Hírek

Az October Falls két új, önálló albumon dolgozik

Egyikük egy fenséges visszatérés lesz az akusztikus világba. És valóban, tíz évvel a „Marras” (2005) után a banda egy új teljes akusztikus albummal jelentkezik.

Az akusztikus anyag mellett ugyanazon zenei témákat keményebb dalokhoz is felhasználják, így egészen más megközelítésbe helyezve őket. Az akusztikus témák teljesen új kompozíciókkal karöltve fogják adni az új, izgatottan várt ‘Metal’ album struktúráját.

Még ha a témákat mindkét albumnál is felhasználják, így is elég különbözően fognak hangzani, és mindkét anyag önállóan kerül kiadásra.

Jelenleg nem áll rendelkezésre információ maestro Mikko L.-től az albumok kiadásának időpontjával kapcsolatban.

Több infó idővel…

Az OCTOBER FALLS tíz éve alakult M. Lehto által és a korai „Tuoni” és „Marras” kiadások még sötét akusztikus zenét tartalmaztak a keményebb elemek nélkül. 2003-as kiadásakor a „Tuoni” akusztikus dalai sok hasonlóságot mutattak a régi ULVER, kései EMPYRIUM és talán még a TENHI zenéjével is.

Másfél évvel később 2005-ben a második hivatalos kiadás és első teljes „Marras” is megjelent. A zene még mindig klasszikus gitár-orientált volt, akusztikus, de a zongora gyakrabban felcsendült.

A keményebb elemek először a harmadik hivatalos kiadásban tűntek fel – a banda Debemur Morti Productions-nél debütáló „The Streams of the End” mini-albumán – és azóta is kulcselemei zenei megközelítésének. A folkos érzékenységet a kemény Black / Pagan Metállal keverő OCTOBER FALLS új öntőformát talált.

Az erősebb anyag felé tett komolyabb lépések egy évvel később jöttek a második teljes „The Womb Of Primordial Nature” albumon, melyen először volt hallható a dobok mögött M. Tarvonen (MOONSORROW).

Két évvel később ugyanazon felállás összeült a harmadik teljes „A Collapse Of Faith” album felvételeihez, melyet végül ki is adtak. Az anyag vitathatatlanul az OCTOBER FALLS‘ eddigi legérettebb munkája, de egyben az utolsó is a régi felállással, mivel V. Metsola – a basszusgitáros a „The Streams of the End” óta – a távozás mellett döntött az album kiadása után, az új anyag megírásának kezdete előtt.

Jelenlegi zenei stílusuk a hangulatos akusztikus zene és a keményebb black metál keveréke, és a korai akusztikus ULVER, DRUDKH és PRIMORDIAL erős dallamokkal megfűszerezett egyedi változatához hasonlítható. Ám a korai akusztikus oldal nem lett elfeledve; az évek során alkalmilag újra és újra kijöttek akusztikus anyagok és ezek a közeljövőben is várhatóak. 2013 márciusában a „The Plague Of A Coming Age” újra ki lett adva a Debemur Morti Productions által, és a korábbi anyaghoz képest ez egy lépés volt előre, rövidebb számokkal és változatosabb anyaggal, S. Hinkka (ENSIFERUM) basszusgitáros közreműködésével.

Kapcsolódó cikkek

Hot News: October Falls – Collection of acoustic compositions streaming

KMZ

Hot News: October Falls – Collection of acoustic compositions

KMZ

Hot News: October Falls – New video available

KMZ

Hot News: October Falls – Entire new album streaming

KMZ

Hot News: October Falls – Second song available

KMZ

Hot News: October Falls – Video trailer available

KMZ

Hot News: October Falls – Album details unveiled

KMZ

Hot News – October Falls to record 4th full length album

KMZ

OCTOBER FALLS – A Collapse Of Faith

REBELPROUD

OCTOBER FALLS – The Womb Of Primordial Nature

Menegroth

October Falls Interjú

KMZ

OCTOBER FALLS – The Streams Of The End EP

Davkov

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek