Hírek

Az Act Of Defiance bemutatja a „Throwback” videóját és elindítja a debütáló album előrendelését!

A végtelen alműfaj-besorolások korában az ACT OF DEFIANCE várva várt debütáló albuma 100% homlokegyenes, megalkuvást nem ismerő heavy metál. Maró debütáló anyaguk, a „Birth and The Burial” kiadása augusztus 21-re várható a Metal Blade Records által, az előrendelési csomagok pedig már elérhetőek a metalblade.com/actofdefiance oldalon.

A csapat első hivatalos bemutatkozása az album nagyot szakító nyitó dala, a „Throwback” volt, mely egy arcszaggató teljes frontos thrash támadás. Az új videoklip, melyet az elismert Corey Soria (Danzig) producer vett fel, megtekinthető itt: metalblade.com/actofdefiance.

A Jag Panzeres, Nevermoreos és a hét éves Megadethes szereplése után Chris Broderick vaskos önéletrajza magáért beszél. Megadethes társával, a korábban az Eidolonban játszó Shawn Drover dobossal, Matt Bachand (Shadows Fall) basszusgitárossal és Henry Derek (ex-Scar The Martyr) énekessel kiegészítve a banda egy igazi metál behemót. A „Birth And The Burial” tíz száma páncélba burkolt merő kortárs súlyosság.

Drover szerint: „A ‘Throwback’ nem egy átlag speed/thrash metáldal. A szám néhol elég progresszív sok megállással és indulással a köztes részeknél amik elég eltérőek, szóval észben kell tartanunk, hol járunk. Mondhatni lenyűgözött, ahogyan Chris egy ilyen rendhagyó darabot írt.

Chris írta továbbá a dal szövegét is, ami szintén lenyűgöző volt. Témájában mindenképpen sötét, ami illik a dal agressziójához. Pazar társítás, ha engem kérdezel.

A ‘Throwback’ los angelesi forgatása Coreyval a legkönnyebb és legcéltudatosabb forgatás volt, amin valaha részt vettem. A koncepció nagyon oldschool metál volt: csak füst, fények, a banda és METÁL! Micsoda koncepció. Mindannyian egy közös víziót követtünk, miszerint egy sima metál banda vagyunk akiket filmre vesznek, Corey pedig rögtön elkapta ezt a hangulatot. Igazi öröm volt a Coreyval és csapatával való munka.

Broderick hozzátette: „A ‘Throwback’ olyan nagyszerű thrash zenészek által lett ihletve, mint Kerry King (Slayer) és Rob Cavestany (Death Angel). Ők szolgáltatták nekem az inspirációt a fejeket leszakító, őrülten gyors ritmusok megírására. Innentől már magától alakult ki ahogy írtam, egy olyan dallá, ami nem csak thrashes elemeket tartalmaz, hanem mindent a prog és a groove között.

Nem gondoltam volna, hogy a ‘Throwback’ lesz a CD első kiadványa, mivel nem rádióbarát, nem követ tipikus verselést, refrént vagy szóló mintát, és majdnem hat perces. Ahogy viszont meghallod a dal tüzét, érzelmességét és brutalitását rögtön világossá válik, hogy versenyben volt azok között a dalok között, amikkel megmutatjuk mindenkinek, miről is szól az ACT OF DEFIANCE.

A Corey Soriával való közös forgatás nagyszerű volt. Ugyanaz volt a víziója, mint nekünk, és rögtön megértette miről is szól a dal, és hogyan is kellene kinéznie. A rálátása mellett ott volt még fáradhatatlan munkamorálja, a különböző szögekből való felvételek, és ahogyan előjön az új ötletekkel, az már önmagában is művészet. Amikor megnéztük az első vágást, leesett az állam, aztán pedig még többel rukkolt elő a speciális effektusokkal, amik még pluszban tettek a hangulathoz. A kamerabeállítástól a világításon át a vágásig ez a videó felülmúlt mindent, amire számítottam.

https://www.facebook.com/actofdefiancemusic
https://instagram.com/actofdefiance

Kapcsolódó cikkek

Az Act Of Defiance „Birth And The Burial” című debütáló albuma teljes egészében meghallgatható online

KMZ

Az Act Of Defiance a Yahoo Music oldalán debütálja a „Legion of Lies” című dal hivatalos videoklipjét

KMZ

Az Act Of Defiance a Rock Hard magazin oldalán debütálja exkluzív új számát!

KMZ

Új banda Chris Broderick, Shawn Drover, Henry Derek és Matt Bachand szereplésével!

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek