Hírek

Az Amok kiadja kultikus debütáló lemezét bakeliten az Edged Circle által

Az Edged Circle Productions büszkén mutatja be egy igazi klasszikus bakelit kiadását: az AmoK Necrospiritual Deathcore című lemezét, melynek nemzetközi kiadási dátuma szeptember 25. Az eredetileg a Planet Satan Revolution kiadón keresztül 2006-ban kiadott Necrospiritual Deathcore egy igazi fekete bárány volt korának felemelkedő újhullámú black metáljában. Az egyszerre meghökkentő könnyedséggel és bizonyára valamilyen Fausti paktummal megalkotott Necrospiritual Deathcore önmaga szülte címét, de még jóval azelőtt, hogy a „deathcore” jelzőt mások a felismerhetetlenségig bemocskolták volna. Erős kontrasztok albuma, benne sok konfliktussal, melyek jobbára feloldódnak ugyan, mégis sok kérdést vetnek fel kevés válasszal; röviden: egy igazi misztérium.

Nem meglepően az AmoK ezen a ponton sokkal inkább hasonlított egy sokfejű szörnyetegre, mint egy konvencionális bandára. A 2000-ben egy death/grind/thrash metal egységként született AmoK célja a kezdetektől fogva a ’80-as évek világvégi holokausztjának feltámasztása volt. Megközelítésben abszolút posztmodern, mégis szándékosan kerül mindenféle dilettáns túl-elmélkedést. A banda elsődleges zenei inspirációja olyan bandáktól ered, mint az Autopsy, Beherit, VON, Master’s Hammer, Sadistik Exekution, Carcass, Blasphemy, és a régi skandináv death metál. A kezdetekben az AmoK két tagja Goatpromoter Lava gitáros/énekes és Stanley basszusgitáros/dobos volt. Pár hónapnyi együtt zenélés után Mord csatlakozott, átvéve a dobok mögötti helyet, így téve lehetővé az élő fellépéseket. Ezzel a felállással az AmoK két demót adott ki: Sadistic Attack (2001) és LAVA Dictatorship (2002), melyek később kazettán és bakeliten is megjelentek. Felállásuk megváltozása előtt három koncertet adtak, majd 2003-ban távozott Stanley és Mord is. Ekkor csatlakozott Goatpromoter Lava mellé Necrocum énekes és Iscariah basszusgitáros (aki az Edged Circle kiadó fejese is egyben). Az AmoK 2003-ban új promót adott ki Effective Mass-Torture néven, melynek címadó dalában bemutatkozott az új felállás – a számban a dob programozott volt.

2006 elején a Holycaust Records kiadta az A Norwegian Hail To VON nyitható tokos dupla EP-t. A kiadványon az AmoK társául a Taake, Norwegian Evil, és Urgehal bandák szegődtek, mindegyikük a VON előtt róva le tiszteletét. Az anyag később jelentősnek bizonyult mind az AmoK spirituális/hangzásbeli kísérletezésében, mind a Taake fő emberével, Hoesttal kötött szövetségében, aki végül a Necrospiritual Deathcore utolsó, minden bizonnyal az album csúcspontjának számító három részes „Goatflesh Removal” számban vállalta el a dobos szerepét. A Necrospiritual Deathcore gyökerei azonban egészen 2004 elejéig nyúlnak vissza. Miután kipróbálták az anyagot programozott dobokkal, megkezdődött a keresés egy teljes idős dobos után; végül Stanley csatlakozott újra az AmoK soraiba a feladat elvégzésére. Itt kezdődött el az igazán érdemi munka, az eredmény pedig önmagáért beszél: megváltás a fundamentalista vallási fanatizmus által, mindez egy szonikus húsdarálón átcsépelve. Az ezen húsdaráló teljesítményéhez adó alapvető alkatrészek mellett az Orcustus énekese, Taipan is csatlakozott az AmoK tagjai mellé a „Channelling Black Horns” számban, a sampleözés és elektronika – melyek mint emberi hamvak vannak szétszórva a lemezen – pedig az alvilági figurák, Kybermensch és Chaos feladata volt.

Most, hogy majd’ egy évtized állt a metál underground rendelkezésére, hogy beérje az album innovációit és általánosan meghökkentő tűnés-innen hangulatát, az Edged Circle Productions 500 példányra korlátozva kiadja az AmoK Necrospiritual Deathcore című albumát bakeliten, képes lemezre nyomva alap, képes tokban, benne egy 24″ x 24″ színes poszterrel. A nukleáris apokalipszis most kezdődik.

AmoK: Necrospiritual Deathcore számlista
1. Necropsy Cunt
2. Geitehelvete
3. Channelling Black Horns
4. Effective Mass-Torture
5. Organ Ejaculator
6. Providentialism
7. Postapokalyptisk Korstog
8. Goatflesh Removal (Corpus Christi)
9. Goatflesh Removal (Memento Mori)
10. Goatflesh Removal (Gloria In Excelsis Deo)

További infó: www.nekro.info

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek