Hírek

Az Oceans Of Slumber szerződést írt alá a Century Media Records kiadóval; a Blue című EP korlátolt kiadású bakeliten érkezik

A Century Media Records örömmel jelenti be az OCEANS OF SLUMBER nevű amerikai prog metál banda leszerződtetését.

A 2011-ben alakult OCEANS OF SLUMBER olyan sötét dinamikába oltott hangulatos dallamokkal ejti rabul hallgatóját, melyek a perverz módon gonosztól a kalandozóan progresszívig terjednek. A texasiak mostanra védjeggyé vált, tagadhatatlanul epikus hangzása elnyerte a világ legnagyobb heavy metál kiadójának figyelmét is, együttműködésük első gyümölcse pedig a Blue című EP lesz, mely 2015. augusztus 21-én fog megjelenni korlátolt kiadású bakeliten.

A Blue EP-n a hallgató elé olyan klasszikusok újrafeldolgozását tárják, mint a Candlemass, Led Zeppelin, Emperor és Pink Floyd. Az EP-n korábban kiadott OCEANS OF SLUMBER trackek újragondolását is hallhatjuk, valamint vadonatúj singleükbe való betekintést, mely teljes hosszában a közelgő, Century Media gondozásában megjelenő nagylemezükön lesz hallható. Kiadási dátum és albumcím hamarosan.

Jens Prueter a Century Media Records Europe-tól így kommentált: „Mivel már sok éve a szcéna tagja vagyok, nehéz meglepni bármivel is; de amikor Daniel Dismal kollégám elküldte nekem az új OCEANS OF SLUMBER lemezt, nem hittem a füleimnek. Itt ez a fiatal csapat, mely kombinálja az olyan texasi metál és alternatív-progresszív bandák legjavát, mint a Watchtower, King’s X, Mars Volta, Trail Of Dead, vagy egészen a gyökerekig visszamenve Big Mama Thorntont és tanítványát, Janis Joplint. Ezek a magasan képzett zenészek hatalmas lépést tettek előre Cammie Gilbert fiatal és lélekkel teli hangjával, és biztos vagyok benne, hogy titeket is meglep majd a közelgő album! A Blue EP csupán a kezdet az OCEANS OF SLUMBER számára a Century Mediánál, abban pedig biztos vagyok, hogy útjuk során még rengeteg meglepetéssel fognak szolgálni.”

„Az egyik dolog a sok közül, mely a metál és punk műfaj szerelmesévé tett a késő ’80-as/korai ’90-es években, az a zenében hallható és érezhető általános szenvedély volt. Amikor először belehallgattam az új OCEANS OF SLUMBER albumba, teljesen letaglózott. Itt volt végre valami, ami nem csak hogy felidézte fiatalkoromat, de az egész lemez hosszán érzelmi utazásra vitt. Őszintén megtisztelve érzem magam, hogy egy ilyen feltörekvő bandával dolgozhatok, és izgalommal tölt el, hogy ígéretes jövőjük részese lehetek! A Blue EP csak egy kóstoló barátaim, és nem csak a banda zenei talpraesettségének bizonyítéka, hanem betekintés abba is, amit a nagylemez hoz majd a Metál és maga a zene világába.” mondta Daniel Dismal.

Az OCEANS OF SLUMBER és a Century Media Records együttműködése az eljövendő sikerek kezdetét jelenti e feltörekvő zenekar számára. Az OCEANS OF SLUMBER dobosa, Dobber Beverly így nyilatkozott: „Teljesen lázba jöttünk az Oceans of Slumber következő fejezetének elindításával kapcsolatban a Century Mediával. Egy olyan kiadó, mely osztozik jövőképünkben és merészségünkben számunkra a tökéletes partnert jelenti, aminél jobbról nem is álmodhattunk volna. Végre megtaláltuk otthonunkat.”

A Blue EP limitált kiadású bakelit formátumán kívül, mely tartalmazni fogja a Candlemass „Solitude” című számának feldolgozását is, az OCEANS OF SLUMBER bejelentette az EVERGREY bandával közös, augusztusban kezdődő észak-amerikai turnéját is. Saját Blue EP példányodat ezen a turnén szerezheted be a bandától.

OCEANS OF SLUMBER „Solitude” (Candlemass feldolgozás): youtu.be/e91SnsQS1O8

A Revolver Magazine bemutatja:
EVERGREY, VOYAGER, BOREALIS, OCEANS OF SLUMBER

08/26/2015 – Chicago, IL – Reggie’s
08/27/2015 – Cleveland, OH – The Agora
08/28/2015 – Detroit, MI – Token Lounge
08/29/2015 – Toronto, ON – Opera House
08/30/2015 – Montreal, QC – Campus
08/31/2015 – Ottawa, ON – Maverick’s
09/01/2015 – Quebec City, QC – Le Cercle
09/02/2015 – TBA
09/03/2015 – New York, NY – Webster Hall
09/04/2015 – Pittsburgh, PA – Mr. Smalls
09/05/2015 – Baltimore, MD – Soundstage
09/06/2015 – Springfield, VA – Empire
09/07/2015 – Charlotte, NC – The Casbah

Az OCEANS OF SLUMBER
Cammie Gilbert – ének
Anthony Contreras – gitár
Sean Gary – gitár
Keegan Kelly – basszus
Uaeb Yelsaeb – szintetizátor
Dobber Beverly – dob

OCEANS OF SLUMBER online:
oceansofslumber.com
www.facebook.com/oceansofslumber
twitter.com/oceansofslumber
instagram.com/oceansofslumber/

Kapcsolódó cikkek

Hot News: Oceans Of Slumber Release Video for „Remedy”

KMZ

Hot News: Houston Progressive Metallers Oceans Of Slumber Release „Aetherial”

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek