Hírek

Az Esoteric nevű experimentális doom csapat új infókat ad ki hetedik teljes albumáról, bakelit kiadásokról és újrakiadott számairól

A brit experimentális doomos ESOTERIC éppen keményen dolgozik a banda leendő hetedik albumán, mely a 2011-es „Paragon of Dissonance” folytatása lesz. A banda elmondása szerint ez azt jelenti, hogy az év hátralévő részében a lemez előkészítésére és felvételeire fog koncentrálni: „Adunk majd pár koncertet, de nem tervezünk idén turnét, mivel az albumra akarunk fókuszálni. Ha minden terv szerint halad, 2015 végére befejezzük a dalszerzést. A kör folytatódik…

Jan Krause billentyűs tavalyi távozása nem változtatott Gordon Bicknell gitáros, Mark Bodossian basszusgitáros, Greg Chandler gitáros-énekes, Joe Fletcher dobos és Jim Nolan gitáros zenészi képességein, és az élő koncertek sem szüneteltek amíg a banda az új beugró zenészt keresi. A bergeni Blastfesten való fellépésük után többek között fellépnek a londoni The Boston Music Roomban az AHAB zenekar mellett július 4-én, és a 20. jubileumát ünneplő csehországi Brutal Assault fesztiválon is augusztusban.

Az új album mellett az ESOTERIC más kiadványokat is tervez, melyek minden bizonnyal elnyerik majd a bakelit gyűjtők tetszését. „Úgy tervezzük, kiadjuk a „The Pernicious Enigma” és „Metamorphogenesis” albumokat bakeliten, melyek eddig még nem kerültek kiadásra ilyen formátumban. Ezek után újra kiadjuk első két albumunkat CD-n, több részletet pedig a munka előrehaladtával várhattok.

A „The Pernicious Enigma” igazából át lett véve kazettákról, majd újra lett keverve és masteringelve a Priory Recording stúdióban a bakelit kiadáshoz. Mivel soha nem voltunk igazán megelégedve az album eredeti keverésével, most előszedhettük a számokból a finom, elrejtett részleteket, az album összhatásán nem változtatva„.

És egy várva-várt live album? „Régóta gondolkodunk egyen, de jelenleg nem tudok biztosat mondani„, nyilatkozta a banda. „Igaz, hogy felvettük egyik januári olaszországi koncertünket, de nehéz lesz időt szakítani a munkálataira, főleg a közelgő stúdióalbum mellett. Megpróbáljuk betervezni az élő felvételek keverését az elkövetkezendő hónapokra, aztán a kiadás lehetőségét is megvitatjuk„.


Hét ESOTERIC szám meghallgatható a banda SoundCloud oldalán: https://soundcloud.com/esotericuk/sets/esoteric

További infó:
Facebook: https://www.facebook.com/esotericukofficial
Website: www.esotericuk.net

Kapcsolódó cikkek

Saturnus, Esoteric: 4 zenekaros doom metal este csütörtökön a Dürer Kertben

KMZ

Hot News: Esoteric announce tour dates!

KMZ

Hot News: Dissonance Over Europe 2014 – Esoteric + Procession + Isole / Indesinence

KMZ

Hot News: Season of Mist news: Eths, Esoteric

KMZ

ESOTERIC – Paragon of Dissonance

Golysz

Hot News – Season of Mist news: Saint Vitus, Morbid Angel, Esoteric, Kells, Fair to Midland, Eths, Sólstafir

KMZ

Hot News – Season of Mist news: Eths – Kells – Esoteric

KMZ

Hot News – Season of Mist news: Tsjuder – Sólstafir – Esoteric – Arckanum – Misery Index – Septicflesh

KMZ

Hot News – Season of Mist news: Tsjuder – Arckanum – Old Silver Key – Esoteric – Morbid Angel

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek