Hírek

Death Karma – Megosztotta a várva várt debütáló albumát

A cseh Death Karma zenekar teljes egészében megosztotta várva várt The History of Death & Burial Rituals Part 1 debütáló albumát melynek nemzetközi kiadása február 13-ra van tervezve az Iron Bonehead Productions gondozásában. A Death Karma debütáló EP-je, A Life Not Worth Living, látszólag a semmiből bukkant elő 2013 elején. A duo által hozott hangzás kegyetlen támadások szűnni nem akaró szélvihara volt égető mizantrópiával és fizikai bántalmazással fűszerezve.

Amint azt a grandiózus cím is sejteti, a The History of Death & Burial Rituals a duót egy erősen felhergelt állapotban mutatja: a merész Death Karma ambiciózus anyaga egy szinte teljesen más bandát hallat. Az együttes viszont ugyanaz maradt, és a kritikusok által is elismert Cult of Fire két tagját tudhatja sorai között. Nem sokkal különbözve attól a bandától, a Death Karma egy viszonylag kaleidoszkópikus black metálról rántja le a leplet, izmos death metállal erősítve, szárnyaló mégis réteges zeneírást és misztikus dallamosságot mutatva egy robosztus produkció alatt, ami minden apróságot és dinamikus fordulatot kiemel; főként a túlcsorduló erőszakot. Nem az a fajta album, ami elhagyja a black/death stílust valami haszontalan újdonságért cserébe, hanem inkább megpróbálja – sikeresen – beoltani a klasszikus letisztultságot vakmerő kalandozással. A The History of Death & Burial Rituals Part 1 albummal a Death Karma felfedi magát a világ előtt… és ez csak a kezdet. Hallgasd meg a kezdetet teljes egészében ITT, a Stereogum.com jóvoltából.

Death Karma: The History of Death & Burial Rituals Part 1 Tracklist

1. Slovakia – Journey of the Soul
2. Madagascar – Famadihana
3. Mexico – Chichén Itzá
4. Czech Republic – Úmrlcí Prkna
5. India – Towers of Silence
6. China – Hanging Coffins

Infernal Vlad énekes/gitáros/basszista így magyarázza a The History of Death & Burial Rituals Part 1 mögötti koncepciót: „A Halál olyan fiatal mint maga az emberiség. A kezdetek kezdetétől kíséri az emberiséget, és az élet alapvető része. Ahogy a kulturális különbözőségek létrejöttek az évszázadok alatt, úgy jöttek létre különböző módjai a holtak eltemetésének, imádatuknak és a velük való kapcsolatfelvételnek. A vallások létrejöttének különösen nagy szerepe volt az egész világon a temetkezési szokásokban és a halál szemléletében. Sok halálkultusz született…

Mindig is lenyűgözött ez a téma, és ez ihlette ennek az anyagnak a koncepcióját is. Ez az én áldozatom a halálnak és annak nagy fontosságának az ember szemében. Ennek a zenei könyvnek az első részében az alábbi országok rituáléival foglalkozunk:

Slovakia – bizonyos területeken mélyen vallásos és babonás falusiak körében még mindig élnek az ősi temetési szokások.

Madagascar – tánc a Halállal, Famadihana néven.

Mexico – a leghíresebb halott város ami élt a halál után is. Óvatosan lépj be ChichenItza száján – az embereket itt vérbe temették.

Czech Republic – ‘Umrlčí prkna’ helyet biztosít a Halálnak a hosszú és kemény teleken át, hogy a föld tavasszal befogadhassa a holtakat.

India – A Csend Tornyai. Itt lehet a leginkább érezni és hallani a halált.

China – A koporsókat magas sziklákra akasztották hogy senki se zavarhassa a holtak békéjét.

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek