Hírek

Cynic koncert Budapesten

Habár már vészesen közeleg az év vége és lassan minden koncertlátogató fejében összeáll az idei legjobb fellépések listája, élén „az év koncertjével”, figyelembe kell venni, hogy vár még ránk idén néhány aspiráns zenekar. A ’90-es évek kultuszstátuszba emelkedett stílusformáló progresszív zenekara, a Cynic ugyanis ismételten Budapestre érkezik! December 13-án a Club 202 színpadán bizonyítják be újra, hogy az aktív zenéléshez való visszatérésükre milyen égető szüksége volt az agyas extrém zenét kedvelőknek.

A Cynic muzsikájával kapcsolatban megannyi stílust lehetne felsorolni, de a teljes összhatást még így is lehetetlenség összefoglalni. Olyan egyedi hangzásvilágot alakítottak ki, ami a zenekar szüneteltetését jelentő 12 év alatt is fenntartotta nevüket a köztudatban. Vegyük a technikásabb metal zenék pontosságát és agresszivitását, majd fúziós jazzel, progresszív rockkal és poppal keverjük – valahogy így lehetne megkísérelni a Cynic behatárolását. Ez a rengeteg stílus a hangszeresek kezében természetes egésszé alakul, ami valóban felbecsülhetetlen élményt nyújt a hallgatóságnak.

Koncertjeiken Paul Masvidal énekes/gitáros és Sean Reinert doboszseni megismételhetetlen transzcendens utazásra viszi a közönséget (hacsak nem jönnek kétszer ugyanabba a városba). 1993-as bemutatkozó lemezük, a Focus teljesen újszerűen hatott az akkori metal színtérre. Az album igazi etalonnak számít abban a tekintetben, hogy miképp’ is lehet a ’70-es évek prog rockját nyakatekert death metal riffek közé szőni. A sikerek ellenére 1994-ben zenei nézeteltérések miatt feloszlott a zenekar – pont egy második lemez előkészületei közben, amire így végül egészen 2008-ig kellett várni. A „Traced In Air” kapcsán ismételten megmutatták a világnak, hogy nem hiába várták a rajongók visszatérésüket szerte a világban. A kiadós koncertezésnek köszönhetően a szélesebb közönség is megismerkedhetett egyedi zenéjükkel – 2007-ben a budapesti Kultiplexben láthatta őket a hazai közönség.

Paul Masvidal és Sean Reinert társa a turnén Brandon Giffin basszusgitáros és Max Phelps gitáros, akik szintén megkérdőjelezhetetlen mesterei hangszereiknek. Előzenekarok terén a Cynic maga mellé tökéletesen illő csapatokat talált: Paul Antonio Ortiz multi-hangszeres agyszüleménye, az instrumentális Chimp Spanner és a francia Hypno5e kedvéért mindenképpen ajánlott időben érkezni. A nem mindennapi koncertre Club 202-ben kerül sor december 13-án, a bulira jegyeket vásárolhatunk a Ticketportal országos bolthálózatában – köztük az ismert rockboltokban – továbbá kezelési költség nélkül a www.ticketportal.hu oldalon.

A Concerto Music bemutatja:

2011. december 13.,  kedd 19.00 óra

Budapest, Club 202

Cynic, Chimp Spanner, Hypno5e koncertek

Belépő: 3500 Ft. 

Kapcsolódó weboldalak:

http://www.cyniconline.com

http://www.concerto.hu

http://www.ticketportal.hu 

Közösségi oldalak:

http://www.facebook.com/event.php?eid=216351595090184

http://www.facebook.com/CynicOnline

Kapcsolódó cikkek

Cynic, Obscura, Cryptosis – Koncertbeszámoló

Némethy Zsolt

CYNIC – Ascension Codes

Némethy Zsolt

A Cynic bejelenti európai turnédátumait

KMZ

Hot News: Cynic stream new album!

KMZ

Hot News: Cynic premiere new song!

KMZ

Hot News: Cynic premiere lyric video of title track!

KMZ

Hot News: Cynic premiere first song from new album via Prog!

KMZ

Hot News: Cynic unveil details of forthcoming album!

KMZ

CYNIC – Carbon-Based Anatomy

Azagtoth

Hot News – Season of Mist news: Cynic, Terrorizer, Black Sheep Wall, Nothnegal, Watain, Carach Angern

KMZ

Hot News – Season of Mist news: Cynic,Morbid Angel, Black Sheep Wall, Nothnegal, Eths

KMZ

Hot News – Season of Mist news: Cynic – Kylesa – Old Silver Key

KMZ

Hot News – Season of Mist news: Drudkh – Deströyer 666 – Cynic – Kells – Nothnegal

KMZ

Hot News – Season of Mist news: New Signing – Cynic – Sólstafir – Arkan

KMZ

Hot News – Season of Mist news: Cynic – Thy Catafalque – Generation Kill – Ghost Brigade – Ava Inferi

KMZ

Dream Theater, Cynic – Koncertbeszámoló

Cosmicantagonist

Cynic, Aebsence – Koncertbeszámoló

Ata

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek