Hírek

Az Exxiles május 28-án adja ki „Oblivion” c. anyagát a Nightmare Records kiadón keresztül

Az Exxiles egy 2012-ben, Mauricio Bustamante dobos által alapított szimfonikus/progresszív metál banda, melyben vendégként olyan bandák tagjai szerepeltek már, mint a Symphony X, ex-Savatage, Trans-Siberian Orchestra és Circle II Circle, Communic, Circus Maximus, Stream of Passion, Revolution Renaissance, Spiral Architect, stb.  A banda közelgő „Oblivion” című albuma, mely május 28-án jön a Nightmare Records által, Brett Caldas Lima és Mauricio Bustamante által lett keverve. A borító Christophe Dessaigne (Star One, The Walking Dead könyv) munkája.

Mauricio Bustamante így nyilatkozott a bandával kapcsolatban: „Ez a projekt azt hivatott reflektálni, ahogy néha számkivetettnek érezzük magunkat az életben miután csalódunk valamiben amiben hittünk. A végén csak egy eredmény van, elhagyatottság. Fájdalommal… haraggal… és szenvedéllyel, ha egyszer felfedezed hogyan emelkedhetsz felül, felszabadítva magadat, és újra küzdeni azért, amiben hiszel. Abban a pillanatban a számkivetettség valami olyasmivá alakul, ami erősebbé  tesz miután elhagyod, hogy egy másik féle számkivetettség felé indulj.

Az Oblivion egy trilógia első része; egy filmszerű, koncepciós album lesz, mely a hűségről szól. A hűség a barátság, politika, vallás, szerelem szimbóluma kellene, hogy legyen… Sok-sok történettel, melyeknek egy irányba kellene haladniuk… hogy végül eggyé váljanak. Bemutatja, hogyan gyengül meg a lojalitás, mikor a személyes érdekek is feltűnnek, és hogy mikor egy álmodozó álmait a hatalom hajszolása közben feláldozzuk, akkor senki sem nyer. Az álom elveszhet, de a remény nem!”

A banda és vendégzenészek:

– Mauricio Bustamante (ex-Reign of the Architect)
– Simon Rojas
– Noel Martínez
– Mike Lepond (Symphony X)
– Chris Caffery (Trans-Siberian Orchestra)
– Zak Stevens (Circle II Circle)
– Marcela Bovio (Stream of Passion)
– Oddleif Stensland (Communic)
– Wilmer Waarbroek (Ayreon)
– Gus Monsanto (ex-Adagio)
– Øyvind Hægeland (Spiral Architect)
– Mats Haugen (Circus Maximus)
– David Grey (Lost in Thought)
– Sergio Agilar (Agora)
– Antonio Rivera (Solitude)

További Exxiles infó a banda Facebook oldalán.

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek