Hírek

Az Opposing Motion felfedi második albuma borítóját és számlistáját

A prog metálos brit OPPOSING MOTION banda nagy izgalommal mutatja be 2013-as debütáló “Laws of Motion” (Lion Music kiadó) albumuk folytatásának artworkjét. Ez a második LP, mely az INERTIA címet viseli, 2016 elején fog megjelenni, rajta a banda 2010-es „The Illustration” Ep-jével megkezdett melodikus progresszív metál hangzás 11 új példájával. Az album keverése és masteringje az olaszországi Domination Studiosban fog történni Simone Mularoni által, aki a műfaj olyan kiemelkedő szereplőinek producere is volt már, mint a DGM, VISION DIVINE, LALU, EMPYRIOS, stb.

Az album eredeti artworkjét a Mayhem Design tehetséges csapata alkotta, akik a PYRAMAZE legújabb anyagának borítóját is készítették. A műfaj megkapó borítóinak hagyományát folytatva a banda egy erőteljes új képi dizájnt kapott az új számok által kiváltott érzéseket tükrözve, rejtett módon bemutatva a banda eredeti vízióját és védjeggyé vált képi hatásait.

Bár az INERTIA a szó legszorosabb értelmében véve nem egy koncepciós album, mégis szövegeinek nagy része a folyamatos mozgás, megállíthatatlan erők, és az elénk táruló akadályok legyőzése révén való továbbhaladás témáit követi, ahogyan azt a cím („tehetetlenség”) is mutatja. Az album több száma is a banda által kedvelt irodalmi műveket fedezi fel, utalásokat tartalmazva történelmi eseményekre, anti-utópisztikus jövőképekre és mitikus utazásokra – mindezt a tehetetlenségi mozgás (INERTIA) koncepciójában.

Az INERTIA számlistája (teljes játékidő: 65 perc):

01 – Endless Ripples
02 – Inertia
03 – Ghost Tapestry
04 – New Heaven
05 – Machines of War
06 – Southern Lights
07 – Windows to the Past
08 – Optical Illusion
09 – Mirror Image
10 – Nothing Stays the Same
11 – Across the Oceans of Sand

http://www.opposingmotionband.co.uk
www.facebook.com/opposingmotion

Kapcsolódó cikkek

Hot News: Opposing Motion „Forever’s Edge” video released

KMZ

Hot News: Opposing Motion in editing phase for new video

KMZ

Hot News: Opposing Motion album sampler & pre-order link

KMZ

Hot News: Opposing Motion – Sign To Lion Music

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek