Hírek

Black Sequoia – Megjelent az első nagylemez előfutára: „Blackmail From Life”

Csütörtökön debütált a budapesti Black Sequoia legújabb dala (bővebben a zenekarról ITT). Amióta ‘G’ az énekes ismét, ez a csapat első kiadott felvétele, melyhez rögtön készítettek egy szöveges videót, ami egyértelműsíti, és jobban belemélyed a szám történetébe. A Blackmail From Life egy későbbi nagylemez előfutára.

A csapat őszre tervezi első nagylemezének megjelenését, melyhez egy kisebb országjárásra is készülnek. Amellett, hogy több várost is meglátogatnak, nyáron még egy kisebb meglepetéssel is készülnek majd az album előtt. Egyértelműen látszik a zenekar irányváltása (melodic death metal kiszélesítése), így kíváncsian hallgattuk az új dalt és érdeklődtünk a történetéről.

A klip: https://youtu.be/uSG5okj28Rg

Az új szerzeménnyel kapcsolatban az énekest így nyilatkozott:

„Nálunk olyan dolgokon tépik emberek a szájukat, ami másnak meg se fordul a fejében, mert ezek mondvacsinált jóléti problémák. Máshol meg annyi a lényeg, hogy ne halj szomjan meg éhen.

Ez nem pózerkedés, hogy menjen mindenki megmenteni egy szír vagy egy afrikai gyereket, csak annyi, hogy bakker, vegyünk vissza az arcunkból, örüljünk, hogy a mi seggünk alatt nincs háború meg éhínség és van vizünk, és reméljük, hogy minél tovább így marad.”

VILLÁMINTERJÚ:

Miért pont ezt a témát választottátok a dalnak?

Fontosnak tartjuk, hogy a számok mondanivalója aktuális problémákkal is foglalkozzon. A stílus és a zene súlyossága pedig hozza magával szerintem a témaválasztás súlyosságát is.

Mi az, amiben másnak gondolod a mostani felállást és irányt, mint az előzőt?

Alapvető fontosságú, hogy a tagok között meglegyen az összhang. Mikor alapítottuk a zenekart, a tagok éreztek egy elemi erőt, ami a közös munka során segített minket. Hogy újra az eredeti felállással működünk, ez az erő visszatért a légkörbe. Ennek is köszönhető a zenei változás is. Letisztultabbak lettek a számok, konzisztens hangulat és modernebb hangzás. Ezek mellett bátrabban használjuk az elektronikus zenében is hallható hangszíneket és elemeket.

Mik a tervek 2017-ben?

A szöveges klip megjelenése is az előfutára egy nagyobb lélegzetvételű zenei anyagnak, melyet a nyár folyamán fogunk rögzíteni. Ősszel egy országos turnét tervezünk, aminek keretein belül tartunk egy lemezbemutató koncertet is. Tervben van egy-két külföldi állomás is persze, szeretnénk nyitni nem csak a magyar piacra. Még az is lehet, hogy a nyár folyamán újabb video tartalommal fogunk jelentkezni.

Leáldozott a fizikai hordozóknak? Hogy vélekedtek ebben a témakörben? Ti is már csak online megjelenésben gondolkoztok?

A mai világban az emberek telefonról hallgatnak a legtöbbet zenét. Az, hogy egy CD-ről a telefonra rákerüljön a muzsika egy hosszabb folyamat és nem könnyíti meg a dolgot az sem, ha nincs a gépben lemezmeghajtó (nekem sincs). Sokkal könnyebb, ha megnyitom az iTunest/Deezert és onnan megvásárolom vagy online meghallgatom a számokat. Ez a jövő és már ebben is élünk. Természetesen azok kedvére is fogunk tenni, akik szeretik fizikailag is megfogdosni az anyagot, de csak alacsony példányszámban.

Nagylemez vagy kislemez? Sokszor hallani arról, hogy ma már nem hallgatnak végig nagylemezeket, mert nincs az embereknek rá türelmük.

Na ez egy érdekes témakör. Egy már befutott zenekarnak szerintem sokkal jobb EP-ket kihoznia, nem kell akkora lélegzetvételű dolgokat letenni az asztalra. Egy ilyen kis zenekar viszont mint mi, tartozik egy nagylemezzel a támogatóinak. Mondhatjuk úgy, hogy ez egy mérföldkő a zenekar életében. Utána mi is kicsit pihenni fogunk.

Kapcsolódó cikkek

Black Sequoia „Marked Ones” (Official music video)

KMZ

Black Sequoia klip megjelenés január 18-án

KMZ

Black Sequoia – megjelent a budapesti melodic death banda debüt EP-je

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek