Hírek

Az Act Of Defiance a Rock Hard magazin oldalán debütálja exkluzív új számát!

A végtelen alműfaj-besorolások korában az ACT OF DEFIANCE várva várt első albuma 100% homlokegyenes, megalkuvást nem ismerő heavy metál. Maró debütáló anyaguk, a „Birth and The Burial” kiadása augusztus 21-re várható a Metal Blade Records által, az előrendelési csomagok pedig már elérhetőek a metalblade.com/actofdefiance oldalon.

A csapat a Rock Hard Germany weboldallal karöltve mutatja be új, „Refrain and Re-Fracture” című számát! A klipet ITT nézhetitek meg!

Shawn Drover dobos szerint: „A ‘Refrain and Re-Fracture’ a heavy metál dalokban alkalmazott zenei dinamizmus nagyszerű példája. Mindannyian az ACT OF DEFIANCE bandában nagy rajongói voltunk a metál támadást megelőző akusztikus / klasszikus intróknak, szóval mikor Chris előjött ezzel a számmal, rögtön megszerettem.

Henry Derek remek munkát végzett benne énekesként, tágabb spektrumon alkalmazva hangját, a brutális énekléstől dallamosabb tájakra terelve a számot, ami még így is erőteljes maradt. A ‘Refrain and Re-Fracture’ újfent remekül megmutatja, hogy a The Burial nem egy egyoldalú heavy metál lemez.

Broderick hozzátette: „A Refrain and Re-fracture születése a klasszikus gitárral kezdődött. Egy mélabús intrót akartam a heavy metál rész elé, amibe az összes hangszer fokozatosan kapcsolódik be, fokozva a feszültséget míg a szám át nem fordul a keményebb részbe. Itt kellett egy tempóváltás a gyorsabb és agresszívebb súlyos vokál alá (Henry nagyszerű munkát végzett ez ügyben!!!).

A refrénhez valami dallamosat akartam, ami alapjaiban mégis súlyos. A szólóhoz vezető kapcsolódás és maga a szóló modernebb hangulatú, poliritmusokkal teremtve meg a grooveot és egy üres vásznat a gitárjátékhoz – ami remélem mindenkinek tetszeni fog! Összességében úgy érzem, ez a dal remekül megmutatja, mennyire változatos tud lennie az Act Of Defiance, miközben stabilan tartja magát a metálban!

A Jag Panzeres, Nevermoreos és a hét éves Megadethes szereplése után Chris Broderick vaskos önéletrajza magáért beszél. Megadethes társával, a korábban az Eidolonban játszó Shawn Drover dobossal, Matt Bachand (Shadows Fall) basszusgitárossal és Henry Derek (ex-Scar The Martyr) énekessel kiegészítve a banda egy igazi metál behemót. A „Birth And The Burial” tíz száma páncélba burkolt merő kortárs súlyosság.

https://www.facebook.com/actofdefiancemusic
https://instagram.com/actofdefiance
https://twitter.com/actofdefiance1

Kapcsolódó cikkek

Az Act Of Defiance „Birth And The Burial” című debütáló albuma teljes egészében meghallgatható online

KMZ

Az Act Of Defiance a Yahoo Music oldalán debütálja a „Legion of Lies” című dal hivatalos videoklipjét

KMZ

Az Act Of Defiance bemutatja a „Throwback” videóját és elindítja a debütáló album előrendelését!

KMZ

Új banda Chris Broderick, Shawn Drover, Henry Derek és Matt Bachand szereplésével!

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek