Hírek

Dawn Of Azazel – Az új-zélandi death metál zsarnokok új teljes albummal jönnek

A DAWN OF AZAZEL negyedik teljes albumával jön a következő hónapban. A The Tides Of Damocles nevet viselő, tíz szonikus erőszakot tartalmazó anyag a trió első kiadása hat év óta, a 2009-es kritikusok által dicsért Relentless után. A The Tides Of Damocles felvételei, keverése és masteringje a Mana Recording Studios-ban (Cannibal Corpse, Hate Eternal, Goatwhore, et al) készült Floridában Brian Elliot és J.J. Hrubovcak által. Az élet erőinek metaforájaként, melyek óceánként zúdulnak megállíthatatlanul azok akaratára, akik a hatalmat kutatják, a The Tides Of Damocles negyvennyolc percnyi szívszaggató, sebészileg pontos death metál remekművet mutat fel.

A banda így kommentálta a legutóbbi munkát: „Állatira izgatottak vagyunk, hogy ezzel a lemezzel bukkanhatunk fel újra. Olyan szintű düh és dinamizmus van benne, mely jól reflektálja azt az okot, mely miatt több évig csendben voltunk, és az agressziónk egyre fejlődött, az akadályokkal szemben is. Nem is lehetnénk ennél büszkébbek az albumra, mely saját ádáz és egyedi hozzájárulásunk a death metál műfajhoz.

The Tides Of Damocles számlista:

  1. Strike First, Strike Hard, Strike Often
  2. Irresistible Foe
  3. Vassalplasty
  4. The Odious Tides
  5. Forever Enduring, Always Ready
  6. Controlled Burn
  7. Progeny of Pain
  8. The Eagles Grasp
  9. Damocles
  10. Tarnished Gold

A DAWN OF AZAZEL az elkövetkezendő napokban Új-Zélandon és Ausztráliában ontja élőben a közönségre brutalitását, további helyszínek hamarosan.

DAWN OF AZAZEL:

3/22/2015 The King’s Arm Tavern – Auckland, NZ w/ Goatwhore
4/18/2015 Napier Deathfest – Napier, NZ
4/23/2015 The King’s Arm Tavern – Auckland, NZ w/ Napalm Death, Carcass
5/02/2015 The King’s Arm Tavern – Auckland, NZ w/ Suffocation, Decapitated
7/04/2015 Rust In Perth 2015 – Perth, AU
8/29/2015 Living Death Fest 2015 – Melbourne, AU

A The Metal Observer által „metál a legdurvább és legősibb formájában” jelzővel illetett, és az olyan bandák könyörtelen hangzása, mint az Order Of Chaos, Immolation, Sarcofago által ihletett DAWN OF AZAZEL 1999-ben alakult, és hamar hírnevet szerzett magának fáradhatatlan új-zélandi és ausztráliai fellépéseivel. Két demójuk és 7″-uk kiadása széleskörű elismerést váltott ki az underground fanzine és kazettacserélős közösségből. A DAWN OF AZAZEL később, 2003-ban kiadta debütáló, lobbanékony The Law Of The Strong albumát Lengyelországban az Agonia Records által, melyet intenzív új-zélandi turné követett, majd legelső német, francia, osztrák, svájci, hollandiai és belgiumi fellépéseik, valamint egy headlining turné Ausztráliában. Második teljes albumuk, a Sedition az Ibex Moon Records által látott napvilágot, és thaiföldi, indonéziai és amerikai turné követte, egy 32-fellépéses európai körúttal megtoldva az amerikai death metál ikon Immolation kíséreteként. A zenekar együtt játszott még a Deicide, Katyklysm, Motörhead, Korn, Suffocation és Children Of Bodom bandákkal, összességében másfél évet töltve az album népszerűsítésével. A banda hírhedtségét a sokakat megosztó erőszakos és sátánista szövegei is fokozták, valamint az, hogy Rigel Walshe frontember rendőr foglalkozásának mivoltja otthon és külföldön is sajtótéma volt.

Mivel a csapat olyan professzionalizmust keresett, melyet otthon nem talált meg, így Erik Rutan híres Mana Studios-ába vonultak Floridában harmadik albumuk, a Relentless felvételeire, mely a Unique Leader Records gondozásában látott napvilágot. Ezt követték a Krisiun, Megadeth, Suffocation, Aborted, The Faceless, Necrophagist, Dying Fetus, Morbid Angel, és Slayer bandákkal közös fellépések. Nem sokkal az album kiadása után Walshe a rendőrségen belül egy titkos pozíciót kapott. Ez alatt az idő alatt, 2010 és 2013 között a banda szünetet tartott, és új anyag felvételeire összpontosított, saját malmukra hajtva a személyes körülmények okozta problémák vizét, egyre magasabb szinteket elérve. A 2013-as év az új anyag szerzésével telt, 2014. elején pedig a banda újra a Mana Studios-ba vonult negyedik, The Tides Of Damocles albumának felvételeihez.

A The Tides Of Damocles kiadó nélkül lát napvilágot a hivatalos DAWN OF AZAZEL BandCamp oldalon EZEN A HELYEN 2015. április 28-án, és digitálisan, valamint lenyűgöző delux hat panelos digipack formátumban jön 20 oldalas füzettel. Saját példányodat még ma rendeld meg.

A DAWN OF AZAZEL:

Rigel Walshe – basszus, ének
Joe Bonnett – gitár
Jeremy Suckling – dob

http://www.facebook.com/dawnofazazel
http://dawnofazazel.bandcamp.com/album/the-tides-of-damocles

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek