Hírek

Az Old Buso Productions bemutatja: fantasy & folk minifesztivál külföldi zenekarokkal november 4-én Budapesten!

Samhain idején elhalványulnak a világok közti határok, az ősi mágia pedig pogány muzsika képében születik újjá november 4-én a KVLT BP színpadán. Az Old Buso Productions első koncertje 4 külföldi és 2 hazai zenekar közreműködésével igazi fantasy & folk minifesztivál lesz mindössze 1500 forintért!

Az idei SamhainFestet a fiatal fővárosi Eluveitie-tribützenekar, az Eravistae nyitja, akik tavaszi indulásuk óta immár többször bizonyították elhivatottságukat a modern vonalas kelta folk metal és annak zászlóvivői irányába. Ezúttal is nagyszerű bemelegítésre számíthatunk!

A felvezetés után Magyarországon debütál az itthon kevéssé ismert, de hazájában, Oroszországban nagy népszerűségnek örvendő Woodscream. Hegedűvel dúsított folk metaljukban kitűnően ötvözik a szláv és nyugat-európai, kelta melódiákat, ebből kaphat ízelítőt ezúttal a hazai közönség.

A szentpéterváriak táncra perdítő témái után epikus zúzás következik. Az est második magyar fellépője a fantasy tematikára építkező szimfonikus extrém metalos NoamutheN lesz, akik nemrégiben megjelent első nagylemezük, a The Beginning bemutatójával érkeznek a SamhainFestre.

Az est egyik headlinere a márciusi teltházas bulija után ezúttal új setlisttel érkező moszkvai Kalevala lesz! A keleti szláv és finnségi népzene, dallamos metal és elbűvölő női ének keveréke egyszer már elvarázsolta a hazai közönséget – ha legutóbb ott voltál, azért; ha akkor kimaradt, azért lesz érdemes megnézni a csapatot!

Másik headlinerként pedig büszkén jelentjük be a lengyel Percivalt, akik ezúttal egy exkluzív akusztikus műsorral látogatnak fővárosunkba! Ki ne ismerné a Witcher-sorozatot, melynek legutóbbi videojátéka 2015-ben elnyerte az Év Játéka címet? A díjnyertes műnek a nagyszerű játékélményén túl a zenéje is kitűnő, a dalok túlnyomó többsége pedig a Percival muzsikusainak szerzeménye. E bulin Lengyelországon kívül első alkalommal fog élőben felhangzani a The Witcher Live szett!

A varázslatos szeánszot az Ukrajnából érkező Sventoyar fogja zárni. Kísérletezős, progresszív, súlyos riffekből, boszorkányos női énekből és igéző, cimbalmon és domrán előadott kelet-európai dallamokból összeálló muzsikájuk méltó befejezése lesz e nagyszerű estének!

A közönség pedig a koncertek közti szünetben sem fog unatkozni: a merch pultban a zenekarok cuccain túl a Lightning Dark , Suzanne Monster és Phoenix design fantasy ihletésű kézművestermékei is jelen lesznek, így a CD-k és pólók vásárlásán túl ékszerek, ruhák, kiegészítők beszerzésére is lesz lehetőség.

A SamhainFestre elővételben speciális módon, kizárólag a november 3-i Witcher Night rendezvényen lehet majd jegyet vásárolni a Barcraft 2 esport bárban (VI. ker., Bajcsy-Zsilinszky út 59.). Minden jegyvásárló ingyenes kóstolót kap a bár új italából, melyet a Witcher III elixírjei ihlettek, ráadásul az első 50 vásárló Witcher-farkasfejmedált kap ajándékba koncertbelépője mellé! Ráadásul a Witcher Night egy komplex felvezetőrendezvény lesz, hiszen egyszerre lesz a Percival zenekar közönségtalálkozója és a Witcher-fanok találkozója is.

Természetesen másnap a koncert helyszínén is lesz lehetőség jegyvásárlásra!

A SamhainFest 2016 tervezett menetrendje:

19:00 – kapunyitás

19:30-20:00 – Eravistae

20:15-20:55 – Woodscream (RUS)

21:10-21:50 – NoamutheN

22:05-23:05 – Kalevala (RUS)

23:20-00:20 – Percival (PL)

00:30-01:10 – Sventoyar (UKR)

A koncert hivatalos FB-eseménye: https://www.facebook.com/events/114591739002360/

A felvezetőrendezvény FB-eseménye: https://www.facebook.com/events/1733935333523853/

A rendezvények házigazdája az Old Buso Productions, támogatója a BarCraft csapata, promóciós partnere a Folk Metal Hungary és a HammerTime Cafe. A grafikákért köszönet az Autumnwind Designnak és a Nergal-Artnak!

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek