Hírek

Disperse – Új zenevideó premier

A progresszív metálos DISPERSE kiadta „Message From Atlantis” című dalának zenevideóját, melyet ITT nézhettek meg. A dal a szakmailag is sikeres „Living Mirrors”-ról van, mely megrendelhető a Season Of Mist shop-jából.

Az album, melyre mondták már, hogy „megigéző” (Prog Archives), „az év egyik legjobb albuma” (Got-Djent.com) és „egy album, ami sok más banda felé helyezi őket” (It Djents), DISPERSE Bandcamp oldalán meghallgatható, ahol a banda lehetővé tette a „Profane The Ground” ingyenes letöltését is.

Az „Enigma Of Abode” klipje ITT tekinthető meg.

„Living Mirrors” traclist:

1. Dancing With Endless Love
2. Enigma of Abode
3. Profane the Ground
4. Prana
5. Message from Atlantis
6. WOW!
7. Universal Love
8. Be Afraid of Nothing
9. Unbroken Shiver
10. Touching the Golden Cloud
11. Butoh
12. Choices over Me
13. AUM

DISPERSE új lendületet visz a progresszív műfajba. Második nagylemezükkel a fiatal lengyel banda megmutatja, hogy szívük mélyéről szól választott zenei nyelvük tudása. Vannak pillanatok, ahol szinte lebeg a könnyedség, melyet a Pink Floyd után hagyott űrből merítettek. Megtalálhatók az egymásra épülő szinkópás szünetek ravaszságai, a furcsa időzítések és mindazok a technikák, melyet a DREAM THEATER majdnem tökéletesre csiszolt. De ami a legfontosabb, megtalálható CYNIC játékos megközelítésének alapja, mely könnyedén ötvözi a metált szinte bármelyik másik stílussal amit arra érdemesnek tartanak, kezdve a jazztől egészen az elektronikusig. Mégis, bár DISPERSE megmutatja gyökereit, már rég kialakította saját hangzását „Journey Through The Hidden Gardens” (2010) debütalbumán. Ez volt annak a kemény munkának a gyümölcse, ami 2007. decemberi alapítással kezdődött.

A „Living Mirrors” bizonyíték a lengyel srácok hihetetlenül gyorsan fejlődő képességeire dalírás szempontjából. Ott van az a komolyság és elhatározás, ami kihangsúlyozza a dallamok áramlását, lenyűgöző technikai tudásukat pedig nem csak önfényezésre és magamutogatásra használják. DISPERSE-t látva könnyűnek látszik a progresszív rock és metál készítése. De ha jobban odafigyelsz, tengernyi részletet hallhatsz!

Jakub Żytecki: gitár
Rafał Biernacki: vokál, billentyűs
Wojciech Famielec: basszus
Maciej Dzik: dob

www.facebook.com/disperseofficial

Kapcsolódó cikkek

Hot News: Disperse offering free track download

KMZ

Hot News: Season of Mist news – Warbeast, Anciients, Chaostar, Disperse

KMZ

Hot News: Seaons of Mist news – Gorguts, Chaostar, Disperse, The Old Dead Tree, Sólstafir, Rotting Christ, The Casualties, Holy Sleep

KMZ

Hot News: Seaons of Mist news – Housecore Records, Ancients, Ken Mode, Complete Failure, Disperse, This Misery Garden, The Monolith Deathcult

KMZ

Hot News: Season of Mist news – Rotting Christ, Misery Index, Complete Failure, Disperse

KMZ

Hot News: Season of Mist news – Rotten Sound, Complete Failure, Rotting Christ, Misery Index, Disperse, Hell Militia

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek