Hírek

Az Onirik 6 év után új albummal jelentkezik!

A jelenleg is virágzó portugál black metál szcéna egyik úttörője, az Onirik várva várt negyedik albuma Casket Dream Veneration címen fog megjelenni október 23-án az Altare Productions és az Iron Bonehead Productions által közösen. Az Onirik első anyaga lesz ez hat év után, a Casket Dream Veneration pedig Gonius Rex frontember egyfajta újjászületése lesz. A megbánás nélküli nyers gyártás, ügyetlen előadás, és többnyire improvizált dalszerzés ideje lejárt – ehelyett a karakterisztikus módon kóborló textúrák tüzetesen lettek megkomponálva, és tele vannak aggatva apró részletekkel; Soul Reaper dobossal és The Heretic basszusgitárossal kiegészülve Gonius Rex egy határozott, kompakt bandát vezet, melynek minden tagja a túlvilág rezgései által van megszállva és vezetve. Maga a gyártás a kripta dögvészes bűzét árasztja, mégis vérbő és élettel teli tónusokat, szinte már „professzionális” hangzást kreálva. A Casket Dream Veneration által az Onirik vezet minket végig az elme és a lélek katakombáin.

Onirik: Casket Dream Veneration számlista
1. Requiem For a Profane Liberation
2. Invocation and Defiance
3. Reverent to the Flames
4. Casket Dream Veneration
5. Ascension and Descent
6. I am Him but He’s not Me
7. Disputant by Enlightenment
8. Versos de um Ritual

Először a CD-s verzió fog megjelenni, melyet még év vége előtt a bakelit kiadás fog követni. A két kiadvány különböző borítóval lesz ellátva.

Gonius Rex elmondásában: „Ez egy nyolc számos album, koncepciója pedig az Onirik újjászületésével kapcsolatos. Áthatja odaadásom a földi létem és a nézeteimet megrészegítő álmaim között, és meg is éneklem ezt. Az album egy átvitt értelemben vett Luciferrel foglalkozik, valamint a mindent elöntő sötét genezissel, mely látszólag a lét széles spektrumát irányítja: gonosz, megállíthatatlan és távol áll a jószándék és „Isten” koncepciójától; ez a fertőzés választja el az elmét a valódi elmélyüléstől, és csalja meg érzékeinket, melyek átvezetnének minket a fényen és a sötétségen, holott valódi esszenciánk a lángban rejlik. Ez az album egy áldozati felajánlás. Kulcsként szolgál számomra az igazi pokolba, ahol minden tiszta, ahol az erő a létre készít fel, ahol a mindent megvilágító tűzben táncolsz, ahol a valóság álom és az álom valóság. Ez egy tárgy, mely utamat vezeti, és földi létem megragadására készít fel – egy tárgy, mely mindent képvisel, és mely mindenhol megmutatja magát.”

További infó:
www.facebook.com/pages/Onirik/119896961420616
www.onirik.bandcamp.com

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek