Hírek

De Facto: Nihil – megjelent új album, elkészült a negyedik klip

2016. május 13-án jelent meg a De Facto negyedik albuma, a “Nihil” a NAIL Records / Hammer Music gondozásában. A lemezt elsőként a májusi HammerWorld magazin CD-mellékleteként lehet megvásárolni.

Az album tíz vadonatúj dalt tartalmaz. A zenei stílus alapjai, a dallamos rock gyökerein nyugszik, és főleg a ‘80-as és a ‘90-es évek hatásai érződnek. Természetesen mai megszólalásban, melyhez nagy mértékben hozzájárulnak a modern szintetizátor groove-ok és effektek. Az zene lazán siklik át a stílusok között. A rock mellet metal és popzenei hatások is fellelhetőek.

A dalok szövegei fontos koncepció köré épültek. A mai kor emberének szellemi és lelki hanyatlása ellenpontjaként születtek. Egyfajta árral szemben haladás inspirálta.

Az album borítója, egy poszt-apokaliptikus világot mutat, amely a lelki és szellemi élet sivárságát és hanyatlását jelképezi. A háttérben felkelő Nap pedig a reményt jelképezi, amely nagyon fontos momentuma a zenekar szövegeinek.

A “Nihil” albumhoz eddig két előzetes single jelent meg, a  “Sámán ének” és a “Fekete szív”. Mindkét dalhoz videoklip is készült. Májusban, a lemezmegjelenés időpontjában pedig, egy új videoklip is megjelent, “A lélek peremén“ címmel.

De Facto: A lélek peremén – videóklip
zene: Geőcze Zoltán, Tóth Gyula
szöveg: Tóth Gyula
ISRC: HUA631600335
Nihil CD
2016 NAIL Records (HMR Music Kft.)

Szokás szerint az új videoklip is Tóth Gyula énekes munkája, a rendezéstől az utómunkáig. Gyula a következő gondolatokat oszotta meg a kisfilmről:

„A mostani videoklipek általában fakó és kopottas színvilágot képviselnek. Mivel nem szeretem követni a trendeket és kerülöm a birkaeffektust, így én most egy erős tónusú és karakteres színvilágot teremtettem a kisfilmnek, ami felruházta egy olyan atmoszférával, ami a dalra is jellemző. Nem konkrét sztorit mesél, inkább a dal szövegét segíti beépülni a lélek rejtettebb zugaiba ma már talán kicsit szokatlanabb képi megoldásokkal. Ez egy egyszerű videó, ami nem akar többnek látszani, mint ami.”

A De Facto zenekar már lázasan készülődik az idei Nightbreed fesztiválra, amely 2016. július 9-én lesz a szokásos ecsegfalvi helyszínen. Mellette az “Nihil” lemezbemutató koncertjére is készülnek, ami a budapesti Dürer Kertben lesz, augusztus 6-án.

”Az idei Nightbreed fesztiválra egy új programot próbálunk most össze, amelynek már szerves része lesz az új lemezünk anyaga. Ezt a programot szeretnénk aztán egy turné keretein belül megmutatni az egész országban, de nagyon szeretnénk a magyarlakta területekre is eljutni a határon túli honfitársainkhoz. A Düreres bulin pedig egy közel két órás műsorra számíthat a nagyérdemű. A munkásságunkat teljesen átfogó műsort raktunk össze, különös tekintettel az új lemez dalaira.”

X. Nightbreed Fesztivál: www.facebook.com/events/214913355565673

Nihil lemezbemutató: www.facebook.com/events/719187668184163

A De Facto „Nihil” című albuma hamarosan elérhető lesz az összes fontosabb digitális zeneáruházban:

Spotify: open.spotify.com/album/2bsJsh2QBS1OSA74FHe4Ab

Google Play: play.google.com/store/music/album/De_Facto_Nihil?id=Bohdlt2ara44duyzavoc36tjjgy

további De Facto info:

zenekari facebook oldal: www.facebook.com/De-Facto-zenekar-1579851178932448

kiadól facebook oldal: www.facebook.com/NailRecordsHungary

Kapcsolódó cikkek

Vadonatúj videoklip a dark rocker De Facto-tól, ma fővárosi évzáró koncert a Dying Wish társaságában!

KMZ

De Facto: Fekete szív – új klip, márciusban jön a Nihil album

KMZ

De Facto: Sámán ének – új klip, jövőre album

KMZ

Moonspell, Dagoba, Nevergreen, De Facto – Koncertbeszámoló

Nocturna

De Facto – videóklip és dalpremier a tavasszal megjelenő Nihil albumról

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek