Hírek

Az Ares Kingdom kitűzte új Nuclear War Now! kiadós albumának megjelenési dátumát

A Nuclear War Now! Productions szeptember 18-át tűzte ki az Ares Kingdom The Unburiable Dead című albumának nemzetközi megjelenési dátumaként. Monumentális második nagylemezük, az Incendiary 2010-es kiadása után az Ares Kingdom jól megérdemelt pihenésre vonult, mely idő alatt új számot nem írtak, azonban kiadták 2013-as Veneration albumukat, rajta zenéjük elsődleges ihletforrásainak – többek között a Slaughter Lord, R.U. Dead, Sacrilege, Mefisto – feldolgozásaival. Felfejlesztett hangzásukkal az Ares Kingdom a Veneration album után újra az új számok megírásán és felvételein dolgozott, mely harmadik nagylemezük, a The Unburiable Dead formájában csúcsosodott ki. Az új album a részletekre való türelmes és szorgalmas odafigyelés eredménye.

Mivel zeneiségük nagy része közvetlenül vagy közvetetten a legendás Order From Chaosból ered, az Ares Kingdom újra remekül ötvözte a kivételes dalszerzési képességeket és zenészi tudást az átfogó koncepcióval és szövegi témákkal. A The Unburiable Dead számaihoz a black/death/thrash metál számtalan alműfaja szolgált ihlettel. A szövegek témái az Első Világháború (1914-1918) világrengető borzalmait dolgozzák fel brutálisan erős és kínzó képekkel, mégis művészien. Az “Ubique” (latinul „mindenhol”, valamint a Brit Királyi Tüzérség mottója) című nyitószámmal az album a háború eredetét boncolgatja, majd a korai évek naiv optimizmusát tükrözi a “Nom de Guerre” számmal. Ezek után a lövészárkokból folyó borzalmas állóháborút és a lemorzsolódáson alapuló stratégiát tárja elénk a “Salient and Redoubt” formájában. A negyedik, “Demoralize” című szám a mindkét oldal által elszenvedett hiábavaló áldozatokat reflektálja, melyet az album egyetlen instrumentális száma, a “Writhe: Fettered to a Corpse” követ (a cím utalás egy Hindenburghoz köthető idézetre). Az utolsó két szám, a “The Unburiable Dead” és a “Stultifera Navis (Armistice and League)” a háború utolsó stádiumát beszéli el, először a lövészárokból a vesztébe előretörő katona szemszögéből, majd a világégés végén az otthoni fronton kirobbanó örömöt és megnyugvást, melyet ironikus módon tragikus békefolyamat követett.

A Nuclear War Now! az anyagot LP-n és CD-n adja ki. A kiadványok borítója a német George Grosz (1893-1959) “The Pit” című festménye, mely alkotója kétségbeesését tükrözi az országát a nacionalizmus hatására lángba borító pusztítás, terror és halál miatt. A 12 (CD) és 8 (LP) oldalas füzetekben további képek és fotók szerepelnek az amerikai Marsden Hartley (1877-1943), a brit Christopher R.W. Nevinson (1889-1946), a német Otto Engelhardt-Kyffhäuser (1884-1965), és a francia Georges Le Roux (1877-1957) műveiből, a dalok szövegeire reflektálva. A bakelites verziók A2-es méretű poszterrel kerülnek kiadásra, a die-hard kiadásban pedig egy Ares Kingdom zászló és matrica található.

Ares Kingdom: The Unburiable Dead számlista
1. Ubique
2. Nom de Guerre
3. Salient and Redoubt
4. Demoralize
5. Writhe: Fettered to a Corpse
6. The Unburiable Dead
7. Stultifera Navis (Armistice and League)

További infó: www.facebook.com/pages/Ares-Kingdom/97935152280

Kapcsolódó cikkek

ARES KINGDOM – Incendiary

gradU

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek