Hírek

Az Obsidian Kingdom Nirvana feldolgozást ad ki

Az OBSIDIAN KINGDOM kiadta a NIRVANA klasszikus „Breed” számának feldolgozását, mely a grunge hősök ‘Nevermind’ albumán hallható. A szám, melyet itt hallgathattok meg, a spanyol RockZone felkéréséből készült a ‘Bipolar Sessions #2‘ válogatáshoz az idei Lemezboltok Napjának alkalmából.

Az OBSIDIAN KINGDOM így kommentálta: „Mint annyi gyerek a ’90-es évekből, minket is az tört be végül a hangszeren való zenélésbe, hogy kaptunk egy mix kazettát attól a fura sráctól a suliban, amin rajta volt az alter rock legjava, az ALICE IN CHAINS és TOOL bandáktól kezdve MARILYN MANSON és a SOUNDGARDENig, akik miatt végül reménytelenül beleszerettünk a rockzenébe.

„Amikor a RockZone felkért minket a ‘Bipolar Sessions’ második kiadásán való szereplésre, megint úgy éreztük magunkat mint azok a srácok, és gyorsan rohantunk a garázsba leporolni a régi torzító pedáljainkat.

„Mindig is nagyon szerettük a NIRVANA-t, főleg a zajosabb korszakukban, a ‘Breed’ számot pedig azért választottuk, mert ez a tökéletes popszám azzal a punk dühvel és kamasz szorongással, amit annyira szerettünk annak idején.”

Az OBSIDIAN KINGDOM nehezen besorolható súlyos zenét játszik, sok kontraszttal. Fő jellemzőik a széleskörű érzelmek kifejezésére használt többféle hangforrásuk; az esztétika iránti komoly érdeklődésük; és szövegi témáik komor és kriptaszerű minősége. Mind a hagyományt, mind black metál gyökereiket meghazudtolva az OBSIDIAN KINGDOM saját útját járja fáradhatatlanul keresve egyedi stílusát, a konvencionális stílushatárokon kívül.

Az OBSIDIAN KINGDOM már nem egy független banda„, mondta a csapat a Season of Mist kiadóhoz való szerződésük után. „Úgy jutottunk el ehhez a nehéz döntéshez, hogy csak egyetlen dolgot tartottunk a szemünk előtt: hogy továbbra is zenélhessünk nektek. Mert szeretnénk, ha hallanátok rólunk, ha eddig még nem is. Szeretnénk a városotokban játszani, vagy nagyon közel. Szeretnénk, ha felduzzasztott szállítási költségek nélkül tudnátok játszani a lemezeinket. Limitált és értékes emberi erőforrásainkat pedig inkább a zeneszerzésre szeretnénk fordítani, nem pedig a bürokráciára.

A Season of Mist az egyik legnagyobb, legerősebb, és legrégebben álló független kiadó, melyről tudunk. Olyan legendák otthona, mint a MORBID ANGEL, MAYHEM és a CYNIC, de ami igazán vonzóvá teszi őket számunkra az az a mód, mellyel bandáik esztétikai identitását és művészi ötleteit támogatják. Mindenekfelett pedig ők is olyan elkötelezett zenerajongók, mint mi magunk.

Mostantól pedig vállt vállnak vetve fogunk dolgozni, hogy a legjobb és leghatékonyabb módon tudjunk zenét tárni elétek, kezdve debütáló ’Mantiis’ albumunk régóta várt újrakiadásától, mely ősszel lesz esedékes. Időközben pedig még több zenén dolgozunk… Kívánjatok szerencsét ehhez a merész lépésünkhöz, és ezerszeresen fizetjük vissza nektek!”

Kapcsolódó cikkek

Obsidian Kingdom – „Darkness” dalpremier

KMZ

Obsidian Kingdom – Új videóklip

KMZ

Hot News: Season of Mist signs Obsidian Kingdom

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek