Bemutatkozik az Akrasia zenekar

Print Friendly, PDF & Email

2018. Júl 20, 16:03 :

A zenekar 2017 elején alakult Budapesten, és mint a legtöbb hazai próbálkozás, egyfajta baráti alapon működő, hobbizenekarként kezdett el feldolgozásokat játszani olyan zenekaroktól mint például: Dying Fetus, Death, Metallica, Gojira… Viszont hamar elhagyták ezt az utat, hogy megkeressék a saját világukat. A csapat viszonylag fiatal tagokból áll, legtöbben a húszas éveik legelejét tapossák. Jelenlegi felállás: Kövesi Márton (dob) Tóth Marci (gitár-ének) Spanyiel Péter (gitár) Hardon Ricsi (basszus). Hivatalos kiadványuk eddig csak egy létezik, a 2018 februárjában saját kiadásban megjelentetett “Akrasia” demó, amit otthoni körülmények között vettek fel saját maguk. A borítót valamint a logót pedig a gitáros Spanyiel Péter készítette.

Mivel ez csak egy 16 perces nagyon kezdetleges bemutatkozó anyag, úgy gondoltuk, felesleges stúdióba vonulni vagy bármire pénzt kiadni, ha mi magunk is megtudjuk csinálni. Ebből az okból kifolyólag a demót fizikai formátumban nem is jelentettük meg, de ha a sors is úgy hozza valamikor a jövőben amolyan “nosztalgiakiadványként” mindenképpen szeretnénk pár darabot nyomatni belőle. Habár nem szeretnénk skatulyákat aggatni magunkra, a demón szereplő három dal egyértelműen a thrash metal stílusjegyeit hordozza magán és nyilvánvalóak a zenei hatások, de ezen felül is szeretünk kísérletezni death, prog metalos, sőt még lassabb, melodikusabb elemekkel is annak érdekében, hogy megtaláljuk a saját utunkat és megpróbáljuk a saját egyedi zenei világunkat létrehozni.
Főbb hatásaink: Metallica, Tool, Gojira, Pantera, Death, Opeth, Iron Maiden, Trivium.. Elég sokfajta zene nyújt inspirációt számunkra, ebből is látható, hogy nem akarunk csak egy stílusnál leragadni és a jövőben még tudunk meglepetésekkel szolgálni.

A dalok elsősorban a csapat énekes-gitárosa, Marci ötleteiből építkeznek, de végleges formájuk mind a négyük kreatív munkáját magában foglalja. Az angol nyelvű dalszövegek nem különösebben alkotnak egy koncepciót. A nyitódalt az inkvizíció kori boszorkányüldözések, tévhitek és csőlátás ihlette. A Sterile Gods egyfajta “bábmesterekről”, vagy ha jobban tetszik “steril istenekről” szól, amit a Harry Potterből is jól ismert Dementorok inspirálták, akik a védtelen, lelkileg sebezhető emberekre vadásznak, kiszipolyozva belőlük az érzéseket, ezzel nem hagyva maguk után mást, csak ürességet. A zárótétel Louder Than Bombs-t pedig a jelenkori terrortámadások ihlették.
Jelenleg folyik a dalírás, és amint a körülmények adottak a zenekar stúdióba vonul, hogy felvegye az első teljes nagylemezét.

https://www.youtube.com/watch?v=xGwcObuhgRQ
https://akrasiaofficial.bandcamp.com/
https://www.reverbnation.com/akrasia8/

Ezt a cikket eddig 375 alkalommal tekintették meg.

Hasonló Bejegyzések

Megosztás

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..