Hírek

Az Atheist online bemutatja korábban kiadatlan élő anyagát benne Roger Pattersonnal

Az ATHEIST klasszikus felállásában előadott „The Formative Years” szám korábban kiadatlan élő változata megtekinthető a banda hivatalos YouTube oldalán: http://bit.ly/1OaJZym. A videóanyag a technikai metál úttörőinek korai munkáit szerepeltető, közelgő deluxe CD+DVD kiadványain lesz látható.

A klip egy 1991-es kaliforniai előadás videófelvételéből lett digitalizálva, és szerepel benne az ATHEIST legendás basszusgitárosa, Roger Patterson, akinek ez a fellépés volt legutolsó koncertje tragikus halálát okozó balesete előtt.

A Season of Mist újra kiadja az ATHEIST mindhárom korai albumát: ‘Piece of Time’ (1989), ‘Unquestionable Presence’ (1991), és ‘Elements’ (1993). Technikai okok miatt ez nem időrendi sorrendben fog történni, hanem a banda elismert második nagylemezével kezdve.

Az ‘Unquestionable Presence‘ CD+DVD újrakiadvány deluxe verziója július 24-én jelenik meg, és már előrendelhető a Season of Mist shopból: http://smarturl.it/AtheistUP.

Az újrakiadás CD változata meghallgatható az ATHEIST hivatalos Bandcamp oldalán: http://bit.ly/1V9EPbj. Ezen kilenc bónusz szám szerepel, többek között ritka demók és stúdiófelvételek a lenyűgöző teljes album mellett.

A kísérő DVD lemezen 80 percnyi, előtte soha nem látott, rajongók és barátok által készített felvételek láthatóak a banda személyes archívumából. Az anyag átöleli a banda legviharosabb és legnagyobb próbát jelentő időszakát: azt a nyolc hónapot, mely ezen monumentális lemez felvételeit megelőzte és követte.

Az anyagban többek között ott van a klasszikus ATHEIST felállás legutolsó koncertje, mely tragikus módon Roger Patterson utolsó szereplése volt idő előtt bekövetkezett halála előtt.

Az ‘Unquestionable Presence‘ CD+DVD újrakiadás borítója és számlistája lentebb látható.

Teljes tracklist:

CD:
1. Mother Man
2. Unquestionable Presence
3. Retribution
4. Enthralled in Essence
5. An Incarnation’s Dream
6. The Formative Years
7. Brains
8. And the Psychic Saw

Pre-production demó:
9. Enthralled in Essence*
10. The Formative Years*
11. Unquestionable Presence*
12. An Incarnation’s Dream*
13. Retribution (instrumental)*
14. Brains (instrumental)*

Demo 1990:
15. Enthralled in Essence*

Dob és basszus track:
16. Mother Man*

Ritmus track:
17. And the Psychic Saw*

* A 2005-ös ‘Unquestionable Presence’ újrakiadáson is hallható.

DVD:
Live at the Waters Club (1991. 02.09., utolsó koncert Roger Pattersonnel)
1. No Truth
2. On They Slay
3. Unquestionable Presence
4. The Formative Years
5. Piece of Time
6. Why Bother?
7. Unholy War

Tony Choy első ATHEIST próbája (1991 tavasza)
1. Enthralled in Essence
2. Unquestionable Presence
3. The Formative Years
4. An Incarnation’s Dream
5. Brains
6. Your Life’s Retribution
7. And the Psychic Saw
8. Mother Man (partial track)

Steve Flynn dobol – Morrisound Studios (1991 nyara)
1. Unquestionable Presence
2. Enthralled In Essence
3. Mother Man

Live in Bradentown – Tony Choy első koncertje az ATHEISTtel (1991. 07. 28.)
1. An Incarnation’s Dream
2. Brains
3. Mother Man

Interjú (1993)

Vitathatatlan, hogy az ATHEIST a kemény zene történelmének egyik legkorszakalkotóbb és legbefolyásosabb bandája. Ezek az amerikaiak a támadó death metált virtuóz technikájú játékkal keverték. Ezen, korábban különálló elemek keverésével egy előrelátó, progresszív metál stílust hoztak létre, mely hamarosan a viszonyítási alap lett olyan legendás bandáknak is, mint a DEATH, CYNIC, vagy a PESTILENCE, csak hogy párat említsünk. Az ATHEIST második lemeze, az ‘Unquestionable Presence’ egy igazi klasszikus minden alkotóelemét tartalmazza. A nagy részben a sajnos eltávozott basszusgitárosuk, Roger Patterson által írt ‘Unquestionable Presence’ dühös death metált hoz, melybe mesterien szőtték bele a jazzt és az erőteljesen kifejezett dallamérzéket, időtlen remekművet alkotva ezzel. Eredeti, 1991-es kiadásakor az ‘Unquestionable Presence’ korának legfontosabb technikai metál anyaga volt. Az album még mindig szintjel maradt, mellyel a merész, ambiciózus, és progresszív metál lemezeket mérik. Ez a deluxe újrakiadás az ATHEIST korai anyagának új és létfontosságú változatban való megjelentetésének kezdetét jelzi sok extrával. Az ‘Unquestionable Presence’ bónusz számokkal jön, valamint exkluzív, vadonatúj DVD-vel, rajta korábban kiadatlan koncertfelvételekkel, próbákról készült videókkal, interjúval, és egy dobos klippel.

Stúdiózenészek:
Kelly Shaefer (gitár, ének, szöveg, zene)
Roger Patterson (zene)
Steve Flynn (dob, zene)
Tony Choy (basszusgitár, zene)
Rand Burkey (gitár, zene)

 

Kapcsolódó cikkek

Budapesten indul az Atheist őszi turnéja

KMZ

ATHEIST – Piece Of Time

Dr. Feelgood

Hot News: Season of Mist news – Atheist, Ildjarn

KMZ

ATHEIST – Jupiter

Dr. Feelgood

ATHEIST – Unquestionable Presence: Live At Wacken

Black_wizard

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek