Hírek

Az Angertea és a Leander Rising a 8. HangSúly zenei díj legfőbb nyertesei!

Minden eddiginél szorosabb eredményt hozott a HangSúly zenei díj 8. szavazása. Három kategóriában is újabb körre volt szükség, hogy a 2012-ben megjelent legjobb hazai hard rock/metal kiadványok közül is a legjobbat válassza ki a 13 internetes rockmagazin szerkesztőségéből álló zsűri. Díjat kapott végül az Angertea, a Leander Rising és a Cadaveres zenekarok, valamint Schmiedl Tamás és az MD Stúdió, illetve a Grindesign grafikai műhelyt képviselő Borbás Róbert.

Az idei HangSúly zenei díj kategóriánkénti részletes végeredményét alább olvashatjátok:

AZ ÉV ALBUMA

Az internetes rockmagazinok szavazatai alapján az ANGERTEA Nr. 4: Songs Exhaled című nagylemeze lett a 2012-es év legjobb albuma. A nagymágocsi trió nemzetközi szintű, progos metal muzsikája a veterán Omen remek visszatérő albumát, a Nomen est oment, és a Casketgarden hattyúdalának szánt The Estrangement Process című lemezét előzte meg szoros versenyben. A dobogóról épp csak lemaradt a Napisten hava Dalriada-album.

 

AZ ÉV DEBÜTÁLÓ ALBUMA

Sok jó debütáló album látott napvilágot tavaly, de közülük is kiemelkedett a Köteles Leander és Vörös Attila nevével fémjelzett LEANDER RISING friss, modern metal dalokkal teli bemutatkozó anyaga, a Szívidomár. Második helyre a metalt magyar és balkáni népzenével keverő Niburta Scream from the East című albuma került, amit harmadikként a Common Ghost of the Lifelines címre keresztelt dallamos modern zúzda követ a fehérvári Absent Distance-től.

 

AZ ÉV KONCERTZENEKARA 

A legutóbbi HangSúly-szavazáson még csak a második helyet szerezték meg, de 2012-ben a CADAVERES együttest már az év koncertzenekarának választotta a zsűri. Az év debütalbumát elkövető Leander Rising a színpadon is odatette magát tavaly, ahogy az Insane is, így ők ketten értek még fel a dobogóra.

 

AZ ÉV STÚDIÓPRODUKCIÓJA

Az elmúlt két évben is az élen végzett, de ezúttal nem holtversenyben, hanem egymaga áll a csúcson SCHMIEDL TAMÁS és a soproni MD Stúdió, akik ezúttal Az Ígéretek Földjén című Bloody Roots albummal alkottak maradandót. Nagy meglepetés, hogy a HangSúly-rekorder Varga Zoltán (SuperSize Recording, Bakery) most érem közelbe se került. Második helyre Vári Gábor és a szegedi Black Hole Sound stúdió került az év albuma kategóriában nyertes Angertea-lemezzel, míg a bronz pozíciót az AudioVeesion stúdió és Vasvári Gyula szerezte meg a megújult Neokhrome együttes Perihelion című anyagával.

 

AZ ÉV LEMEZBORÍTÓJA

Két lemezborítóval is jelölt volt a kategóriában, végül az év bemutatkozó albumához (Leander Rising – Szívidomár) készített grafikájával lett első a nemzetközileg is ismert BORBÁS RÓBERT (Grindesign). Az igencsak szoros élbolyban a második és harmadik helyen is az utóbbi két HangSúly szavazás nyertese, Havancsák Gyula „Hjules” végzett a Kill With Hate Voices of Obliteration debütalbumának, valamint a Neokhrome Perihelion című lemezének frontborítójával. Nüanszokkal maradt csak le a nyerő hármastól Mihály Gergő és Pukánszky Anna közös munkája az Angertea albumához.

A díjazottaknak ezúton is gratulálnak
a zsűriben résztvevő internetes rockmagazinok:

Concertphotos.hu – Fémforgács – Kronos Mortus – NuSkull – Passzio.hu

Rock Gyémántok – Rock Station – Rockerek.hu – Rockvilág.hu

Shock! Magazin – Underground Magazin – Viharock.hu – Zenevilag.net

A HangSúly zenei díj hivatalos honlapján eddig is folyamatosan gyűjtöttük a frissen megjelent hazai rock/metal kiadványokat, de mostantól a HangSúly facebook oldalán (http://www.facebook.com/hangsuly) megpróbálunk naprakész infókat nyújtani a magyar metalszíntérről, természetesen elsősorban a hangzóanyagokra koncentrálva. Megjelenésekkel kapcsolatos hírek, zeneletöltések, videóklipek, és válogatás a magyar internetes rockmagazinok ismertetőiből. Lájkoljátok, osszátok!

A HangSúly zenei díj honlapján (http://www.hang-suly.hu) található videótárban továbbra is hangos ízelítőt talál mindenki a 2012-es év hazai terméséből, a dallamos hard rocktól a black metalig, közel 40 zenekar közreműködésével.

Kapcsolódó cikkek

A 12. Hangsúly zenei díj nyertesei

KMZ

HangSúly Zenei Díj – A Remorse és az Apey And The Pea nyerte a közönségszavazást

KMZ

HangSúly közönségszavazás: még 1 hét

KMZ

HangSúly zenei díj: egy évtized legjobbjai

KMZ

A jubileumi 10. HangSúly Zenei Díj nyertesei

KMZ

A 9. HangSúly Zenei Díj nyertesei

KMZ

A 8. HangSúly zenei díj jelöltjei!

KMZ

Hetedszer is HangSúly zenei díj – A nyertesek

KMZ

A 7. HangSúly zenei díj jelöltjei

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek