Hírek

Bite The Bullet – Új album jelenik meg a Target Records kiadónál

A koppenhágai BITE THE BULLET hangja nem más, mint a szikrázó fuzz-rock, dallamos pszichedelika és a tiszta rock’n’roll. Szenvedélyesen törekednek az egyszerűt nagyszerűvé, az eredetit hétköznapivá, a jelent pedig megéltté tenni, most pedig készen állnak második albumukkal, a „Wheels”-el.

A hetvenes évekbeli rock, skandináv psychedelic rock és több generációnyi rusztikus amerikai blues olvasztótégelyeként a BITE THE BULLET szívvel és lélekkel teli friss irányból közelíti meg a retró rock albumokat. Olyan dalokkal, mint a „What Am I Doing Here”, „Uniform” és „Wheels”, megbénítja a hallgatót dallamos riffekkel, nyers gitárjátékkal és az elidegenedés és elkeseredés szövegvilágával.

A banda számára a rock’n’roll a pillanat megéléséről és a spontaneitásról szól, melyek a „Wheels” mozgatórugói is. Az album egy pillanatkép arról, hol is vannak épp zeneileg és emberileg. Az egész folyamat, az írástól a felvételeken át a mixelésig összesen 12 nap volt. Azonban nem elkapkodták, hanem a kreativitást és a zenélés élvezetét akarták megörökíteni.

Az albumunk egy felvétel arról, ahol épp most vagyunk, amitől félünk és szeretünk, amiben hiszünk és amiről álmodunk. Semmi forradalmi nincs abban amit csinálunk, de táncra perdítjük a lányokat és fiúkat és mindig meglepjük a közönséget zabolátlan örömünkkel és spontánságunkkal. A Bite The Bulletben soha nem unalmas játszani.” – Paw Eriksen

www.facebook.com/BiteTheBulletRocks

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek