Hírek

Birthday Massacre és Sirenia koncert a Dürer Kertben

Ötzenekaros minifesztiválra készülhetünk október 3-án a Dürer Kertben: a kanadai electro-gothrock csapat, a The Birthday Massacre lemezbemutató koncertje mellett a norvég gohtic metal zenekar, a Sirenia, valamint a kanadai Agonist, a spanyol Antalgia és az ír Xerosun is játszik ezen az estén.

Megérkezett a Birthday Massacre hetedik stúdiólemeze: az Under Your Spell júniusban jelent meg, és a kanadai zenekar eddigi legérzelmesebb, meghitt hangulatú alkotásának bizonyult. A dalok elbűvölő elegyét adják ki a ‘80-as évek underground zenei hangulatának: elektronikus alapok találkoznak agresszív gitár megoldásokkal, komor, filmzenés hangulatokat idéző dallamokban összeolvadva. A lemez szépen bemutatja a zenekarra jellemző hangzásvilágot, és egy mélyen személyes, magával ragadó hangulatot teremt. A legfrissebb videóklip a napokban jelenik meg, addig az előző lemez címadó videóját, a Superstition-t láthatjuk itt: https://youtu.be/ds73xDoP780

A friss lemez mellett az 1999-ben alakult csapat nemrég a múltat is leporolta: a rajongók kérésére négy korai demófelvételt szedtek elő, amelyeket újra rögzítettek, és a zenekar első nevét felhasználva, Imagica címen adtak ki 2016-ban.

A Birhtday Massacre körül egy összetartó és támogató rajongói kör alakult ki, akik nem csak szavakkal segítik őket: a friss album már a második olyan kiadványuk, amelyiket közösségi finanszírozással, méghozzá a PledgeMusic oldalán gyűjtött adományok felhasználásával készítettek; ráadásul a munkálatokhoz szükséges forrás alig pár nap alatt gyűlt össze.

Az együttes eredetileg a kanadai Ontario államban található, London nevű városból indult, majd 2001-ben költöztek át Torontóba, és változtatták meg a nevüket a jelenlegire. A Nothing and Nowhere című album és a Violet című EP volt az első két komoly kiadványuk, az áttörést pedig a 2005-ös év hozta meg, amikor az új kiadói szerződéseknek köszönhetően szélesebb körben is elérhetővé váltak a dalaik. 2007-ben érkezett a Walking With Strangers című lemez, majd a Looking Glass EP egy évvel később, ezután pedig Show and Tell címmel jelent meg egy hamburgi koncertfelvételük, CD és DVD formáttumban is. Ez utóbbi anyag kiválóan bemutatja azt az energiát, amit a zenekar a koncertek során átad – ez is hozzájárult a világszerte megtalálható rajongótábor kialakításában. Budapestre először 2005-ben jutott el a csapat, majd 2014-ben játszottak ismét nálunk, most pedig október 3-án láthatjuk őket a Dürer Kertben.

A turné vendégeként az ezredforduló pezsgő gothic metal szcénájának egyik ismert zenekara, a Sirenia is fellép majd: a norvég csapat 2001 óta működik, a Tristaniából is ismert Morten Veland alapításával. Tavaly már a nyolcadik nagylemezük jelent meg: a Dim Days of Dolor egy komplett és sokszínű lemez lett, jól összefoglalva a csapat zeneiségét, mely egyaránt tartalmaz gothic metal és rock megoldásokat, komolyzenei betéteket, hegedűszót és egy-egy extrém metal elemet is. A címadó dal videóját itt láthatjuk: https://youtu.be/sGePool-Heg

Az este folyamán még három másik csapat is játszik, köztük a kanadai The Agonist, mely 2004 óta működik Quebecben. A dallamos death metalt, metalcore-t játszó csapat énekesnője, Vicky Psarakis 2014-ben csatlakozott a bandához, méghozzá az Arch Enemy-be távozó Alissa White-Gluz helyére lépve. Legutolsó lemezük, a Five 2016-ban jelent meg. Rajtuk kívül bemutatkozik a 2008-ban alakult spanyol progmetalos csapat, az Antalgia, valamint egy ír dallamos death metal együttes, a Xerosun.

a 20 éves Negative Art Prod bemutatja:
2017. október 3., kedd 18:30
Budapest, Dürer Kert
The Birthday Massacre, Sirenia, The Agonist, Antalgia, Xerosun koncertek
Belépő: 5000 Ft
Jegyek kaphatók a CD Pincében, a Wave-ben, a Dürer Kertben és online a https://tixa.hu/thebirthdaymassacre_durerkert weboldalon

Kapcsolódó weboldalak:
http://thebirthdaymassacre.com/
http://www.sirenia.no/
http://theagonistband.com/
http://www.antalgia.net/
http://www.xerosun.com/

https://www.facebook.com/negativeartprod/
https://www.facebook.com/events/279261385875146/

Kapcsolódó cikkek

Dynazty, Sirenia és Surma: április 10-én a Barba Negrában

KMZ

Leaves’ Eyes, Sirenia – 12 női-frontos zenekar lép fel egy estén a Dürer kertben vasárnap

KMZ

Leaves’ Eyes, Sirenia – 5 női-frontos zenekar fogott össze európai turnéjukon, koncert a Dürer kertben

KMZ

Sirenia – Szimfonikus metal lemezbemutató tavasszal

KMZ

Sirenia – Bemutatják a teljes albumelőzetes klipet!

KMZ

A Sirenia kiadja első single-jét és klipjét közelgő The Seventh Life Path albumáról!

KMZ

A Sirenia közzéteszi új albumának részleteit!

KMZ

Hot News: Sirenia Signs Record Deal with Napalm Records!

KMZ

Hot News: Sirenia – Announce »Perils of The Deep Blue« – Tour

KMZ

Hot News: Sirenia – »Perils Of The Deep Blue« Out Now / Lyric Video Online!

KMZ

Hot News: Sirenia – Release “Making Of” Their Video Clip ‘Seven Widows Weep’!

KMZ

Hot News: Sirenia – Release Video Clip!

KMZ

Hot News: Sirenia – Second Album Trailer Released

KMZ

Hot News: Sirenia – First Album Trailer Released!

KMZ

Hot News: Sirenia – Reveal Title, Tracklist & Cover Artwork Of New Album!

KMZ

Hot News: Sirenia – Send An Update From The Studio!

KMZ

Hot News – Sirenia: Introduce New Guitar Player!

KMZ

Hot News – Sirenia: South America Tour Announced

KMZ

SIRENIA – The Enigma Of Life

Southpeace

Sirenia Interjú

Southpeace

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek