Hírek

Az Entrails kiokádja a „Breath of Blood”-ot Invisible Oranges-en keresztül

A svéd death metál csapat készen áll a „Resurrected From The Grave – Demo Collection” bevetésére.

Így, hogy rohamosan közelít a „Resurrected From The Grave – Demo Collection” mega gyűjtemény kiadása a svéd death metál fenegyerekeitől, az ENTRAILS-től, a mai nap a banda kiokádta magából a kilencedik szám aljasságát az Invisible Oranges-en.

Jimmy Lundqvist, az banda alapító gitárosának kommentárja: „A „Breath of Blood” egyike azoknak az ócska daloknak, amit az ENTRAILS éra legelején, a 90-es években csináltunk, és egyike személyes kedvenceimnek. Tömve van pókhálókkal, árad belőle a hullaszag és természetesen a vásott érzések. Természetes, hogy ez a szám ott van a demón. Készítheted a nyakad egy kis mozgásra!”

Invisible Oranges összefoglalója: „A „Breath of Blood”-ot a részletekre és szerkesztésre való odafigyelés faragta, melyet a tapasztalat és az utólagos visszatekintés élesített. Például ha a svéd death a zenei hanghoz van kötve, akkor a „Breath of Blood” átmegy az ellenőrzésen. [Vokalista Jocke] Svensson és Lundqvist megértette ezt, így ezzel az új-életre keltett anyaggal különlegesen figyelmesek voltak, hogy olyan hangzása legyen mintha valaki csapágygolyókat öntene egy futó szemétdarálóba. De itt a legjobb: a röpködő szilánkok takarása alatt a „Breath of Blood” sötét. Nem ZS kategóriás sötét, hanem valódi életszerű sötét. „I know the time/When you grow up/Time has not changed/After your parent’s death”, morogja Svensson, folytatva annak a lelki sérülésnek a részletezésével, mely soha nem gyógyul be miután a szüleid elmentek. Francba. Pont gyomorszájon. Kevés ijesztőbb dolog van annál, amikor újraértelmezed a halandóságod. Ha van ok arra, hogy menedéket keressünk egy hangfelvevő szoba időtálló falai között, akkor ez az.”

A „Breath of Blood” jelenleg streamelve van mindenki alantas hallgatói örömére ITT: http://www.invisibleoranges.com/2014/06/premiere-entrails-breath-of-blood/

Ha pedig kimaradt volna, a Decibel Magazine jóvoltából hallgassátok meg a „Voices”-t ITT: http://www.decibelmagazine.com/featured/streaming-entrails-voices/

A „Resurrected From The Grave – Demo Collection” egy 18 számból álló dalgyűjtemény az ENTRAILS „Reborn” és „Human Decay” demóiból. A bandát 1990-ben alapította Lundqvist, de idő előtt feloszlottak, mert elégedetlen volt az elsődleges demófelvételekkel. Mindezek ellenére Lundqvist folytatta a zeneírást, 15 évvel később pedig úgy döntött, hogy modern eszközökkel, számítógépekkel és egy kis baráti segítséggel Jocke Svensson vokalistától rendesen rögzíti alkotásait. Az első ENTRAILS demó, a „Reborn” 2009 elején készült el, a folytatás, „Human Decay”, pedig nem sokkal utána. A demókat eredetileg maguk adták ki házilag CD-n, és egyenként 50 darabra voltak limitálva, bár már akkor eldöntötték, hogy a megfelelő fogyasztói élményért szükség lesz a közeljövőben rendes nyomatokra.

A Birdflesh és General Surgery tagjait szerepeltetve az ENTRAILS meghajtja kaszáit a Dismember, Grave, Entombed és Tomas Skogsberg Sunlight Stúdió öregdiákjainak tanításai előtt, lebegtetve rettentő fűrészelő riffjeiket, vérlázító vokális mészárlásukat és hitvány történeteiket a szenvedésről, kárhozatról és élőholtakról azzal a fennkölt nyugalommal és isteni brutalitással, mellyel elődeik is tették. Az ENTRAILS legújabb nagylemeze, a „Ragint Death” tavaly májusban került kiadásra a Metal Blade-en keresztül. Metal Hammer megjegyezte, hogy „a „Raging Death” kielégíthet mindenkit, aki egy kis oldschool-ra éhezik”, New Noise Magazine „teljesen tökéletes szelete a kapós, erőszakos svéd death metálnak” nevezte, Stereogum szerint „már a harmadik lemez, és az ENTRAILS még mindig szégyenbe hozza a kis koppintó művészeket. Tökéletes az őrjöngésre, bengelésre és ugrálásra.” míg a Sputnik Music a 4/5 értékelés mellé hozzáfűzte „az ENTRAILS kiadványa olyan tömör death metál albumot ad, amire mérget vehetsz hogy megrakja a húgodat és a sátánt fogja szolgálni, akkor is ha nincs húgod. Vagy sátánod.

A Resurrected From The Grave – Demo Collection elérhető lesz CD-n és digitális formátumban 2014. július 18-tól Európában. Nézzétek meg a metalblade.com/entrails oldalt az első kislemez „Blood Real” streamjéért, és rendeljetek elő ti is!

http://www.facebook.com/Entrails666
http://www.youtube.com/user/entrailsswe
http://www.metalblade.com/entrails

Kapcsolódó cikkek

Az Entrails új albuma, az ‘Obliteration’ május 15-én jön!

KMZ

Entrails megünnepli a „Total Death”-et a Cvlt Nationnel

KMZ

Hot News: Entrails – Swedish Death Metal Perpetrators Unearth ‘Voices’ Via Decibel Magazine

KMZ

Hot News: Entrails to release ‘Resurrected From The Grave – Demo Collection’ the 18th of July!

KMZ

Hot News: Entrails announce new guitar player!

KMZ

Hot News: Entrails to release brand new 7-Inch ‘Berzerk’ end of February!

KMZ

Hot News: Entrails in songwriting mode for new album!

KMZ

Hot News: Entrails release third single off their new album ‘Raging Death’

KMZ

Hot News: Swedish Death Metallers Entrails reveal content of bonus-CD for limited edition off their new album ‘Raging Death’ (out May, 10th)!

KMZ

Hot News: Swedish Death Metallers Entrails release ‘Bloodhammer’!

KMZ

Hot News: Swedish Death Metallers Entrails announce guest singers on new album ‘Raging Death’!

KMZ

Hot News: Swedish Death Metallers Entrails launch landing page for ‘Raging Death’!

KMZ

Hot News: Swedish Death Metallers Entrails finish recordings on new album and announce album title and release date!

KMZ

Hot News: Swedish Death Metallers Entrails ink a deal with Metal Blade Records!

KMZ

ENTRAILS – Tales From The Morgue

REBELPROUD

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek