Hírek

Duality – gitáros-hegedűs szólóalbummal jelentkezett Ángyán Tamás

2016. május 2-án jelent meg a Hammer Records / Hammer Music gondozásában Ángyán Tamásnak,  a Sámán, a Carpathia Project, a Mamut, és a Cool Head Klan szólógitárosának, hegedűsének, valamint számos hazai előadó szerzőjének második szólólemeze. A “Duality” című albumon, mely két részre oszlik, gitárosként és hegedűsként is jeleskedik. A CD dalai rockerként és komolyzenészként egyaránt bemutatják Tamás különleges szerzői vénáját. A sokszínű kompozíciók a progresszív metaltól, a jazzes témákon át a klasszikus rockig terjednek.

Ángyán Tamás a hazai kemény rock színe-javával játszik együtt a “Duality” lemezen.

Az énekesek névsora magáért beszél: Gubás Tibor (Omen, Tirana Rockers, Sharon), Kálmán György (Triász, Dinamit, Bajnok Rock Team, Pandora, Dirty Dance, Vazul Vére), Molics Zsolt(Cool Head Klan, Mamut, Seneca, Dinasty, Moby Dick, Classica, Sámán), Radovics László “Kyru” (ős-P. Box, Üzletembers, Bőrgyári Capriccio, Kyru Gotta Humble, Molotov Funk, Zig Zag Company, Tea, Harakyru, Kyruszaurusz, stb.), Schrott Péter (Tűzmadár, Continoom, Vazul Vére),Rudán Joe (Rudán Joe Band, Dinamit, Coda, Atilla Fiai Társulat, Pokolgép, P. Mobil, Mobilmánia, stb.) és Sipos Péter (Zártosztály, Triász, Irigy Hónaljmirigy).

A szerzőtársak és muzsikusbarátok között pedig többek között olyan kivállóságok találhatók Tamás mellett, mint Hirleman Bertalan (Edda Művek, Bikini, Beatrice, Telegram, Tirana Rockers, Deák Bill Blues Band, Kyru Gotta Humble, Háború, Boom-Boom, Besenyő Blues Band, Varga Miklós Band, Coda, stb.), Hornyák Balázs (Cool Head Klan, Sámán, Mamut, Hard, Molicsrock), Hornyák Péter (Ossian, Wellington, Seneca, Cool Head Klan, Invader, Drumsters, Euphoria), Jung Norbert(EGO Project, Sing Sing, Pokolgép, Dirty Dance, Twin City CRB, Fanatic, Árkádok, Mister X, Cool Head Klan, Damned Road, Emberek, stb.), Krcsmarik István (Twister, Noa Rock, Lovegun, Lovestreet, stb.), Filep Károly (Siesta), Nagy Dénes “Dinike” (Deák Bill Blues Band, Cry Free)vagy Szalády Károly (Rebel, Words Of Blood, Crossholder, Symphonium, Monaco, Leopard, Ramses, Kráter, Blacks).

Ángyán Tamás így kommentálta a “Duality” CD tartalmát, valamint albumon közreműködő népes vendégsereget:

“Mindig szerettem volna ezekkel az emberekkel együtt dolgozni és a saját dalaimat megszólaltatni az ö segítségükkel.

Az albumomon közremúködő énekesek: Rudán József, Schrott Péter, Molics Zsolt, Gubás Tibi, Sipos Péter, Kálmán Gyuri és Radovics „Kyru” László. Molics Zsoltit, mint szervezőt külön is meg kell említenem, mert nagyon fontos láncszemnek bizonyult a lemez létrejöttében. Ő nem csak a szövegírás terén jeleskedett, hanem szervezőként is, főként az énekesek összehozásában. Nélküle nem lett volna ennyire változatos a CD. Ö hozta a Kálmán Gyurit, a Sipos Petit, a Schrott Petit. Hirleman pedig Joet és Kyrut. A Gubi régi haver, a legelejétől fogva benne volt, már a projekt tervezésénél.

A CD-n négy dobos hallható. Hirlemann Bertalan, a  Cool Head Klanos Hornyák testvérek,Balázs és Péter, valamint Hendrik Jast Dortmundból, aki jelenleg szabadúszó. Hendrikmindenféle produkcióban játszik. Rengeteget jammelünk már együtt különféle formációkban.

Gitárokon Jung Norbi, a Deák Bill Blues Bandes Nagy Dénes, Filep Károly és jómagam játszunk. Karcsinál az elektromos hegedűmet javítattam, egyébként gitárokat készít és javít. Remek gitáros, a jó értelmben vett nagyon nagy arc! Norbi nem csak, mint zenész, hanem mint zenei társproducer is részt vett az album létrehozásában, valamint ö keverte és masterelte az anyagot. A Dénes pedig nálam demózott a Gubival egy AC/DC projektben, így került be.

Van még billentyű, többek között Dieter Kozak, a Hilly Blues Band tagja szólaltatja meg, továbbá klarinét és upright bass is, Gunnar Polansky és Szecsényi László jóvoltából. Gunnarról azt kell tudni, hogy a kollégám a munkahelyemen, a Neue Philharmonie Westfalen, röviden NPhW Szimfonikus zenekarban, ahol szólóbőgős, Laci pedig az unkatestvérem férje.

A címben szereplő “Duality”, azt a kettöséget jelképezi, ami végigkísér az életemen, a klasszikus és a rockzene párhuzamos művelését. Az elektromoshegedű-játékomat gitáros karakterek, míg a gitározásomat a hegedűjátékban használt technikák jellemzik. Számomra ezt jelenti a Duality. A teljes anyag nagyjából 60 perc zene.

Az “Intermezzo” tulajdonképpen szünet helyett van a lemezen. Szétválasztja az album két részét, a ma már inkább csak elméletben létező “A” és “B” oldalakat. Ez az a pillanat, amikor meg lehet pihenni, amikor elővehetsz egy sört a hütőből… Annak idején Frank Zappa csinálta ezt egy lemezén, már is nem tudom melyiken. Lényeg, hogy ez egy rövid akusztikus parafrázis egy korábbiCool Head Klan dalra, az “Ister-Gam” témára.

Ez egy szóló projekt. A zene a prog metaltól, a jazzes áthajlásokon át, a classic rockig terjed –  elektromos hegedűléssel. A lemezen érdekes együttműködések hallhatók. Például Molics duettet énekel Gubással. De van még rajta egy “hardcore csujogató disznóvágásos zombi” dal is, Gubás és Kyru kettösével, valamint egy “maffia swing” dal. Szóval elég színes lesz…”

 

www.facebook.com/HammerRecordsHungary

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek