Hírek

Dánia új folk metál reménysége: Heidra – Awaiting Dawn

Heidra a dán metál égboltjának új csillaga. Sok minden megalapozódott azon a szeles márciusi éjszakán, ahol a Heidra elsöpörte a teljes versenymezőnyt a negyedik Mighty Flight Night-on. A győzelemmel egyetemben jött egy albumszerződés a Mighty Music-al és egy fellépés az idei Copenhell Fesztiválon olyan bandák mellett, mint az Iron Maiden, Twisted Sister és sok más.

A koppenhágai Heidra black metál, power metál és folk zene dallamos keverékét játssza. Zenéjükkel megalapozták nevüket a metál színtéren, mely napjainkban is folyamatosan nő.

Heidra épp befejezte debüt albumát, az „Awaiting Dawn”-t Andy LaRocque (King Diamond) Sonic Train Stúdiójában. Az album hangmérnöke Olof Berggren volt, a mixelést és masterelést Andy LaRocque végezte.

Mindig kihívásokat rakunk magunk elé és zeneírás során sok stílus inspirál minket. Hangzásunknak rengeteg tényezője van, de a legfontosabb, hogy emlékezetes dallamokkal teli dalt írjunk – szerintem sikerült is az Awaiting Dawn-nal” mondta Mortyn Bryld az énekes.

Carlos G.R. gitáros kommentje: „A videó alapötlete, hogy életre keltsük Heidra fantáziavilágát, ahol egy másik idő emberi drámája egyensúlyba kerül a nagy felbontású grafika és elegancia segítségével. Nagyon elégedettek vagyunk az végeredménnyel, mert lehetőséget ad a hallgatónak, hogy kombinálja Heidra zenéjét egy ismeretlen világgal, mely a hallgató valóságán és képzeletén keresztül az emberiség sötétebb oldalában merül el.”

A banda korábban kiadta a saját finanszírozású és szakmailag is elismert „Sworn to Vengeance” EP-jüket, amivel tényleg kitűnt a banda és lehetőséget adott nekik olyan nemzetközi előzenekar fellépéseket szerzett nekik, mint a Korpiklaani, Thyrfing, Hate vagy mint a Mighty Fight Night-i győzelem.

Az „Awaiting Dawnjúlius 28-án jelenik meg világszerte a Mighty Music/Target Group-on keresztül.

Tracklist:

01. Prelude
02. Awaiting Dawn
03. Betrayal
04. Witch of Prophecy
05. Into Cursed Lands
06. The Eyes of Giants
07. Wolfborn
08. The Power of Gods
09. Harbringer of War

https://www.facebook.com/HeidraOfficial

Kapcsolódó cikkek

KME videók: Inallsenses, Tax The Heat, Heidra, Overtures, Deathblow, When Our Time Comes, Behemoth, Wrath Of Echoes, Deathronic

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek