Hírek

Borders of Byzantium – megjelent az Odyssey című bemutatkozó album

Odyssey címen megjelent a modern metalos BORDERS OF BYZANTIUM első nagylemeze az EDGE Records gondozásában. A korongon 12 dalban keverednek metalcore, progresszív, melodic death metal és elektronikus elemek, amelyeket két énekhanggal – Oláh Marcell és Joó Bence – tesznek teljessé.

“A Carousel EP lecsengése után rögtön megszületett két új szám vázlata, melyekben már meglévő és új közös ötleteinket egyesítettük. Ebből a két vázból forrt ki a ”Losing Myself” és az album címadó, valamint koncepció-teremtő dala, az „Odyssey (I’ll Take My Path). Egyből éreztük, hogy megtaláltuk az új utat. Világossá vált, hogy a bemutatkozó anyag iránymutatásán elindulva egy magasabb és újabb szintű hullámot kell korbácsolnunk a hajónknak. Célunk lett, hogy megőrizzük a zenekar hangzásvilágát és arculatát, de a jövőbeli közös alkotásaink valami nagyobbak, monumentálisabbak és merészebbek legyenek. Ez azért sem volt egyszerű feladat, mert már csak Oláh Marcell (énekes, alapító) a metszete az EP-n és a nagylemezen dolgozó emberek halmazának.” – tette hozzá Dobó Lóránt gitáros.

▶️ Borders of Byzantium: Odyssey rendelés metalshop.hu felületén:
www.metalshop.hu/product_info.php?products_id=21108

▶️ Borders of Byzantium: Odyssey online felületeken:
goo.gl/v4jiWH

Az első Borders of Byzantium korong a “Byzantine Stúdióban”, vagyis a zenekar tagjai otthonában, illetve a próbatermükben került rögzítésre, a keverést és a maszterelést pedig Simon István (No Silence Studios) végezte. A grafika Andrej Z. T (Art Style: Design) munkája. 

A zenekar 2015-ös megalakulása után egy 5 dalt tartalmazó EP-t adott ki 2016-ban Carousel címmel. A mini-album megjelenését követően vált teljessé az első stabil felállás, Oláh Marcell (ének), Joó Bence (ének), Tóth Kristóf (dobok), Mészáros Kevin (gitár) és Dobó Lóránt (gitáros) csapatához utolsóként Tóth János (basszusgitár) csatlakozott. 

“2017 őszén leforgattunk a címadó „Odyssey” dalhoz egy videoklipet és ez idő tájt jött el az a pillanat is, hogy elhatároztuk, innentől kevesebb koncert lesz, és arra fogunk koncentrálni, hogy egy év múlva kiadjunk egy nagylemezt. Ennek köszönhetően már a videoklipbe bele is szőttük az egész album koncepcióját jelentő gondolatok metaforáit. Ezekért a zenekar szövegíróját és a hörgős vokálokért felelős énekesét, Joó Bencét illeti dicséret.” – mesélte Dobó Lóránt gitáros, majd Bence jobban kifejtette:

„A lemez picit a felnőtté válásról is szól: lehet, egy csomót hibázik az ember, de legalább a legőszintébb utat járta addig is. A felelősséget vállalni kell az elkövetett hibákért és tettekért, mert az életünket nem egy külső erő irányítja, hanem mi magunk. Ez a belátás szerintem egy fontos út a céljaink eléréséhez.”

Borders of Byzantium: Odyssey (I’ll Take My Path) [Official Music Video]
www.youtube.com/watch?v=yNe7JnwlVxg

Borders of Byzantium: Fortified [Official Lyric Video]
www.youtube.com/watch?v=V21ugflk-HU

Borders of Byzantium: Losing Myself [Official Lyric Video]
www.youtube.com/watch?v=KtRRIlfHcoc

A lemezbemutató koncertet április 27-én, a budapesti Robotban tartják a Waiting for Violet és egy további, egyelőre titkos vendég kíséretében. A zenekarral találkozhatsz a HammerWorld magazin márciusi számában is , ahol a “Saját szavaikkal” rovatban mesélnek az album dalairól egyesével, illetve a “Sokkoló korongok” rovatban Cselőtei László 10 pontos kritikáját is elolvashatjátok.

▶️ Borders of Byzantium // ODYSSEY lemezbemutató koncert // ROBOT
www.facebook.com/events/2195753664009689/

Borders of Byzantium: Odyssey
(2019 / EDGE Records)

  1. Initium
  2. Alive
  3. The Same Old Game
  4. Fortified
  5. Odyssey (I’ll Take My Path)
  6. Illusions
  7. Like Flies
  8. Two Sides
  9. Sorrow
  10. Temper
  11. Losing Myself
  12. Drawn Circles

▶️ Borders Of Byzantium linkek:
www.facebook.com/WeAreByzantine
www.instagram.com/bordersofbyzantium/
www.youtube.com/channel/UC47Y6vbV4sF4NrZzxLp0VUw

▶️ EDGE Records Facebook:
www.facebook.com/EdgeRecordsHungary/

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek