Hírek

Carpathian Forest volt gitárosa bemutatja új énekesét; új projekt debüt demó; miért hagyta ott a metál egyik legjelentősebb bandáját

Nem sokkal újabb bandájának, a THE 3rd ATTEMPT-nek bejelentése és a Carpathian Forestből való kilépése után gitáros Tchort (Green Carnation, ex-Carpathian Forest, ex-Emperor, ex-Blood Red Throne) és BloodPervertor (ex-Carpathian Forest, Apostasy, ex-Neongod) bejelentették, hogy online meghallgatásokat tartottak új projektjük énekesi pozíciójára. Ahogyan az várható volt mikor a legnagyobb és legikonikusabb norvég bandák gitárosai frontemberi pozíciót hirdetnek meg, a jelentkezők áradata olyan hatalmas volt, hogy négy hónap kellett az összes anyag meghallgatásához és a végső döntéshez.

Tchort így kommentálta: „Lenyűgözött nem csak a beadványok mennyisége de a minősége is. A beküldőknek megvolt a lehetőség, hogy publikus vagy privát legyen az anyag, így amit a Facebook oldalunkra láttatok beküldve, az csak a jéghegy csúcsa volt annak, amit át kellett néznünk. Jó időbe beletelt, mivel úgy éreztük, hogy minden beküldő kiérdemli a teljes figyelmünket, és itt szeretnénk megköszönni ennek a rengeteg tehetséges zenésznek a részvételét. Nehéz választás volt, de a végén a MIDNATTSVREDE és NECROCAVE volt énekesére, Kaahrl Ødemarkra esett a választásunk, hisz olyan hozzáállást és előadást produkált, ami nagyon is illik a THE 3rd ATTEMPT-ben elképzelthez. Összedobtunk egy demót Kaahrl énekével, hogy így mutassuk be mindenkinek. A „The Beast Within”-en a basszus mögött hallhatjátok Daniel Vrangsinnt (Carpathian Forest) a doboknál pedig Andres Kobrót.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/183480346″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

 

Az oslói Ødemark így beszélt a meghallgatásról: „Ami a vicces az egészben, hogy először nem is akartam jelentkezni, mert őszintén azt hittem, hogy megint csak valami PR fogás, de aztán a végén csak felvettem a banda managerével a kapcsolatot és rákérdeztem, hogy igaz-e, ő pedig megerősítette hogy igen, tényleg meghallgatást tartanak. Fogtam hát a mikrofonomat, DAW-omat és tollamat, és pár napig 0/24 azon a két demón dolgoztam. Nem igazán volt semmilyen elvárásom, de azért beleadtam mindent, és mielőtt felocsúdhattam volna, már Tchorttal és BloodPervertorral beszélgettem, akik két teljes dalt akartak hallani. Mikor elmondták, hogy engem választottak a THE 3rd ATTEMPT frontemberének, nehéz volt profiként viselkednem, mivel az agyam végig ezt ordította „basszameg, én leszek az énekese két zenésznek akiket kamaszkorom óta istenítek”. Fura, de ez lesz a harmadik bandám, így mondhatjuk, hogy nekem is ez a harmadik próbálkozásom!

Az sem meglepő, hogy Tchort és BloodPervertor kilépése a Carpathian Forestből rengeteg kérdést vetett fel, de Tchort gyorsan elfojtott minden negatív spekulációt: „Az emberek folyamatosan azt mondják nekem, hogy manapság milyen nehéz egy új bandát csinálni, és kétség sincs ennek az igazságtartalma felől, de számomra nem a „megcsinálás” a fontos, hanem hogy megfelelő környezet legyen a kreativitásomnak és meglegyen a „vágy” új utak és határok felfedezésére. Igazat megvallva már nem éreztem azt, hogy a legjobb formámat adtam volna a Carpathian Forestben. Kezdett rutinná válni, a dolgok már nem ihlettek meg, így az új anyagok írása egyre nehezebb volt. Valószínűleg több oka is volt, de végül az volt az érzésem, hogy jobb lesz a Carpathian Forestnek, ha kap egy kis vérfrissítést olyasvalaki formájában, aki lendületes és inspirált volt, ami belőlem kezdett kikopni. Valaki, aki tovább viheti őket. Nem akartam feltartani őket azért, mert már nem tudtam 100%-ban odatenni magam.

Egyúttal én is elértem azt a pontot, amikor nekem is szükség volt egy kis inspirációra és célra, amire ismét összpontosíthatnék. Mikor az énekesi meghallgatás volt, volt két beadvány ami kifejezetten felkeltette az érdeklődésemet és azon kaptam magam, hogy újra meg újra meghallgatom a dalokat. Az a tehetség és erőfeszítés amit felmutattak teljesen megragadta a kreativitásom és pontosan ez kellett. Egyvalami, amiben BloodPervertorral egyetértettünk, hogy folytatni akarjuk azt a közös munkát amit az évek során felépítettünk a Carpathian Forestben, így választottunk, új énekesünkkel a fedélzeten pedig keményen dolgozunk az új anyagon és már elkezdtük foglalni a koncerteket is, szóval lendületből fogunk startolni. Szerintem kijelenthetem, hogy újra elkezdett bennünk pezsegni a szenvedély, és várjuk már hogy találkozzunk a régi és új rajongókkal.

THE 3rd ATTEMPT első élő fellépése 2015. február 18-án lesz a Blastfesten (Bergen, Norvégia).

https://www.facebook.com/the3rdattemptofficial
https://soundcloud.com/the-3rd-attempt

Kapcsolódó cikkek

Carpathian Forest, Ewig Frost, Gates Of Sleep – Koncertbeszámoló

szgabor

KME videók: The Black Dahlia Murder, Enforcer, Bloodred Hourglass, Motor Sister, Children Of Bodom, Threshold, The 3rd Attempt, Huntress, Ektomorf

KMZ

A The 3rd Attempt áprilisban stúdióba vonul

KMZ

A The 3rd Attempt, a Carpathian Forest gitárosainak új bandája leszerződött a Dark Essence Records-zel

KMZ

Hot News: Carpathian Forest Guitarists Launch New Band

KMZ

Hot News: Carpathian Forest Drummer Sidelined Due To Post-Op Problems

KMZ

Hot News: Carpathian Forest Forced To Pull Out Of MDF Due To To Last Minute Visa Setback

KMZ

Hot News: Carpathian Forest Frontman Nattefrost Speaks Out About His Past And The Band’s Future

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek