Hírek

Diabolicum – Új himnusz az industrial black metál bandától; első teljes album 14 év óta a Code666 által

Az Ia Pazuzu (The Abyss Of The Shadows) az industrial black metált játszó svéd DIABOLICUM közelgő teljes anyagának címe. A Shining Niklas Kvarforth-jának énekhangját is bemutató lemez a banda tizennégy éve tartó csendjét töri meg, és a dögvész és kín kilenc szívszaggató zsoltárát hozza el. A lemez 2015. július 7-én az olasz Code666 által fog megjelenni. Hivatalos megjelenésének megünnepléseként a No Clean Singing bemutatja az album ötödik koponyatörőjét: „Salvation Through Vengeance.”

A DIABOLICUM a svéd black metál barbárságát építi bele az industrial zene űző hatású pulzálásába” írja a neves zenei portál, „a ‘Salvation Through Vengeance’ pedig teljes pompájában mutatja be ezt az uniót, ügyesen kiegészítve Kvarforth tébolyult üvöltéseivel és hörgéseivel és Likstrand fortyogó gitárszólójával. A dal black metál ciklonként tör elő mindenféle előjel nélkül. A vokál ezután hidat képez egy industrialhoz húzó, billentyűs szegmenshez, melyet ezután egy vad és megigéző gitárszóló vált ahogy a dal újra a kések és vér örvényévé alakul.

A terror hangjaiba ITT hallgathatsz bele. 

Az eredetileg 1994-ben Sasrof és Thorne által Imperial néven alapított DIABOLICUM ma is az industrial black metál szcéna fő felbujtói között van számon tartva. A kollektíva első demója Mori Voluntaria címmel jelent meg. A kazetta csupán két nap alatt került felvételre egy pszichiátrián, és Blackblood (Tommy Dahlström, Aeon) vokáljai is hallhatóak voltak rajta. Több személybeli váltás után az Imperial kiadta The Imperial Darkness című demóját Thyrfing (Stefan Dhalberg) vokáljával és szólógitárjával, melyet nem sokkal ezután követett De FÆrdÆmdas Legion című harmadik demójuk az Arte De Occulta által. 1997-re az Imperial tagjai meglapították a Helvete nevű black metál kollektívát Mysteriis és Kraath (Setherial) zenészekkel. A projekt pihenőre került miután a gitáros, Sasrof átvette a Setherial basszusgitáros posztját.

Két évvel később az Imperial megváltoztatta nevét a ma is ismert DIABOLICUM-ra. Nathzion (AKA Zeb Nilsson, Aeon) belépett a csapatba szólógitárosként, a DIABOLICUM The Grandeur Of Hell című debütáló albuma pedig 1999-ben került kiadásra a Napalm Records által. 2000 nyarán a DIABOLICUM elhagyta a Napalmot új lehetőségek után kutatva, és szövetségre lépett a Code666 nevű olasz kiadóval. A svéd black metál és az industrial ambient zaj hibátlan ötvözetét tartva kezében a csapat 2001-ben megalkotta a The Dark Blood Rising című teljes albumot, mely manapság már az industrial black metál szcéna egyik klasszikusaként van számon tartva. Az elkövetkezendő években a banda kiadta korai demóinak gyűjteményét (The Killing Spree 1.5) és két split 7”-s EP-t – egyiket a Watain, másikat az Angst bandával – mielőtt megírták volna harmadik ördögi opuszukat új énekesükkel, Niklas Kvarforth-tal (Shining) és szólógitárosukkal, Likstranddal. Tucatnyi akadály és buktató után a banda végül kész lerántani a leplet Ia Pazuzu (The Abyss Of The Shadows) című anyagáról. A megvetés kilenc könyörtelen dalát elénk táró anyag Malfeitor Fabban (Aborym) és Vargher (Naglfar, Bewitched, Ancient Wisdom) vendégzenészekkel, melynek kriptikus borítóját Maxime Taccardi alkotta, az Ia Pazuzu (The Abyss Of The Shadows) egy reményvesztett, mindent felemésztő mérföldkő az industrial black metál közösség életében.

Az Ia Pazuzu (The Abyss Of The Shadows) speciális digipack CD formátumban és korlátozott számú, dupla nyitható bakelitként, valamint korlátozott számú bőrkötéses dobozban lesz kapható 2015. július 7-től a Code666 által. Előrendelés ITT.

http://www.facebook.com/diabolicumofficial

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek