Hírek

Draugnim – Új dal a közelgő albumról!

A melodikus/epikus black metál DRAUGNIM név alatt futó finn császárai új dalt mutatnak be „Vulturine” címen közelgő friss albumukról. A „A Passage In Fire” című új dal a kiadó Bandcamp oldalán hallgatható meg.

Az „A Passage In Fire” zenéje szenvedélyes és inspiráló.

A basszus dübörgő moraja és a dobok mániákus dörgése egy lovasroham hangjai is lehetnének, a gitár és a billentyűk dallama pedig kavarogva szárnyal, akárcsak a mindent elsöprő rohamban lobogó harci zászlók, vagy mint a szélfútta felhők útja a ragyogó égen – az érces vokál pedig legalább annyira tele van vérforraló szenvedéllyel, mint a dal epikus, mégis fájdalmas dallama.

Az egész dalt körbelengi egy magasztos és grandiózus hangulat, de a sorok között megbújik egy baljós érzet is, ami inkább vereséget, mint diadalt vetít előre. Még a jéggé vált szívek is újra verni kezdenek tőle.” (No Clean Singing)

A „Vulturine” 6 fenséges fejezetre lett osztva:

1. That Name Is Hate
2. As In Hunger, So In Demise
3. A Passage In Fire
4. Grief Unsung
5. Drums Of Black Death
6. Serpent Stone

A fantasztikus borító Cold Poison munkája.

A 2010-es, kritikusok által is elismert „Horizons Low” régóta várt folytatása a Debemur Morti Productions által fog megjelenni március 11-én különleges kiadású 12″ LP, 12″ LP, CD és digitális formátumokban.

A „Vulturineezen a linken már előrendelhető.
Digitális verzió előrendelés a Bandcamp oldalon.

A finn DRAUGNIM eredetileg Morior egyfős projektjeként kezdődött, majd akkor öltött hivatalosan is testet, amikor Chimedra énekesként csatlakozott, és megjelent aPaynim Crusade” című első demó 1999-ben. A következő évek rengeteg változást hoztak a felállásba, miközben a banda kereste jövőképét és stílusát. A banda magja ugyanaz maradt a három tag, Morior (dalszerzés, gitár), Chimedra (ének, szöveg) és Turms (basszus, szöveg) személyében. A csapat ezután kiadott két demót “Past Aesirs Grace” (2001) és “Earth gave us birth, our blood we give in return” (2003) címen, de egészen negyedik, “Sworn to Waves” (2007) című demójukig kellett várni, míg végre megtalálták a DRAUGNIM esszenciáját, és felkeltették a kiadók érdeklődését.

Végül 2008-ban egyeztek meg a finn Spikefarm Records kiadóval, és még abban az évben megjelent a DRAUGNIM debütáló albuma, a “Northwind’s Ire”. A lemez jó fogadtatásra lelt, a turnézáshoz pedig új tagok csatlakoztak. A kreatív erő ugyanaz a három zenész maradt míg a beugró zenészek jöttek és mentek, 2010-ben pedig napvilágot látott második nagylemezük “Horizons Low” címen. A kiadványt hazai és külföldi koncertek követték. Nem sokkal ezután viszont a kiadó pénzügyi nehézségekbe ütközött, a DRAUGNIM pedig szerződés nélkül találta magát. Az ezt követő éveket a harmadik opuszra való intenzív felkészülés követte, mely eddigi munkásságuk csúcspontja lesz.

2015-ben a DRAUGNIM lemezszerződést kötött a Debemur Morti Productions kiadóval, és megkezdte harmadik albuma kiadásának előkészületeit. Zeneileg a srácokat a pogány metál jelzővel lehetne jellemezni, melyet magasztos hangulat és dallamvilág egészít ki. Az északi folklór durva természetéből véve inspirációjukat, a finn trió többek között olyan témákkal foglalkozik, mint az enyészet, megromlás, elhagyatottság és halál. A halandóság átkai (éhínség, dögvész és őrület) elleni hiábavaló harc nemzeteket és isteneket dönt romba. A dalok a nyers, sámánisztikus pogány rítusoktól egészen az elénekelt gyász hangulatosabb tételeiig nyúlnak. Erre vezet hát kanyargós útjuk…

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek