Hírek

Dirty Black SummerFest a Dürerben augusztus 18-án

Augusztus 18-án egy különleges esemény lesz a budapesti DürerKertben.  Hat olyan világsztár előtt fognak tisztelegni magyar bandák, akik az utóbbi 30 év metal/rock zenei világához elég sokat tettek hozzá.

A Metallica és a Slayer azzal, hogy thrash/speed metalt 1982-ben behozta a köztudatba, emberek millióinak életét változtatta meg örökre. Hetfieldék előtt a hatalmas Metallica fan – Guoth Zalán, vezette Scary Guyz tiszteleg azzal, hogy egy az egyben eljátssza az 1991-es Fekete Albumot. A thrash metal királyainak, azaz a Slayernek a dalait a 213 fogja előadni, akik éppen a bulin fogják ünnepelni harmadik szülinapjukat.

A Machine Head alapításának gondolata pont egy Metallica koncerten jutott eszébe Robb Flynnek, és mint tudjuk, azóta történelmet írt csapata. Az ő dalaikat a tinikből álló, tagcserén friss átesett Hellalive fogja előadni, mintegy 62 percben.

A Korn a 90-es években az USA-ban egyet jelentett a metallal a mainstreamben, de hatásuk világszerte lemérhető. A gRain már régi motoros a „kukoricázásban”, hiszen már négy éve tolják Fieldy-ék dalait.

A Rammstein Kelet-Berlinből hódította meg a világot anyanyelven előadott cinikus-beteges indusztriális metaljával. A szegedi Rammschwein látványban ugyan még nem fér fel velük, azonban a hangzás és a beteg humor már megvan. Pesti fellépéseik meglehetősen ritkák, úgyhogy érdemes megtekinteni őket a Dürerben.

A Slipknot érkezett legkésőbb a hat együttes közül a porondra, azonban megmutatta, hogy még egy olyan agyonjátszott műfajban is, mint a metal lehet új dolgot mutatni. Manapság az egyik legnépszerűbb banda a világon, akinek koncertjei legendásan intenzívek. Ugyan az új lemez egyelőre várat magára, azonban addig lehet vadulni a már ismert slágerekre a Slipchaos-al. Aki már volt a koncertjükön az nagyon jól tudja, hogy mennyire kíméletlen koncertzenekar hírében állnak ők is…

Fontos információ, hogy minden zenekar hosszú programot játszik, így olyan dalok is előkerülnek majd, amiket ritkán vagy éppen sosem hallottunk még élőben. A kezdési időpontokat igyekeztük úgy kialakítani, hogy mindegyik bandába bele tudjatok merülni kicsit.

Program:

NT:
Rammschwein (Rammstein tribute) 20:30
Scary Guyz (Metallica tribute) 22:10
Slipchaos (Slipknot tribute) 23:50

KT:
Hellalive (Machine Head tribute) 21:00
Grain (Korn tribute) 22:30
213 (Slayer tribute) 0:00

Kapunyitás: 19:30

Belépő: 500Ft leiható

Esemény link: http://www.facebook.com/events/419886921384031/

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek