Hírek

De Facto: Fekete szív – új klip, márciusban jön a Nihil album

Megjelent a De Facto zenekar új videóklipje, a “Fekete szív”, mely a 2016 márciusában megjelenő “Nihil” című új stúdióalbumhoz készült. A dal már digitális single formában is elérhető az összes fontosabb online terjesztőnél.

A videoklip ezúttal is az énekes, Tóth Gyula keze munkája, aki így foglalta össze a “Nihil” második kislemezdalával kapcsolatos tudnivalókat:

”A Fekete szív” dalunk egy azonnal hatást gyakorló tétel. A folkos dallamok azonnal eltalálják az embert. A különleges hangzásvilág Geőcze Zoltán gitárosunknak köszönhető, aki hangmérnökként is közreműködik az új lemez elkészítésében, nemcsak zeneszerzőként.
Még csak néhány napja debütált a klip a hivatalos youtube csatornánkon, de a röviddel ezután adott koncertünkön már kívülről énekelték az emberek a szövegét. Ebből arra következtetünk, hogy azok is szeretik, akik a régi dalainkkal kedvelték meg a zenénket, aminek szívből örülünk.

A
“Fekete szív” címet és a dal szövegét többféleképpen értelmezik. Volt alkalmam személyesen is beszélni a koncertünkre ellátogató emberekkel erről. Van, aki a migráns helyzettel hozza összefüggésbe, de van, aki egy szerelem történetét olvassa ki a sorokból. Én magam úgy döntöttem, hogy ezt a kérdést egyelőre nyitva hagyom, mert szeretem hallgatni a különféle elméleteket. Ha elmondanám, nekem miről szól, akkor ez a játék véget érne.

Néhány szó a klipről: A “Fekete szív” cím adta, hogy fekete-fehérben készítsem el a klipet. Imádom a Depeche Mode 1987-es lemezének fekete-fehér videóklipjeit. Ezek erősen hatottak rám annak idején.  Emellett pedig viccesnek találtam, hogy egy olyan videót hozzak össze, ami a Death Rock kliséit vonultatja fel. Csontvázak, holló, rózsák stb. Ezek kicsit lazítanak a témán,  és így nem veszi a néző teljesen komolyan, amit lát. Nem akartam nagyon sötét hangulatot, mert a dal sem olyan. Inkább a fekete humor és a ‘80-as évek látványklipjei felé akartam vinni a témát. A végeredménnyel nagyon meg vagyok elégedve. Már töröm a fejem a következő filmen.

A De Facto zenekar következő fellépése egy különleges eseményen lesz. A Nightbreed Budapest” egy olyan fesztivál, ami a tavaly nyáron újraéledt legendás ecsegfalvi “Nightbreed” budapesti testvére. A fesztivált ugyanúgy Tóth Gyula és néhány barátja szervezi, de ezúttal a budapesti Kék / Vörös Yuk klubokban. A buli 2016 február 13-án lesz, előreláthatólag tizenkét zenekarral két színpadon. A műsor gerincét olyan csapatok alkotják, akik állandó fellépői voltak az ecsegfalvi buliknak.

“Ez egy nagy baráti kör, akik nagyon szívesen jöttek és jönnek össze ma is egy hatalmas buli erejéig.  Úgy gondoltam, hogy miért ne tennénk ezt meg télen is a fővárosban. Mivel két színpad lesz, így több bandát elhívhatok és nagyobb lesz a zenei kínálat. Sajnos hazánkban kevés olyan fesztivál van, ahol ezek zenekarok labdába rúghatnak. Ez viszont kizárólag róluk szól és a közönségükről. A belépő is mindössze 1200.- Ft lesz. Várunk mindenkit szeretettel. Az esemény facebook profilján informálódhat mindenki a folyamatosan bővülő fellépőkről.”

www.facebook.com/events/902176786544650/

De Facto – Fekete szív – klip
Zene: Geőcze Zoltán – Tóth Gyula
Szöveg: Tóth Gyula
ISRC: HUA631600028
Kiadó: NAIL Records / HMR Music Kft

A Fekete szív már elérhető az összes fontosabb digitális terjesztőnél:

iTunes: itunes.apple.com/hu/album/fekete-sziv-single/id1074736492?l=hu
Google Play: play.google.com/store/music/album?id=Biepnfui5lxporvwn52zhj3tnua&tid=song-Ttvzoh24tqs6lsacjgc3lbkp2ey
Deezer: www.deezer.com/album/12185378
Spotify: player.spotify.com/album/2W7RPnRCVjM1rhjtaScNHV

további DE FACTO info:

zenekari facebook oldal: www.facebook.com/De-Facto-zenekar-1579851178932448
kiadói facebook oldal: www.facebook.com/NailRecordsHungary

Kapcsolódó cikkek

Vadonatúj videoklip a dark rocker De Facto-tól, ma fővárosi évzáró koncert a Dying Wish társaságában!

KMZ

De Facto: Nihil – megjelent új album, elkészült a negyedik klip

KMZ

De Facto: Sámán ének – új klip, jövőre album

KMZ

Moonspell, Dagoba, Nevergreen, De Facto – Koncertbeszámoló

Nocturna

De Facto – videóklip és dalpremier a tavasszal megjelenő Nihil albumról

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek