Dead Lord – Nemzetközi szerződés a Century Media Records kiadóval; új album augusztusban!

“Ahoy, rockerek! Tavaly ősszel a DEAD LORD újra a rockzene megmentését tűzte ki céljául. Egy egész hétre stúdióba vonultunk. Jó barátaink, OIa Ersfjord és Nicke Andersson szintén rocker gőzösünkön voltak, a királyság felé kormányozva azt, így az egyik eddigi legjobb anyagunkat gyártottuk le. Most pedig izgalommal jelentjük be nektek második, ‘Heads Held High’ című albumunkat, mely augusztusban jelenik meg a Century Media Records gondozásában. Tíz nem lacafacázó, arcolvasztó, ikergitáros smartrock akció. Az elkövetkezendő időszakban még több turné és tombolás jön. Találkozunk hamarosan!”
Hakim Krim / DEAD LORD

A Century Media Records büszkén jelenti be a svéd DEAD LORD leszerződtetését.

A DEAD LORD 2012 januárjában alakult. Küldetésük a rock volt. És még mindig az.

A banda kritikusok által is elismert debütáló “Goodbye Repentance” albuma 2013-ban jelent meg a High Roller Records kiadó által. Az album és a két 7”-s EP (egyik egy split a Black Trippel) rengeteg figyelmet hozott a DEAD LORDnak, úgy a médiától, mint a homlokegyenes rock rajongóitól. Napjaink egyik legütősebb élő rock fellépőiként a DEAD LORD olyan fesztiválokon lépett fel, mint a Rock Hard, Muskelrock, Getaway Rock, Hell’s Pleasure, Turock Open Air, Hell Over Hammaburg vagy a Metal Assault, és olyan bandákkal turnézott együtt, mint az Imperial State Electric, Noctum vagy legutóbb a Wolf. A DEAD LORD Rockpalast/Crossroads Festivalon való fellépését a WDR 2014 októberében leadta, a felvétel pedig még mindig megtekinthető itt: http://www1.wdr.de/fernsehen/kultur/rockpalast/videos/av/videodeadlordtheboldmove100_size-L.html?autostart=true#banner

A DEAD LORD legutóbbi, “Heads Held High” című stúdióalbumát Ola Ersfjord (együtt dolgozott többek között a Tribulation, Morbus Chron, Dread Sovereign bandákkal) és Nicke Andersson (ex-Entombed, ex-The Hellacopters, Imperial State Electric) gyártotta.

Philipp Schulte a Century Mediától így kommentálta az egyezséget: “Nagyon boldogok vagyunk, hogy a DEAD LORD végre a Century Mediánál van. Zseniális debütáló albumuk, a kiválok EP-k és a király (vagy még inkább: KIRÁLY!!!) élő fellépéseik elég tisztává tették a DEAD LORD küldetését: azért jöttek, hogy rockot hozzanak. “Heads Held High” című új albumuk pedig valóban rockot hoz. Üdv a fedélzeten!!”

A “Heads Held High” kiadása 2015 augusztusára várható. További infók ha az idő megfelelő…

DEAD LORD felállás:
Hakim Krim – gitár és ének
Olle Hedenström – gitár
Martin Nordin – basszus
Adam Lindmark – dob

DEAD LORD Discography:
No Prayers Can Help You Now – 7″ EP 2012
Goodbye Repentance – CD/LP 2013
Split with Black Trip – 7″ EP 2014
Heads Held High – CD/LP 2015

DEAD LORD Live:
09.-11.07.2015 Erfurt-Stotternheim (Germany) – Stoned From The Underground Festival / www.sftu.de
31.07.-01.08.2015 Småländska Dädesjö (Sweden) – Fest I Logen / http://festilogen.se
13.-15.08.2015 Abtsgmünd (Germany) – Summer Breeze Open Air / http://www.summer-breeze.de
22.08.2015 Königs Wusterhausen (Germany) – Bergfunk Open Air / http://www.bergfunk-openair.de
19.09.2015 Wiesau (Germany) – Storm Crusher Festival / http://www.storm-crusher.de
More dates will be announced soon…

DEAD LORD Online:
http://www.deadlord.com
https://www.facebook.com/deadlordswe
https://instagram.com/deadlordswe

Kapcsolódó cikkek

Duplázik a Blues Pills és a Dead Lord is – Koncertek Budapesten

NorthWar

A Hammer Concerts bemutatja: The Vintage Caravan és Dead Lord koncert a Dürer Kertben!

NorthWar

A Dead Lord bemutatja “Heads Held High” című új albumának borítóját, valamint európai turnéhelyszíneket jelent be!

NorthWar

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Részletek

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Bezár