Hírek

Black Sequoia – megjelent a budapesti melodic death banda debüt EP-je

Eternal Perfection címmel jelent meg a budapesti melodic death metalos Black Sequoia első kislemeze. A dallamos skandináv melo-death metal vonalán mozogó csapatot Ferenczi Márton basszusgitáros, Róth Olivérdobos és Schiller András gitáros alapított 2014 tavaszán.

„Az alapvető elképzelésük egy olyan letisztult, dallamos, mégis súlyos zenei elemekkel applikáló melodic death metal formáció volt, amely mély mondanivalójával és elektronikus valamint szimfonikus aláfestésével képes létrehozni egy olyan környezetet, amelyben nem csak a személyes kibontakozás válik lehetővé, de a hallgatók számára is képesek átlényegíteni a számukra fontos tartalmakat.” 

A kezdeti próbákat követően a csapathoz csatlakozott Lugosi Gergely énekes, majd a zenekar végleges formáját Radics Bence gitáros érkezésével nyerte el 2014 októberében. Az elkövetkezendő időszak a dalok megírásával, a zenei elemek minél tökéletesebbre csiszolásával, a sajátos hang és hangzásvilág megtalálásával teltek el. 2015 májusában a zenekarból távozott Lugosi Gergely, akinek helyét többszöri tagkeresés után Lovas Marcell vette át az év szeptemberében, ezzel elnyerve a zenekar mai formáját.

Az első koncertjükre 2015 novemberében került sor a ShowBarlangban a IXXI nevű svéd black metal zenekar vendégeként. Az ezt követő koncerten együtt játszottak az Impuritum és Avenger nevű cseh zenekarokkal és mindkét fellépés alkalmával baráti viszonyt sikerült kialakítaniuk a külföldi csapatokkal. A 2016-os tavaszi szezon alatt a Christian Epidemic, Angerseed, Begotten Silence, Ignotus Enthropya vendégeként léptek a színpadra a debreceni Full of Anger minifesztiválon. Mindeközben a dalok végletesítésével és többszöri demófelvételek elkészítése után a zenekar 2016 májusában rögzítette első, négyszámos + intro kislemezét Eternal Perfection címmel, amely Krieser János (ex-Niburta) masterelésével most került megjelenésre.

band facebook: https://www.facebook.com/blacksequoiaofficial/

Ep: https://hodpresents.bandcamp.com/album/eternal-perfection-ep

Kapcsolódó cikkek

Black Sequoia “Marked Ones” (Official music video)

KMZ

Black Sequoia klip megjelenés január 18-án

KMZ

Black Sequoia – Megjelent az első nagylemez előfutára: „Blackmail From Life”

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek