Hírek

Az Embalmer leszerződött a Hells Headbangers kiadóhoz, ősszel új albummal jelentkeznek

A Hells Headbangers bejelenti a clevelandi death/grind veterán Embalmer leszerződtetését. A banda nemrég fejezte be várva várt második albumuk, az Emanations from the Crypt felvételeit és keverését/masteringjét Noah Buchanan (Nunslaughter, Solipsist) producerrel. Az albumon 10 új, korábban kiadatlan szám lesz hallható, a “They Can Smell Our Blood” újra felvett változata, és több mint 31 percnyi audió horror outroja. A borító Chris Moyen munkája (Thorncross Designs), a belső artwork pedig Mark Riddické (Riddick Art). Az album ősszel fog megjelenni CD-n, LP-n, és kazettás formátumokban a Hells Headbangers kiadó égisze alatt exkluzív füzettel, benne sok képpel, teljes dalszövegekkel, köszönetlistával és pár különleges meglepetéssel.

Az Embalmer továbbá idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját. Míg a banda tagjai és a kiadó évek óta barátok, együttműködésük hivatalosan 2014-ben kezdődött, mikor a Hells Headbangers kiadta a klasszikus There was Blood Everywhere nagylemezt 12”-es bakeliten (az anyag eredetileg CD-n jelent meg a Relapse Records által). A Hells Headbangers kiadás tartalmazott egy “Die Hard” képes lemez változatot egy igazi húsbárddal, mely hamar el is kelt.

Az Embalmer alapító dobosa, Roy Stewart a következőket mondta a szerződésről: “Kifejezetten boldogak vagyunk, hogy újra a Hells Headbangers kiadóval dolgozhatunk közelgő albumunkon, a döntés pedig nem igényelt sok megfontolást. Ez egy nagyon fontos album a banda számára, és miután kellemetlen tapasztalatokkal távoztunk előző kiadónktól, fontosnak éreztük, hogy olyan emberekkel dolgozzunk együtt, akikben megbízunk, akik közel vannak otthonunkhoz, nagyszerűen terítenek, és acélos hírnevük van a minőségi termékeik és vevőszolgálatuk által a szcénában. A tény, hogy központjuk északkelet Ohioban van lehetővé tette számunkra, hogy jobban ott legyünk mindenben, ami lehetetlen lett volna egy másik kiadóval. Az album eddigi legerősebb, legbrutálisabb anyagunkat reprezentálja, és nem is lehetnénk boldogabbak, hogy a Hells Headbangers áll mögöttünk a terjesztésében.

Az énekes, Paul Gorefiend a következőket tette hozzá: “Amikor az új kiadvány kiadójáról akartunk dönteni, a Hells Headbangers a lista tetején állt. Ismertem a [Horval] testvéreket mielőtt elkezdték volna a kiadót, és végignéztem, ahogy az elmúlt 15 év alatt felépítették az underground egyik leginkább tisztelt és leghitelesebb lemezkiadóját. A tulajoktól kezdve a raktárosokig mindenki igazi metálarc, akik értik a banda történetét, és elkötelezettek arra, hogy megadják az időt és figyelmet a közös, beteg jövőképünk megvalósítására.

Az Emanations from the Crypt albummal kapcsolatban Gorefiend a következőket mondta: “Ennek a lemeznek már régebben meg kellett volna jelennie, ezt elismerjük. A banda sosem volt teljesen elégedett a 13 Faces of Death albummal, szóval keményen dolgoztunk, hogy ez a kiadvány valóban visszatérés legyen eredeti formánkhoz, és jól képviselje az Embalmer lényegét. Visszatértünk a gyökerekhez és az eredeti Into the Oven és There was Blood Everywhere korszakokból merítettünk ihletet zeneileg, megfűszereztük egy kis Terrorizer/Autopsy behatással, hozzáadtunk a kotyvaszhoz egy kis Deranged Rated-X-stílusú riffinget, majd az egészet Roy pusztító, trigger nélküli dobtámadásával támogattuk be. Ami azt illeti, Roy még mindig ugyanazon a dobszerkón játszik amit 1988-ban vett, és amit az összes eddigi felvételen használt. Az ének terén ott van minden elem, amit az Embalmer régi rajongói elvárnak, az erőltetett flowktól a védjeggyé vált eeeeeee-ken át a kínzott sikolyokig és magaslatokig. Ezt úgy mondom, hogy jómagam is több mint 23 éve vagyok rajongó, nem pedig csak egy bandatag: ez a legagresszívebb, legizzóbb és legbüntetőbb Embalmer kiadvány valaha. Igen, a várakozás hosszú volt, de mindenképpen megérte, és őszintén mondom, hogy alig várjuk, hogy megoszthassuk ezt a zenét a rajongókkal és halljuk a véleményüket!

Az Embalmer Into the Oven (1991) és Taxidermist (1992) demóinak újrakiadása is tervbe van véve a Hells Headbangers által nyitható tokos dupla- vagy tripla bakeliten, és persze rengeteg kiadatlan felvétellel, fotóval, szórólapokkal, és kiterjedt bónusz anyagokkal, melyeket nemrég tártunk fel a morbid páncéltermekből. Ez a kiadvány lesz az Embalmer klasszikus 1990-1992-es korszakának meghatározó gyűjteménye, ami rothadó visszatekintéssel szolgál majd a banda legkorábbi éveibe – eredetileg Corpsegrinder néven kezdték 1988/’89-ben, még a névváltoztatás előtt.

Az Embalmer őszinte köszönetet küld minden elkötelezett rajongónak (újnak és réginek), akik a banda mellett álltak az évek során, és akikkel továbbra is megoszthatják szenvedélyüket a morbid, gyomorforgató és tradicionális death/grind iránt – megalkuvás nélkül!

www.embalmer.bigcartel.com

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek