Hírek

Chaos Magic – Új metál csillag

A finn metálikon, TIMO TOLKKI a chilei CATERINA NIX énekesnővel közösen hívja életre a CHAOS MAGIC nevű új metál csillagot! A debütáló album júliusban jön a Frontiers által.

A Frontiers Music Srl örömmel jelenti be a CHAOS MAGIC saját névre keresztelt debütáló albumának közeledtét, mely Európában július 3-án, Észak-Amerikában július 10-én kerül kiadásra.

A CHAOS MAGIC név a finn dalszerző/producer Timo Tolkki (korábban STRATOVARIUS) és a chilei születése Caterina Nix szövetségét takarja. A gyönyörű énekesnő korábban már dolgozott Timo-val az AVALON rock operájának, az “Angels of the Apocalypse” második fejezetében, ahol olyan nehézsúlyú énekesekkel osztozott a fronton, mint Simone Simons (Epica), Elize Ryd (Amaranthe), és Floor Jansen (Nightwish).

Caterina karrierje a chilei Aghonya nevű metál banda énekeseként kezdődött, akikkel olyan csapatok koncertjén nyitottak, mint az After Forever, Edguy és Within Temptation.


Timo-val pár éve Chilében találkoztam, mikor a Stratovarius-szal közösen érkezett az országba” mondta Caterina. “Emlékszem, üdvözlő találkozónk volt a bandával, és Timo és én úgy beszélgettünk, mintha már évek óta ismernénk egymást. Egyfajta kellemes apa-lánya viszony alakult ki köztünk, és azóta is tartottuk a kapcsolatot. Egyik nap úgy döntöttem, elküldöm neki a zenémet, hogy megtudjam a véleményét róla, és szerencsére kellemes meglepetésként érte. Így kezdődött az egész.

A CHAOS MAGIC album írása, előadása és gyártása Tolkki által készült, Caterina vokális tehetségének fejlesztésére, és Timo zenei tehetségének sokoldalúságát is bemutatja. Zeneileg nem állunk messze a legutóbbi WITHIN TEMPTATION kiadványoktól, mely gyönyörű és elsöprő dallamokat ötvöz a szimfonikus grandiózussággal. “Úgy érzem, a Timo által alkotott zene nagyon naprakész, erős, de egyben finomabb pillanatokat is tartalmaz, lényegének elvesztése nélkül,” folytatta Caterina. “Nagy öröm volt számomra elénekelni ezeket a csodálatosan megkapó dalokat. A tőlem telhető legtöbb érzelmet és szenvedélyt adtam a számokba, ami igazából nem is volt nehéz, mert tényleg izgatott voltam.

Remélem ez az album több rétegnyi zeneszeretőhöz is eljut; igazán elragadó és boldoggá tenne, ha élőben is énekelhetném a dalokat… átadni magam a közönségnek és érezni azt a kapcsot, ami tényleg felbecsülhetetlen számomra,” fejezte be Caterina.

A CHAOS MAGIC anyagába belepillanthatsz az alábbi Youtube linken: https://youtu.be/jixSpQxG_o8

A CHAOS MAGIC számlistája többek között: I’m Alive; Dangerous Game; One Drop Of Blood; Seraphim; From The Stars; A Little Too Late; Passionflow; Dead Memories; Please Don’t Tell Me; Right Now; The Point Of No Return.

CHAOS MAGIC:
Caterina Nix – ének
Timo Tolkki – gitár, basszus, billentyűk – gyártás
Jami Huovinen – dobok

Weblink: www.facebook.com/caterinanix

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek