Hírek

Drudkh – Bejelentik új albumukat

Az ukrán black metal úttörői, a DRUDKH felfedte a következő albumuk címét, mely a ‘A Furrow Cut Short‘ név alatt fog masírozni. A kiadási dátum 2015.04.20. Előzetes megvásárlás február végétől; ekkor tekinthető meg az albumborító és a számlista is.

A DRUDKH szigorúan nem ad interjút, képeket, nincsenek élő koncertjeik és bejelentéseik. Ennek ellenére mindenki, aki követi a banda kiötlőjének, Roman Sayenkonak a munkásságát tudja, hogy a ‘A Furrow Cut Short‘ inspirálásában nagy szerepet játszott ukrán hazájuk nukleáris nagyhatalom általi katonai megtámadása.

A ‘A Furrow Cut Short‘ album a DRUDKH legutóbbi, ‘Eternal Turn of the Wheel’ c. albumának folytatása, amiben a banda visszatér fekete gyökereihez. A folyamatos metamorfózisukban az ukránok több lépést tettek hátra előző, ‘Handful of Stars’ (2010) albumuk után, mely egy világosabb és progresszívabb útvonalon indult el. Az ‘Eternal Turn of the Wheel’ előzménye az északi black metál által inspirált debütalbum, a ‘Forgotten Legends’ (2003), az ‘Autumn Aurora’ (2004) és a hagyományosabb vonalat követő ‘The Swan Road’ (2005) volt. Az ukrán költők újrafelfedezése helyett Roman Sayenko újból saját költésű szövegekkel rukkolt elő, melyek mindegyike egy-egy évszakot képvisel. Elszánt követőiket ez nem érhette meglepetésként, mivel 2002-es fogantatásuk óta a DRUDKH sok fordulatot vett. A “Blood in Our Wells” albumon (2006), a progresszív elemek kerültek előtérbe, majd az instrumentális és részben akusztikus ‘Songs of Grief and Solitude’ (2006) után éles kanyarral jött az erősen black ‘Estrangement’ (2007). 2009-es remekművük, a ‘Microcosmos’ látszólag az előző szálakat fonta össze, majd a messzibb világok felkutatását célzó ‘Handful of Stars’ vezetett az OLD SILVER KEY alapításához, melyhez csatlakozott Neige (ALCEST) énekes. Az ‘Eternal Turn of the Wheel’ visszatért ahhoz a sötét melankóliához, ami átitatja a DRUDKH zenéjét, amit gyakran említenek szláv pogány metálként is; ez kitűnő szinonimája a kemény téli akaratnak.

Mindeközben a DRUDKH kiadta a ‘Thousands of Moons Ago / The Gates’ split EP-jét az angol WINTERFYLLETH-tel karöltve, majd az ‘Eastern Frontier in Flames’ válogatást 2014-ben.

Roman Sayenko ösztönözte továbbá egy szenvedélyes, limitált folk válogatás kiadását, melynek címe ‘One And All, Together, For Homeami még elérhető itt.

Tagok:
Roman – gitár
Thurios – ének, gitár
Krechet – basszus
Vlad – dobok, billentyűk

www.facebook.com/Drudkh.Official

Kapcsolódó cikkek

Drudkh / Hades Almighty split ‘One Who Talks With The Fog / Pyre Era, Black!’ streaming

KMZ

Drudkh – „Cursed Sons II” dalpremier

KMZ

DRUDKH – Eastern Frontier In Flames

Menegroth

Hot News: Drudkh premiere new song!

KMZ

Hot News: Drudkh release rarities-CD!

KMZ

Hot News: Drudkh & Winterfylleth announce limited split-EP!

KMZ

DRUDKH – Eternal Turn of the Wheel

Menegroth

Hot News: Season of Mist news: Saint Vitus, Drudkh, Ghost Brigade, Minushuman

KMZ

Hot News – Season of Mist news: Sólstafir, Kells, Dodecahedron, Drudkh, Ghost Brigade

KMZ

Hot News – Season of Mist news: Terrorizer – Drudkh – Nothnegal – Morbid Angel Remix – Ava Inferi – Otargos

KMZ

Hot News – Season of Mist news: Drudkh – Deströyer 666 – Cynic – Kells – Nothnegal

KMZ

DRUDKH – Estrangement (Відчуженість)

akarmi

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek