott tested körül kavargó hideg és arrogancia suttogása, az emberi élet korai szakaszában kezdődő és csendes és magányos végével bezáródó történet: ez a V ATILA által.

A „Homem” éneke és szövegei az Ermo frontembere, António Costa által íródtak, a borító pedig Matilde Viegas munkája. ATILA fellép az elismert portugál Amplifesten szeptember 19-20-án. ATILA többek között olyan nevek mellett lép fel, mint a Converge, Altar of Plagues, Gnaw Their Tongues, Stephen O’Malley, Full of Hell, vagy az Amenra.

Előzetes a Vimeón ITT.

ATILA: V számlista
1. Acreção
2. Carne
3. Alma
4. Homem (feat. António Costa from Ermo)
5. Disseminação
6. Ritos Fúnebres
7. Marcha DA Cinza
8. Colapso

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek