Hírek

Diktátor – négy új dallal és 12 koncertfelvétellel jelent meg “A hős kisteknős” lemez, hallgasd meg a címadó dalt!

Megérkezett a legfrissebb DIKTÁTOR kiadvány, mely “A hős kisteknős” címre hallgat. A Nail Records gondozásában érkező korongon négy friss dallal és 12, a Kaptár Klubban rögzített koncertfelvétellel jelentkező kultikus debreceni metal zenekar friss lendülettel tér vissza három év után – a címadó dalhoz pedig szöveges videó is készült, amely már megtekinthető a kiadó youtube csatornáján.

Diktátor – A hős kisteknős (Hivatalos szöveges videó)
youtu.be/LtjnlDOJoLA

A kiadvány részleteit és hátterét a zenekar frontján álló Derzsi vezér osztotta meg velünk:“A Diktátor zenekar az elmúlt három évben, vagyis az előző lemezünk kiadása óta többszörösen megfiatalodott. A koncertek, próbák és az összecsiszolódás ideje alatt született néhány új dal, ezekkel indul a lemez, pontosabban az első négy szám az, amiket a jövőre nézve programadóaknak tekinthetünk. Eredetileg egy komplett koncertanyag rögzítését terveztük, melynek egy része az új dalok elhangzása után következik. Egymás után két koncertet vettünk fel, mert biztosra akartunk menni, a pontosság és a minőség érdekében, mert ugye mi lesz, ha mégiscsak hibázunk valahol? Az eredmény hallható. Nem igazán cizelláltuk ki a felvételeket, hogy természetes maradjon a mutatvány, ahova becsúszott, egy-két aprócska kis gebasz, vagy elmászott egy picit a dallam, azt majd a soron következő koncerteken minden remény szerint pótolni fogjuk. Mi a természetes dolgokat szeretjük, természetesen metalt és animált!

“A hős kisteknős” CD rendelés:
www.metalshop.hu/product_info.php?products_id=21685

“A hős kisteknős” hallgatás és vásárlás online felületeken:
songwhip.com/album/diktator/a-hs-kistekns

Visszatérve a címadó „A hős kisteknős” dalra. Ez egyrészt kifejezi a zenekar szellemi arculatát, az eltelt 33 évnek a megpróbáltatásait, küzdelmeit, álmait és a vágyait, amik már így utólag akár szépnek is mondhatóak, másrészt példát mutat, hogy egy olyan teremtmény aki, vagy ami nem a gyorsaságáról híres és messze nem a legerősebb ezen a világon, de talán még az intelligenciája is csak maximum hozzá mérhető, lehet hős, ha a maga útját járja. Mert el lehet indulni és talán meg is lehet érkezni, de a legcsodálatosabb mindig a pályán maradni és talán a megtett kilométerek már annyira nem is számítanak.” – tette hozzá az énekes/gitáros.

Diktátor – A hős kisteknős
2019. 12. 06. // Nail Records // NAILCD310
01. A hős kisteknős
02. Lehet, hogy
03. A madarak lázadása
04. A halak éneke
05. Büszke emberek, védett állatok
06. Minden, amit csak megkívánsz
07. Szükségem van a kezedre
08. Játssz tovább
09. Törpék nélkül
10. Emlékezz
11. Fohász
12. Bunkó vagy
13. Adj új erőt
14. Nem mehetek el
15. Őrjöngő folyó
16. A sátán kutyája

Tagok:
Derzsi vezér – gitár / ordibátor
Baly vezér – basszus
Levi vezér – dobok

Diktátor online:
diktatormusic.hu/
www.facebook.com/diktatormusic/

Kapcsolódó cikkek

Diktátor : „Büszke emberek, védett állatok” – a kultikus debreceni székhelyű heavy metal alakulat tizenharmadik lemeze

KMZ

Diktátor Interjú

Vodka

Diktátor, R.O.M. – Koncertbeszámoló

Vodka

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek