Hírek

Az Amestigon bejelentette új W.T.C. albumának kiadását

Az osztrák black metál oszlopos tagjai végre visszatérnek őket megillető trónjukért: a W.T.C. Productions büszkén jelenti be az Amestigon monumentális második albumát Thier címmel, melynek nemzetközi kiadási dátuma május 28. A metafizikai erő és misztikus hangulat által átitatott Thier négy hatalmas, űrt felfaló obszidián hangrobbanásból áll, melyek percben mért játékideje kivétel nélkül két számjegyűek, csak a címadó dal maga 20 percet átlépve. És mégis, az Amestigon végig úgy szövi varázslatát, hogy az magához vonzza hallgatóját, majd belefolytja a túlvilági decibelekből pusztán húrokból, szintetizátorból és dobokból szőtt, türelmesen kibontakozó sűrű masszájába.

Ez egyfajta szonikus alkímia, melyet a banda a ’90-es évek közepétől kezdve bontogat – ám az Amestigon hangzása sosem volt hatásosabb, mint a Thier-en. A régi rajongók a megmondói, hogy az album hű a ’90-es évek black metáljának eredeti hullámához. A tagok viszont nyughatatlan zenei mágusok, akiknek az önismétlés sosem opció, így az elme és lélek új tájait szőtték második albumukba.

Amestigon – Thier számlista

1. Demiurg
2. 358
3. Hochpolung
4. Thier

Az Amestigon 1995-ben alakult Tharen és Thurisaz által. Első demóik kiadása óta (Through the Ages We Preserve… és Mysterious Realms) az Abigor tagjai rendszeresen szerepeltek vendégként a felvételeken. A két kiadott demó, az osztrák folk metálos Angiziával közös split CD és az MCD Höllentanz után az Amestigon tagjai búcsút intettek egymásnak, indokként személyes okokat és a tartós felállás hiányát megjelölve. Ez az elválás jelezte az Amestigon együttműködésének végét is a Napalm Records kiadóval, akik eredetileg szerződtették a bandát.

1998-ban Tharen újra be akart lépni a black metál világába, így újra életet lehelt a bandába. Felvette a kapcsolatot Herr Wolffal, aki még annak az évnek a telén csatlakozott az Amestigon soraihoz. Rövid idővel később Lanz tette teljessé a felállást. Akkorra már Silenius is mutatott érdeklődést, így meghívást kapott, hogy legyen tartós vendégzenész az Amestigon kiadványain. Thurisaz elhagyta a bandát és csatlakozott az Abigorhoz éneken és basszusgitáron. Az Amestigon 2000-ben kiadott egy promóciós CD-t régi és kiadatlan anyaggal Remembering Ancient Origins címmel, mely 100 példányra volt korlátozva és mindenféle profi értékesítés nélkül kelt el.

2002-ben a Millenium Metal Music kiadott egy Hellbounddal közös split CD-t. Az Amestigon négy számos részének címe Nebelung 1384 volt. 2009 májusában az Amestigon befejezte a Sun of All Suns című teljes albumának gyártását, mely a banda történetének első teljes albuma volt. Alapja az eredeti vonalakat követő black metál, de az album nagyon is a fizikai síkon mozgott, az okkult és a tabu, a szociopatizmus és a mocskolódás között elhelyezkedve.

Nagy bakelit rajongókként az Amestigon tagjai nagyon büszkék arra, hogy a W.T.C. Productions 2015 nyarán bakeliten is kiadja Sun of All Suns albumukat. Az anyag tartalmazni fog egy különleges bakelit masteringet, új artworköt, és az „Invocation of my Demon Brother” című bónusz számot. Az Amestigon továbbá belép a W.T.C.Productions soraiba második teljes albuma, a Thier kiadására. DLP-n jön gravírozással a negyedik oldalon és CD tokban. Ez a második album a teremtésről, mágiáról és akaratról szól.

TOVÁBBI INFÓ:
www.facebook.com/amestigon666
www.amestigon.at/amestigon/main.htm

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek