Hírek

Benighted – Új zenészek a nyári koncertekre

A BENIGHTED büszkén jelenti be két új zenészüket a nyári szezonra, miután elvált útjuk a gitáros Adrientől és basszusgitáros Alexistől az idei Hellfest után.

A banda szívből üdvözli Bertet (gitár) és Pierre-t (basszus, háttér vokál). Bert a HIGH FOR A DIVE-ban, SORASTRELLA-ban és SOULBREEDER-ben játszik, és olyan bandák tagja volt, mint a WINDS OF TORMENT. Már része volt a BENIGHTED családnak a 2011-es Morbid Angel turnén és a 2012-es Summer Sickness turnén.

BENIGHTED nagyon örül Pierre csatlakozásának az idei fesztiválszezonra. Pierre szintén a HIGH FOR A DIVE-ban játszik, továbbá a POUMON-ban és AABSINTHE-ben.

A banda mondta: „Ez a felállás készen áll idén nyáron a színpadok romba döntésére! Egy héten belül kezdjük a szlovéniai Metal Days fesztiválon! Ott találkozunk, maradjatok őrültek!”

BENIGHTED már beharangozta pár koncertjét idén nyárra és őszre. Annak ellenére, hogy megváltak Adrientől és Alexistől a Hellfest után, a francia brutál death metálosok készen állnak a lezúzó koncertekre különböző fesztiválokon és fellépéseken hét európai országban.

24 Jul 14 Tolmin (SI) Metal Days Festival
25 Jul 14 Frankfurt (DE) Elfer Club
26 Jul 14 Groesbeek (NL) OJC Maddogs
03 Aug 14 Albi (FR) Xtreme Festival
09 Aug 14 Saint-Maurice de Gourdan (FR) Sylak Open Air
16 Aug 14 Saint-Nolff (FR) Motocultor Festival
30 Aug 14 La Neuville-Champ-D´Oisel (FR) Festival des Arts Bourrins
20 Sep 14 Rexpoëde (FR) Du Metal a la Campagne
04 Oct 14 Loches (FR) Loches en Grind
18 Oct 14 Sélestat (FR) Rock Your Brain Fest
29 Oct 14 Graz (AT) Explosiv
30 Oct 14 Bratislava (SK) FUGA
31 Oct 14 Wörgl (AT) Komma
01 Nov 14 Lausanne (CH) Grand-Vennes

A legutóbbi lemezük a „Carnivore Sublime” úgy tör előre, mint egy 666 tonnás gőzhenger amit egy igencsak feldühödött Tyrannosaurus Rex vezet. A BENIGHTED új szintet állított fel brutalitás és gonoszság terén. A hallgatót könyörtelenül a földbe döngöli vokális mészárlásával, masszív riffelésével és embertelen dobolásával. A „Carnivore Sublime”-al a franciák túlszárnyalták grindelő mesterművüket, a 2011-es „Asylum Cave”-et mely egy tébolyodott elméjű skizofrén köré épül, aki megszállottja az osztrák perverz Joseph Fritzl-nek. Új albumuk egy újabb gyomorforgató történetet hoz az elmeházából. Ebben a zenei esettanulmányban, egy zavarodott ember kannibalizmusig süllyed. Nyami!

A BENIGHTED-et a francia death és black metál bandák, a DISHUMANIZED, DARKNESS FIRE és OSGILIATH tagjainak együttes erőfeszítése keltette életre 1998 májusában, hogy sokkal brutálisabb és modernebb módon fejezhessék ki magukat. Mikor 2000-ben saját magukról elnevezett és saját produceri munkájú nagylemezük, a „Benighted” kikerült az utcákra, óriási benyomást keltett. Ami eredetileg egy mellékprojekt volt, hamarosan átcsapott a fő attrakcióba. Minden rákövetkező albummal növekedett rajongói táboruk. 2002-ben a „Psychose”, 2004-ben az „Insane Cephalic Production”, 2006-ban az „Identsick” és 2007-ben az „Icon” egytől egyig kiváló fogadtatásban részesült rajongók és kritikusok által. Ezt nagyban segítette a BENIGHTED eszeveszett játéka a turnékon vagy olyan tekintélyes fesztiválokon, mint a Neurotic Death Fest, Hellfest, Summer Breeze és Inferno Festival, hogy csak párat említsünk. Folytatva virágzó kapcsolatukat, a „Carnivore Sublime”-ot ismét a német Kohlekeller Stúdióban vették fel, olyan vendégszereplőkkel mint Niklas Kvarforth (Shining) és Michael Kern (Carnal Decay).

Tagok:

Julien Truchan – vokál
Olivier Gabriel – gitár
Kevin Foley – dob

www.facebook.com/brutalbenighted

Kapcsolódó cikkek

Benighted – Reptilian (official video)

KMZ

Benighted – Forgive Me Father (Official Premiere)

KMZ

Benighted – „Collapse” videopremier

KMZ

Benighted – Experience Your Flesh dalpremier

KMZ

Benighted – Kiadja live albumának első dalát; albumrészletek

KMZ

Benighted – 15. évfordulóját ünnepli live DVD-vel

KMZ

Benighted új felállás és élő album

KMZ

Hot News: Benighted announce new shows

KMZ

Hot News: Benighted premiere new video „Spit” feat. Niklas Kvarforth

KMZ

Hot News: Benighted announce new video!

KMZ

Hot News: Benighted censored by Facebook!

KMZ

Hot News: Benighted stream full album!

KMZ

Hot News: Benighted premiere new song!

KMZ

Hot News: Benighted premiere new video clip!

KMZ

Hot News: Benighted unveil artwork and track list of ‘Carnivore Sublime’

KMZ

Hot News: Benighted reveal album details!

KMZ

Hot News – Season of Mist news: Saint Vitus, Benighted, Engel

KMZ

Morbid Angel, Necrophobic, Benighted, Nervecell – Koncertbeszámoló

Dr. Feelgood

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek