Hírek

Bones – „Awaiting Rebirth” EP

A Blood Harvest Records bejelentette december 5-ét, mint BONESAwaiting Rebirth” 10’’ EP-jének nemzetközi megjelenési dátumát. A banda 2011-ben alakult Belgiumban Stef Aertsennel, Jeoren De Pauw-val és Viktor Walschaerts-el, akik old-school death metál bandák által ihletett primitív riffekkel jammelgettek. Lukas Huybrechts csatlakozásával a négy-húros őrület készen állt. 2012 őszén BONES kiadta demóját, melyet élőben vettek fel a minőségre, szenvedélyre és elkötelezettségre összpontosítva. A demó első két sorozata gyorsan elkelt, így a kazettákat újra kiadta először a Morbid Bastard Records, majd a Weed Hunter Records. Ezek is szintén mind elkeltek, így végül a Byllepest Distro nyomta a demót 10’’ bakelitre.

A demó megjelenése után BONES egyből megkezdte az új anyag munkálatait, nagyobb hangsúlyt fektetve az írásra és a hangulatra. Ennek végeredménye lett az „Awaiting Rebirth” 10’’ EP. Riasztó, lélekmarcangoló, death-től tocsogó hangok, miközben az EP jobbra-balra siklik a téboly útvesztőjében, fél szemével folyamatosan figyelve a késmártogató dalírást és a veszélyes, robbanás szélén álló kivitelezést. Veszett tekintetével BONES a klasszikus death metál értékeinek tanulmányává teszi ezt a három dalos EP-t, mindeközben viszont egyszer sem alacsonyodik le a klisékhez. Ismét a stúdióban vették fel élőben, az „Awaiting Rebirth” szerves és hiteles hangzással tör be, minden részletét és meggyötört hangját halálos tisztasággal hallatva.

A banda nagyon aktív volt az elmúlt másfél évben Belgiumban és külföldön is. Olyanokkal lépett fel, mint az Obituary, Nocturnus AD, Morbus Chron, Necrowretch, Master, Sonne Adam, Anatomia és Undergang. Most pedig az „Awaiting Rebirth”-el a banda készen áll átvenni a death metál színtér felett a hatalmat.

Tracklist:

1. Awaiting Rebirth
2. Blight Upon Sodom
3. Adulation of the Spheres

www.facebook.com/pages/Bones-Death-Metal/148871445266066

Kapcsolódó cikkek

Hot News: Bones – Sons of Sleaze Out Now on Planet Metal

KMZ

Hot News: Bones To Release „Sons of Sleaze” November 18 on Planet Metal

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek