Hírek

Az ausztrál The Slow Death doom urai március 16-án kiadják ‘Ark’ című anyagukat a Chaos Records kiadón keresztül

A mexikói Chaos Records büszkén jelenti be az Ark közelgő, március 16-i kiadását, mely a sydney-i székhelyű THE SLOW DEATH anyaga. A gyászos eposz szorosan követi a banda 2014-es Chaos Records általi MAJESTIC DOWNFALL bandával közös splitjét. Az  Ark limitált példányszámban (1000 db) fog megjelenni digipaken 16 oldalas füzettel. Az album előrendelése az alábbi linken lehetséges: link.

A „The Chosen Ones” számot itt hallgathatod meg: http://chaos-records.bandcamp.com/album/ark

Az Ark az emberiség tengernyi szenvedésének mélyén kúszik hat mesterien hangszerelt funeral doom számon keresztül. A rettegés érzete mindent áthat, együtt a sötét, hűvös szépségű kompozíciókkal, melyek meglepően változatosak. Akár Gregg Williamson mélyből jövő hörgésének és Mandy Andresen (MURKRAT) kísérteties dúdolásának kontrasztja, akár a csonttörő riffek és melankolikus pengetések közötti hibátlan átmenet vagy a szélfútta billentyűs hatások teszik, de az Ark minden bizonnyal egyike lesz 2015 ünnepelt doom kiadásainak.

A THE SLOW DEATH 2007-ben alakult Stuart Prickett (BACKYARD MORTUARY, STONE WINGS), Gregg Williamson, és Mandy Andresen  (MURKRAT) által, miután Stuart előző, STONE WINGS nevű doom bandája feloszlott. Az első saját című album felvételei 2007/2008-ban történtek, és 2008-ban sok visszajelzést generálva került kiadásra a banda által (majd 2013-ban újranyomták az Aurora Australis kiadó jóvoltából). A következő pár év a második, II című album megírásával és felvételeivel telt, és John McLaughlin dobos is csatlakozott a bandához. A II 2012-ben került kiadásra a csapat által. Kiváló kritikát kapott, és nagyban megnövelte a banda népszerűségét. 2013-ban Dan Garcia és Brett Campbell (PALLBEARER) csatlakozott a felálláshoz, ami így hattagú lett. Kijött a Majestic Downfall-al közös split album és harmadik teljes albumuk, az Ark felvételei 2013 és 2014 folyamán történtek. A splitet a Chaos Records adta ki 2014 szeptemberében. Az Ark a Chaos Records gondozásában jelenik meg március 16-án.

https://www.facebook.com/theslowdeath

Kapcsolódó cikkek

Majestic Downfall / The Slow Death split CD hamarosan érkezik!

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek