Hírek

De Facto: Sámán ének – új klip, jövőre album

Elkészült a De Facto zenekar új videóklipje, ami a legutóbb megjelent “Sámán ének” alternatív verziója. Az első image klip változat után, ez egy sztoris video lett.

A klip készítője Tóth Gyula, a banda frontembere így mutatta be a De Facto friss munkáját:

„Ez a kisfilm, azért kapta az
”alternatív verzió” címet, mert ez az én egyik saját alternatívám a dalhoz. A szöveg számomra egyfajta híd a régi és új világ vagy másképpen egy ember közelibb és egy elgépiesedett, elidegenedett világ között.  De létezhet más alternatíva is. Nézőpont kérdése. Ezért is hagytam a filmben direktebb és vagylagos elemeket. Számomra nem az a fontos, hogy azt értse  a néző, hallgató amit én, hanem hogy hatással legyen rá. Érezzen, ha úgy tetszik.”

A videóval egy időben jelenik meg a “Sámán ének” digitális kislemez formában is, ami minden hálózatban (Deezer, GooglePlay, iTunes, Spotify, stb.) elérhető, letölthető lesz. A következő De Facto klip és kislemez, a “Fekete szív” idén decemberben várható.

A zenekar nagyban készül az év utolsó koncertjére is, ami egyben az első önálló bulijuk nyolc év után Budapesten. A koncert a Kék Yukban lesz december 5-én. Az est folyamán fellép még a Cantara és a Paradise HostParadise Lost tribute zenekar is külünleges véndégként. Az előadáson főleg régi dalok csendülnek majd fel, felidézve a régi Yukas hangversenyeket.

Jövő tavasztól viszont egy új koncertműsor lesz terítéken, a szintén akkortájt megjelenő “Nihil” című új De Facto lemez okán. De ez az este még a nosztalgia jegyében zajlik. A koncerten kedvezményesen kapható majd a vadiúj De Facto póló, ajándék CD-vel.

A zenekar minden lemeze különbözik egymástól, mind stílusában, mind hangzásvilágában, mind mondanivalójában. Ez szándékosan van így, a művészi koncepció része. A jelenleg készülő anyag kevésbé személyes hangvételű, inkább a társadalmi problémákat boncolgató szövegek jellemzik. Zeneileg pedig rengeteg folkos elemet tartalmaz. Főleg a magyar népzene, de mellette más kultúrák zenei hatásai is vegyülnek a klasszikus és a modern rockzenei megoldásokkal.

A banda üzenete és az alapvető mondanivalója az évek során nem változott. A dalszövegek általában az élet kevésbé napfényes oldaláról szólnak, de e mellé minden De Facto szerzeményben megtalálható a feloldás, a pozitív üzenet is.

De Facto – Sámán ének (alternatív verzió) – klip
Zene: Geőcze Zoltán – Tóth Gyula
Szöveg: Tóth Gyula
ISRC: HUA631501573
Kiadó: NAIL Records / HMR Music Kft

www.facebook.com/De-Facto-zenekar-1579851178932448
www.facebook.com/NailRecordsHungary
http://www.deezer.com/album/11796266

Kapcsolódó cikkek

Vadonatúj videoklip a dark rocker De Facto-tól, ma fővárosi évzáró koncert a Dying Wish társaságában!

KMZ

De Facto: Nihil – megjelent új album, elkészült a negyedik klip

KMZ

De Facto: Fekete szív – új klip, márciusban jön a Nihil album

KMZ

Moonspell, Dagoba, Nevergreen, De Facto – Koncertbeszámoló

Nocturna

De Facto – videóklip és dalpremier a tavasszal megjelenő Nihil albumról

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek